Toplum Sağlığı İçin Sosyal Girişimcileri Destekleyecekler

Boehringer Ingelheim’ın dünya üzerindeki toplumlarda sağlığı geliştirmek üzere hayata geçirdiği “Daha Fazla Sağlık” girişimi çerçevesinde sağlık sorunlarını gidermek için en parlak çözümleri getirecek sosyal girişimcileri destekleyecek. Hedef sağlıklı bireylerin, ailelerin ve toplumların gelişmesini sağlamak olacak. “Daha Fazla Sağlık” 2012 ve 2013’de Türkiye’den sağlık alanında lider en az iki sosyal girişimciyi belirleyip desteklemeyi, kamuoyundan yüzlerce yaratıcı sağlık çözümünü online yarışmalar yoluyla toplamayı amaçlıyor. İşte detaylar..

Boehringer Ingelheim’ın dünya üzerindeki toplumlarda sağlığı geliştirmek üzere hayata geçirdiği “Daha Fazla Sağlık” girişimi çerçevesinde sağlık sorunlarını gidermek için en parlak çözümleri getirecek sosyal girişimcileri destekleyecek. Hedef sağlıklı bireylerin, ailelerin ve toplumların gelişmesini sağlamak olacak. “Daha Fazla Sağlık” 2012 ve 2013’de Türkiye’den sağlık alanında lider en az iki sosyal girişimciyi belirleyip desteklemeyi, kamuoyundan yüzlerce yaratıcı sağlık çözümünü online yarışmalar yoluyla toplamayı amaçlıyor.

Boehringer Ingelheim  ile Ashoka, toplum sağlığı için parlak fikirleri destekleyecek

Boehringer Ingelheim ile Ashoka, dünyadaki tüm toplumların sağlığını geliştirmek için üç yıllık küresel bir girişime imza attı. “Daha Fazla Sağlık” (Making More Health) girişimi, sağlık sorunlarını gidermek için en parlak çözümleri tanımlayarak bu çözümleri üretenleri destekleyerek, sağlıklı bireylerin, ailelerin ve toplumların gelişmesine katkıda bulunacak.

Bu küresel işbirliği çerçevesinde üç sene zarfında öncelikli olarak sağlık alanındaki en yeni ve gelişmiş sistemik çözümleri fikirleriyle yönlendiren 50 öncü sosyal girişimci “Ashoka Üyesi” olarak seçilecek. Boehringer Ingelheim’ın faaliyet gösterdiği ülkelerden seçilecek Ashoka üyelerine üç yıl sürecek maddi destek verilecek, bunun yanında Ashoka’nın profesyonel danışmanlık ve hizmetlerinden faydalanabilecekler. Söz konusu profesyonel destek yasal danışmanlık, PR ve medya hizmetleri, stratejik danışmanlık, etki analizi, kurumsal gelişimden etkinlik organizasyonuna geniş bir yelpazeyi içeriyor.

Web üzerinde yapılacak olan iki “Changemakers” (değişim yaratıcı) yarışması, yetersiz hizmet alan toplumlarda sağlığın nasıl daha iyileştirilebileceğine yönelik yeni düşünceleri sunmak üzere, insanlar için bir davet oluşturacak. Haziran ayında dünya genelini kapsayacak yarışmada ilk üç fikir ödüllendirilecek.

29 Kasım’da gerçekleştirilen lansman toplantısında Boehringer Ingelheim Türkiye Genel Müdürü Roland Stehlin, “Daha Fazla Sağlık” projesinin, kendilerini sağlık sektörünün geleceğini şekillendirmeye yardımcı olacak yenilikçi insanlar ve fikirleri bulmaya adamış iki organizasyonu bir araya getirdiğini söyledi. Stehlin, “Bu ortaklık yoluyla, yerkürede yaşayan toplumlarda bireysel ve ailesel refahı gerçekleştirebilecek, anlamlı ve sürdürülebilir çözümleri ortaya çıkaracağız” dedi.

“Boehringer Ingelheim 125 yıldır sağlığa yaratıcı katkıda bulunuyor”

 

Ashoka Orta ve Doğu Avrupa Direktörü Marie Ringler, “Dünyada sağlıkla ilgili alanların bazıları son derecede yaratıcı; özellikle de yeni ilaç geliştirme alanı. Bu alanda Boehringer Ingelheim 125 yıldır katkı üzerine katkıda bulunmakta. Ne var ki, sistemin geri kalan bölümlerinin çoğu, ihtiyaçların oldukça gerisinde kalmış durumda. Daha Fazla Sağlık ortaklığı, en üst nitelikli girişimcilerin öncülük ettiği ve herkese açık küresel bir ticari/sosyal birliktelik yaratıyor; bu birlikteliğin sistemin tamamında büyük değişimler oluşturacağına inanıyoruz” dedi.

Ashoka ve Boehringer Ingelheim, Türkiye'de iki proje için toplam 220 Bin Dolarlık destek sağlayacak.

 

Günümüze değin, “Daha Fazla Sağlık” girişimi sağlık sektöründe dört öncü Ashoka sosyal girişimcisine destek vermiş bulunuyor. Bunlar, Birleşik Devletler’de Health Leads’in kurucusu Rebecca Onie, Almanya’da Discovering Hands’in kurucusu Michael Hoffmann, Fransa’da ANDES’in kurucusu Guillaume Bapst ve Endonezya’da Suryani Ruh Sağlığı Enstitüsü’nün kurucusu Luh Ketut Suryani’dir.

Boehringer Ingelheim “Daha Fazla Sağlık” kampanyasını tüm dünya üzerindeki 42,000 çalışanıyla destekleyecek. Çok çeşitli yönlerde yetilere sahip olan bu kişiler, kendi yaşadıkları toplum içerisinde sosyal girişimcilik ve sağlıkta öncü yenilikçi kavramların anlaşılmasına ve değer bulmasına katkıda bulunacaklar.

Boehringer Ingelheim Hakkında

Boehringer Ingelheim, dünyanın önde gelen 20 ilaç şirketinden biri. Genel merkezi Almanya’nın Ingelheim kentinde bulunan şirket, dünya genelinde 145 iştiraki ve 42.000’den fazla çalışanı ile faaliyet göstermekte. Aile şirketi olarak kurulduğu 1885 yılından bu yana kendini insan ve hayvan ilaçları için yüksek tedavi değeri olan yepyeni ürünlerin araştırma, geliştirme, üretim ve pazarlamasına adamış. Boehringer Ingelheim –ve çalışanları– için, sosyal sorumluluk konusunda üzerine düşen payı yerine getirmek çalışma kültürünün önemli bir parçası. Sosyal projelere olan bağlılık ve tüm çalışanlarını önemseme de buna dahil. Saygı, eşit fırsatlar, kariyer ve aile yaşamı arasındaki denge ortak işbirliğinin temelini oluşturmakta. Çevre koruması ve sürdürülebilirliği Boehringer Ingelheim’in girişimlerinde her zaman ana odak noktası olmuş. 2010 yılında Boehringer Ingelheim, net satışı olan 12,6 milyar €’nun yaklaşık %24’ünü en büyük iş segmenti olan Reçeteli ürünler alanında  araştırma ve geliştirme faaliyetlerine ayırmış. Daha ayrıntılı bilgi için www.boehringer-ingelheim.com  veya www.boehringer-ingelheim.de  internet sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Ashoka Hakkında

Dünyanın ilk ve en geniş sosyal girişimci ağı Ashoka, günümüzün acil toplumsal sorunlarına sistematik ve kalıcı çözümler getiren sosyal girişimcileri buluyor, onları maddi - manevi destekleyerek potansiyellerini gerçekleştirmelerini ve çözümlerini yaygınlaştırmalarını sağlıyor. Ashoka, toplumsal değişimin katalizörleri olan bu bireylere 30 yıldır ev sahipliği yapıyor; bugün 70 ülkede 3000 sosyal girişimciyi kamu, özel sektör ve sivil toplum liderleriyle buluşturuyor. Ashoka’nın Türkiye'de kendi alanında lider 24 sosyal girişimci üyesi bulunuyor. Ashoka Türkiye ofisi 2012'de yeni ekibi, mevcut üyeleri ve uluslararası ağından güç alarak, Türkiye’de ve bölgede sosyal değişimin merkezi olmaya hazırlanıyor. Daha fazla bilgi için www.ashoka.org/turkey adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi sağlık sektörüyle ilgili parlak fikirleri olan sosyal girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla,

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorumlar

Dr. Salih
Dr. Salih
Harika olduğu bu haberi duyduğum, tıp okudum ama benimde uygulamak istediğim fikirlerim var Smile

İnceleyip başvıracağım, teşekkürler!.. Smile
Ömer
Ömer
Salih beye katılıyorum Smile özellikle önümüzdeki yıllarda sağlık sektöründe -özelleştirmeler nedeniyle- rekabet çok fazla olacak. bu nedenle sağlık konusundaki fikirleri projendirme zamanı.
Fatih karabulut
Fatih karabulut
Gecikmiş bir destek gibi geliyor bana. Neyse geç olsun güç olmasın diyorum Smile
Ömer
Ömer
hayırlısı olsun Smile
pingback
stepdergisi.com
Pingback from stepdergisi.com

Step Dergisi   –  Sosyal GiriÅŸim

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor