50.000 Dolar Ödüllü "İş Planı Yarışması" Başvuruları Başladı

Dünyanın önde gelen üniversitelerinden Massachusetts Institute of Technology (M.I.T) öncülüğünde kurulan M.I.T Enterprise Forum Turkey ve Toyota işbirliği ile düzenlenen 50K BPC isimli ‘İş Planı Yarışması’nın ikincisi başlıyor.

Dünyanın önde gelen üniversitelerinden Massachusetts Institute of Technology (M.I.T) öncülüğünde kurulan M.I.T Enterprise Forum Turkey ve Toyota işbirliği ile düzenlenen 50K Business Plan Competition (BPC) isimli ‘İş Planı Yarışması’nın ikincisi başlıyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de ilk kez düzenlenen ve 3 bin 202 başvuru alan İş Planı Yarışması, fikirlerini gerçeğe dönüştürmek isteyen girişimcilere iş planı konusunda destek olup şirket kurmalarını sağlarken, para ödülüyle sermaye desteği de oluyor.

Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, yarışma kapsamında yarı finale kalan projelerin yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından dikkatle değerlendirildiğini belirterek, “Bilişim ve otomotiv gibi önde gelen sektörlerde yerli marka ve üretimin büyük oranda desteklendiği bir dönemde, yarışma kapsamında geliştirilen fikirlerle uluslararası bir marka yaratabileceğimize inanıyoruz. Bu markanın ülke ekonomisine ürün ya da istihdam olarak ciddi katkısı olacak” dedi.

5 Bin Başvuru Bekleniyor

Geçtiğimiz yıl düzenlenen yarışma kapsamında 3 bin 202 başvuru alarak, bu yarışmaya dünyada yapılan başvuru adedinde rekor kırıldığını belirten Bozkurt, şunları anlattı: “Türkiye İş Planı Yarışması’nın ikincisini başlatıyoruz. Türkiye genelinde birçok üniversite yarışmamızdan haberdar oldu. Bu yıl rakamın daha da yukarı çıkarak 4-5 bin başvuruya ulaşacağına inanıyorum. İş dünyasının yeni fikirlere ihtiyacı var. Bu yarışma ile yaratıcı fikirleri olanlara bir lütufta bulunmuyoruz, fikirlerine ihtiyaç duyduğumuzu ortaya koyuyoruz.”

Gençlere Fırsat Oluyor

M.I.T Enterprise Forum Turkey Başkanı Gülsün Kiper de, “50K BPC,  girişimcilere, iş fikirlerini Türkiye’den çıkacak global markalara dönüştürmek  için gerekli yaratıcılık ve ilham gücünü sağlamak için tasarlandı” dedi.

50.000 Dolar Para Ödülü

İŞ fikirleri olduğu halde, gerekli sermayeye sahip olmayan girişimci ruhları destekleyen İş Planı Yarışması’nda önce yapılan başvurular değerlendirilip, yarı finalistler belirleniyor. Yarı finale kalan ekiplere,  iş planının nasıl yapılacağına dair eğitimler veriliyor. Finalistlerin şirket kuruluş giderleri karşılanıyor ve birinci 50 bin dolar, ikinci 15 bin dolar ve üçüncü 5 bin dolar ile ödüllendiriliyor. Finalistlerden biri Turkcell Telekom kategori ödülünün sahibi olacak.

Yarışmaya başvurular 27 Ocak 2012’ye kadar yapılabilecek.

Başvuru için : http://yarisma.mitefturkey.org/MitDetail/uye-girisi.aspx

Detaylı bilgi için : http://yarisma.mitefturkey.org/yarisma.aspx

Haberimizi girişimciler başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyor, yarışmaya katılacak girişimcilerimize başarılar diliyoruz.

Sevgi ve Saygılarımla,

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 4.853 kişi okudu.
Kategori: İş Fikirleri, Ulusal, Yarışma
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor