Hürrem Sultan'dan İlham Aldılar, Üretip Başarılı Oldular

Hürrem Sultan’ın saç renginden esinlenerek ürettiği “Hürrem Karameli” adlı saç boyası ile satış rekorları kırdı. Diyarbakır’da kurulu Lila Kozmetik firması, Muhteşem Yüzyıl dizisinin öne çıkan karakterlerinden Hürrem Sultan’ın saç renginden esinlenerek ürettiği “Hürrem Karameli” adlı saç boyası ile 8 ayda 1 milyon adet satış yapmayı başardı. İşte detaylar..

Hürrem Sultan’ın saç renginden esinlenerek ürettiği “Hürrem Karameli” adlı saç boyası ile satış rekorları kırdı. Diyarbakır’da kurulu Lila Kozmetik firması, Muhteşem Yüzyıl dizisinin öne çıkan karakterlerinden Hürrem Sultan’ın saç renginden esinlenerek ürettiği “Hürrem Karameli” adlı saç boyası ile 8 ayda 1 milyon adet satış yapmayı başardı.

Yaklaşık 5 yıl önce küçük bir atölyede zor şartlar altında şampuan üretimi yapan Mehmet Cansız, kimyager eşi Esra Cansız’ın öneri ve yönlendirmesi sonucu saç boyası üretimine başlama kararı aldı. Cansız çifti, yaptıkları çalışmanın ardından kurdukları Lila Kozmetik bünyesinde Toptancılar Sitesindeki dükkanda üretime başladı.

Ürettikleri saç boyalarını Türkiye genelinde kendi oluşturdukları temsilcilikler aracılığıyla pazarlamaya başlayan firmanın kısa sürede büyük gelişme kaydetmesi üzerine Cansız çifti, yaklaşık 2 yıl önce üretim merkezini Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’ne taşıdı. Burada 2 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 10 bin metrekare alanda oluşturulan tesiste üretimini sürdüren Lila Kozmetik, yılda ürettiği 3 milyon adet saç boyasının 3’de birini, çoğunluğunu Ortadoğu ülkelerinin oluşturduğu 15 ülkeye ihraç ediyor. Saç boyası üretimiyle Türkiye’de bu sektörde yer alan 15 firma arasında 3’üncü sıraya yerleşme başarısı gösteren Lila Kozmetik’in hedefi yıllık 10 milyon adet saç boyası üretmek.

Lila Kozmetik, üretimde gösterdiği başarıyı, son ayların gözde dizilerinden Muhteşem Yüzyıl’ın ön plana çıkan karakterlerinden Hürrem Sultan’ın saç renginden esinlenerek ürettiği saç boyası ile perçinlemenin mutluluğunu yaşıyor.

Şirketin sahibi Mehmet Cansız, yaklaşık 9 ay önce başlayan dizide Hürrem Sultan’ın saç renginin ilgilerini çektiğini, başarılı üretim sürecinin ardından elde ettikleri ürünü “Hürrem Karameli” adıyla piyasa sürdüklerini söyledi.

Üretim Kapasitesini Artırdılar

Bu ürüne kadınların beklentilerinin çok üzerinde talep gösterdiğini vurgulayan Cansız, şöyle konuştu: “Muhteşem Yüzyıl dizisinde Hürrem Sultan karakterini canlandıran Meryem Uzerli’nin saç rengi hoşumuza gitti ve ürettik. Hürrem Sultan’ın saç renginde ürettiğimiz ’Hürrem Karameli’ ürününden 8 ayda 1 milyon adet sattık. Bu süre zarfında toplam satışımız ise 3 milyon adet. Bunun 1 milyonunu ihraç ürünler oluşturuyor. Yurt içinde sattığımız 2 milyon ürünün yarısı Hürrem Karameli oldu.

Üretim merkezimizde ’Hürrem Karameli’ne olan yoğun talep nedeniyle kapasite artırımına gittik. Yeni üretim cihazları satın aldık. Bir yıl önce 40 personelin çalıştığı üretim merkezimizde şuanda 70 kişi istihdam ediyoruz. Çalışanların sayısını önümüzdeki dönemlerde 100’e çıkarmayı planlıyoruz. Kendi markamızın dışında fabrikamızda başka firmalara da fason üretim yapıyoruz.”

Türkiye’de yıllık saç boyası tüketiminin 70 milyon adet olduğunu, bunun yaklaşık 50 milyon adetinin yurt dışından ithal edildiğini belirten Cansız, Türk firmalarının her geçen gün bu sektörde büyük gelişme göstererek, yurt dışı firmalarına rakip olmaya başladığını bildirdi. Cansız, “Çoğu ithal firmadan daha kaliteli saç boyası üretiyoruz ve üstelik ürünlerimizin fiyatı ithal ürünlerden yüzde 25 daha ucuz. Ürünlerimizi kullanan bayanlar artık ithal ürün satın almıyor” dedi.

Cansız, aralarında Suriye, Irak, İran, Ürdün, Lübnan, Sudan, Kazakistan ve Kırgızistan’ın yer aldığı 15 ülkeye yıllık 1 milyon adet saç boyası ihraç ettiklerini, amaçlarının kısa süre içerisinde Rusya pazarına da girmek olduğunu söyledi.

Girişim Haber olarak televizyonda gördüğü bir diziden ilham alıp, esinlediği iş fikrini başarıyla hayata geçiren Cansız çiftini tebrik ediyoruz. Çünkü ilham almak, ihtiyacı tespit etmek yada açığı görmek başarılı girişimcilik için yeterli değildir.

Cansız çiftinin girişimi olan Lila Kozmetik ve ürünleri hakkında detaylı bilgiye www.lilakozmetik.com web adresinden ulaşabilirsiniz.

Yakalanılan fikri projelendirip hayata geçirmenin ve üretmenin önemini gördüğümüz bu ilginç başarı hikayesini siz değerli okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Not: Yayınladığımız bu makale 2011 yılına aittir, dolayısıyla içerdiği bilgiler ve veriler yayınlandığı tarih itibariyle geçerlidir.

Bu içeriği 10.843 kişi okudu.
Kategori: Başarı Hikayeleri, Kadın Girişimci, Ulusal
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorumlar

ali
ali
girişimcilik fırsatları iyi değerlendirmektir, risk alabilmektir diyoruz hep.
işte başarmış birisi. valla helal olsun.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor