EGSİAD ve KOSGEB İşbirliğiyle Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (EGSİAD) ve KOSGEB Eskişehir Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenleniyor. Düzenlenecek eğitime katılacak 30 kişiye, 27 bin lira hibe, 70 bin liraya kadar faizsiz geri ödemeli olmak üzere toplam 97 bin lira destek verilecek.

Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (EGSİAD) ve KOSGEB Eskişehir Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenleniyor.

Düzenlenecek eğitime katılacak 30 kişiye, 27 bin lira hibe, 70 bin liraya kadar faizsiz geri ödemeli olmak üzere toplam 97 bin lira destek verilecek.

EGSİAD Genel Sekreteri Hakan Başbozkurt, 18 Mart - 27 Nisan aylarında arasında yapılacak eğitimlerin, Pazartesi ve Cuma günleri saat 18:30 ile 21:30, Salı ve Çarşamba günleri ise saat 15:00 ile 21:30 saatleri arasında yapılacağını söyledi. Başbozkurt, eğitimlerin tamamen ücretsiz olduğunu ve toplam 60 saat süreceğini kaydetti.

Toplam 30 kişinin faydalanacağı eğitimlerde katılımcılara sertifika da verileceğine işaret eden Başbozkurt, adayların hazırlayacakları iş planlarının KOSGEB tarafından değerlendirileceğini vurguladı. Başbozkurt, projeleri olumlu bulunan katılımcıların Türkiye’nin herhangi bir kentinde iş kurabileceğini söyledi.

Başbozkurt, “Eğitimlere işsizler, SSK’lı veya Bağkurlular da katılabilecek. Katılımcılara ofis ve personel giderleri için 27 bin lira hibe, makine ve teçhizat alımları için de faizsiz geri ödemeli 70 bin liraya kadar olmak üzere toplam 97 bin liralık destek verilecek. Eğitim alan girişimciler hizmet sektörü, ticaret sektörü veya imalat sektörlerinin birinde kendilerine iş kurabilecekler.

Son başvuru tarihi ise 14 Mart olarak belirlenmiştir.

Haberimizi girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz. Şimdiden eğitime katılacak girişimcilere başarılar diliyoruz.

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor