Türkiye'nin İlk "Girişimcilik Lisans Programı" Özyeğin'de!

Girişimciliğe ve girişimcilere yönelik düzenlediği eğitimler ve yaptığı çalışmalarla sık sık haber bültenlerimizde yer verdiğimiz Özyeğin Üniversitesi Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Girişimcilik Lisan Programı açıyor. Önümüzdeki akademik yıl içinde Özyeğin Üniversitesi, Girişimcilik Lisan Programı'na ilk öğrencilerini kabul edecek ve tüm öğrencilerine burs verecek. İşte detaylar..

Girişimciliğe ve girişimcilere yönelik düzenlediği eğitimler ve yaptığı çalışmalarla sık sık haber bültenlerimizde yer verdiğimiz Özyeğin Üniversitesi Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Girişimcilik Lisan Programı açıyor.

Özyeğin Üniversitesi, önümüzdeki akademik yıl içinde Girişimcilik Lisan Programı'na ilk öğrencilerini kabul edecek ve tüm öğrencilerine burs verecek. Önümüzdeki yıllarda diğer üniversitelere de önayak olacak bu adım ülkemiz girişimciliği ve eğitim anlayışımız açısından çok önemli bir adım.

Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Lisans Programı Hakkında

Girişimcilik lisans programının amacı, hayata geçirecekleri yenilikler, yaratacakları yeni iş hacimleri ve istihdam ile her anlamda kalkınmanın motoru olma görevini üstlenecek “bağımsız”, “kurumsal” ve “sosyal” girişimciler yetiştirmektir.

Program ile ülkemiz gençlerine, önlerine çıkan fırsatları öncelikle fark etmeleri, sonra, doğru analiz edip pazarlanabilir, kalıcı ekonomik ürün ve hizmetlere dönüştürüp istihdam yaratabilmeleri için gerekli eğitim ve donanımın sunulması amaçlanmaktadır. Bu süreçte girişimci özellikleri konusunda farkındalık kazanacak olan öğrencilerimize, bu özellikleri kazanma ve/veya geliştirme fırsat ve olanakları sunmak yanında, girişimci duruş, tutumlar ve beceri setinin öğretilmesi amaçlanmaktadır.

Girişimcilik Lisans Programı hakkında daha detaylı bilgi için bölüm sayfasını inceleyebilirsiniz. Dahası, Özü Tanıtım Günleri'ne katılıp sorularınızı ve merak ettiklerinizi birebir Prof. Dr. Erhan Yakut'a veya tanıtım günlerine aktif olarak katılan Hüsnü Özyeğin’e sorabilirsiniz.

Girişim Haber olarak yaptığımız hemen her destek/fon/hibe/kredi haberimizde, girişimcilerimiz bizimle iletişime geçerek başvurularının kabul edilmediğinden yakınıyor. Ülke girşimcileri olarak; iş fikilerimizin projelendirmesini, planlamasını, analizlerini, dokümante edilmesini ve sunumunu iyi yapamadığımız için bir çok yatırım ve destek fırsatından faydalanamıyoruz malesef. Yine aynı nedenlerden dolayı, tüm dünyayı dolaşan ve kullanılmayı bekleyen bir çok global fondan yine yeterince faydalanamıyoruz (mesela) ülke girişimcileri olarak. Tüm bu tespitlerimden ülke girişimciliğinin eğitim noktasında açığa ve eksikliklere sahip olduğu gerçeğini rahatlıkla görebiliriz. Bu gerçeği gören Özyeğin Üniversitesi 'ni Girişim Haber ve şahsım adına, bu haberim vesilesiyle tebrik ediyorum. Darısı diğer üniversitelerimizin ve eğitim kurumlarımızın başına.

Girişimci ruha sahip, yerinde duramayan, kendini girişimciliğe adayabilecek üniversite adayı öğrencilerimize bu bölümü öneriyoruz. Aynı şekilde haberimizi paylaşarak çevrenizdeki adayların haberdar olmasını sizde sağlayabilirsiniz.

Haberimizi, üniversite adayı öğrencilerimiz başta olmak üzere, diğer tüm üniversitelerimizin ve tabiki siz değerli okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyorum.

Sevgi ve Saygılarımla,

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorumlar

Hira
Hira
Girişimcilik bu zamana kadar gerçekten hiç bir üniversite de lisans programı olarak açılmadı. Özyeğin'in bu konuda ilk olması güzel bir başarı. Zaten Bu aralar adını çok fazla duymaya başladım. Elektrik satan öğrenciler en yenisi mesela.Bundan sonra girişimci plan ve öğrencilerin yer aldığı aktif projelerle adını daha da duyarız. Bilgilendirme için teşekkür.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor