Sosyal Girişimcilik Ustasından Öğrencilere Girişimcilik Dersi

Girişimciler için geliştirdiği 'Mikrokredi Projesi'yle Nobel ödülü alan Prof. Dr. Muhammed Yunus adına Okan Üniversitesi'nde bir eğitim merkezi açıldı. Yunus, burada öğrencilere girişimciliği ve finansal kaynak yöntemlerini anlatacak. Geliştirdiği mikrokredi uygulamasıyla 2006 Nobel Barış Ödülü'ne layık görülen Bangladeşli Ekonomi Profesörü Muhammed Yunus, Okan Üniversitesi'nde kurulacak 'Muhammed Yunus Uluslararası Mikrofinans ve Sosyal Girişimcilik Merkezi'nin imza törenine katıldı.

Girişimciler için geliştirdiği 'Mikrokredi Projesi'yle Nobel ödülü alan Prof. Dr. Muhammed Yunus adına Okan Üniversitesi'nde bir eğitim merkezi açıldı. Yunus, burada öğrencilere girişimciliği ve finansal kaynak yöntemlerini anlatacak.

Geliştirdiği mikrokredi uygulamasıyla 2006 Nobel Barış Ödülü'ne layık görülen Bangladeşli Ekonomi Profesörü Muhammed Yunus, Okan Üniversitesi'nde kurulacak 'Muhammed Yunus Uluslararası Mikrofinans ve Sosyal Girişimcilik Merkezi'nin imza törenine katıldı.

Okan Üniversitesi’nde kurulan Muhammed Yunus Uluslararası Mikrofinans ve Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin imza törenine katılan Yunus, törenden sonra “Mikrofinans ve Sosyal Girişimcilik” konulu bir konferans verdi.

Bünyesinde girişimcilik derslerini başlatarak gençleri iş dünyasının duayen isimleriyle buluşturan Okan Üniversitesi, iş hayatında çözümler getirecek yetenekleri mezun etmeye aday bir okul. 'Eğitimde Türkiye'nin ilklerini gerçekleştireceğiz' sloganıyla hareket eden üniversite Muhammed Yunus Uluslararası Mikrofinans ve Sosyal Girişimcilik Merkezi'nde geleceğin girişimcilerini yetiştirmek üzere program başlattı. Üstelik dersi ustasından Muhammed Yunus'tan dinleme imkânı sunarak. 2006'da 'mikrokredi' uygulamasıyla sosyal ve ekonomik gelişmelere katkılarından dolayı Nobel Barış Ödülü alan Muhammed Yunus, Okan Üniversitesi'nde vereceği derslerle de mikrofinans uygulaması ve sosyal girişimcilik konusunda öğrencilerin ufkunu açacak. Merkezin açılış törenine katılan Muhammed Yunus, kullanıcılarının yüzde 97'sini kadınların oluşturduğu mikrokredi sistemiyle, gelecek nesillerin işsizlik ve eğitimsizlik problemlerinden de kurtulacağını belirtti.

Girişimci Gençlere Mikrokredi Sözü

Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Baştanı Bekir Okan, Muhammed Yunus'un geliştirdiği 'mikrokredi' projesiyle, özellikle kadınları yoksulluktan kurtarmaya ve ekonomik yaşama katmaya çalıştığına vurgu yaparak, bu projenin Türkiye'de sağladığı başarılara dikkat çekti. Yaklaşık 175 ülkede uygulanan mikrokredi sistemi Türkiye'de Diyarbakır'da başladı. İlde 2003-08 arasında 10 bin kadın 36 milyon liralık kredi kullandı. Türkiye'nin en büyük atağını kriz döneminde yaptığını söyleyen Okan, "Mikrokredi uygulamasında girişimci gençlerimizi de unutmamak gerek. İmkânları olmayan, ama uygulanabilir fikirleri olan gençlerimizin de 'can suyu kredisine' ihtiyaçları olacak. Onların da bu kredi olanaklarından yararlanmasını düşünmeliyiz. Okan Üniversitesi olarak bizim de mikro kredi projesine katkımız, gençlerin katılımıyla gerçekleşecektir" şeklinde konuştu.

Girişim Haber olarak Okan Üniversitesi'ni ve sosyal girişimcilik ustası Prof. Dr. Muhammed Yunus'u bu güzel girişimlerinden dolayı tebrik ediyor, haberimizi öğrenci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla,

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

YTÜ Matematik Mühendisliği mezunu, 2005 yılında yazılım mühendisi olarak bilişim sektöründe çalışma başladı. Şimdilerde data, martech ve ai odaklı projelerde Teknik  Proje Yöneticisi olarak çalışıyor. 2006-2010 yıllarında girişim analizlerini kişisel blogunda paylaştı, Eylül 2010'da yeni medya girişimi Girişim Haber'i kurdu. Yayın Yönetmenliğine ek olarak yazılarıyla da bu platformda yer alıyor.

Yorumlar

Utku
Utku
Üniversitedeyken, girişimcilik dersinde, sosyal girişimcilik konusunda Muhammed Yunus tan bahsetmiştim sunumumda.Ve o güne kadar birçok arkadaşımın böylesine bir girişimcilik haberdar olmadıklarını görmüştüm.
Hem Okan Üniversitesini hem de Muhammed Yunus u tebrik ediyorum öncelikle.Ama tüm üniversitelerde, hatta liselerde girişimcilik ders olarak verilmeli.Böylece girişimciliğin bir hobi olmadığı anlatılabilir.Risk analizi iyi yapıldığında, fikir projelendirildiğinde girişimciliğin vazgeçilemez olduğunu herkes anlayabilir.
Teşekkürler sizlere de paylaştığınız için.Başarılar.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor