"Avrupa Girişimciler Evi" Projesi Hayata Geçiriliyor!

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş ortaklığıyla Avrupa Girişimciler Evi projesi (European House Of Entrepreneurs) hayata geçiriliyor. Avrupa’nın ekonomik anlamda dar bir boğazda olduğunu söyleyen Avrupa ülkelerinin temsilcileri, Türk girişimcilere ihtiyaç duyduklarını söylüyor. LEONARDO Da Vinci Yenilik Transferi programı kapsamında yürütülen Avrupa Girişimciler Evi projesinin 9 Avrupalı ortağı, Başkent’te genç girişimci avına çıktı. Avrupa’nın ciddi bir ekonomik krizin içinde olduğunu belirten ortaklar, Avrupa’nın krizden çıkması için Türk girişimcilere ihtiyaç duyduklarını söylüyor.

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş ortaklığıyla Avrupa Girişimciler Evi projesi (European House Of Entrepreneurs) hayata geçiriliyor. Avrupa’nın ekonomik anlamda dar bir boğazda olduğunu söyleyen Avrupa ülkelerinin temsilcileri, Türk girişimcilere ihtiyaç duyduklarını söylüyor.

LEONARDO Da Vinci Yenilik Transferi programı kapsamında yürütülen Avrupa Girişimciler Evi projesinin 9 Avrupalı ortağı, Başkent’te genç girişimci avına çıktı. Avrupa’nın ciddi bir ekonomik krizin içinde olduğunu belirten ortaklar, Avrupa’nın krizden çıkması için Türk girişimcilere ihtiyaç duyduklarını söylüyor.    

Genç girişimcileri tanımlamak, eğitmek ve desteklemek amacıyla hazırlanan proje ile uluslararası bir iş ağı kurulacak ve metotlar geliştirilecek.

Projenin, İsveç, Belçika, Slovenya, İtalya, Polonya, Macaristan, Belçika ve Bulgaristan’ın işbirliğinde hayata geçirildiğini belirten, İsveçli Asa Jarevik, “Avrupa’nın girişimcilere ihtiyacı var. Kendi işini kurmak isteyen, iş fikri geliştirmeye hazır insanlara büyük ihtiyaç duyulacak. Gençlerin güzel fikirleri var. Ancak bazen fikirlerinin gücünü fark edemiyorlar. Bu proje ile hem gençlere hem de ülke ekonomilerine ışık tutacağız” dedi.

Genç Beyinlere İhtiyacımız Var

Avrupa’nın çalışkan ve üretken Türk gençlerine ihtiyacı olduğunu ifade eden İtalyalı Uluslararası Pazar Yönetimi Danışmanı Sean Lynch ise, “Türkiye’nin Avrupa’daki sözü büyük. Avrupa, maddi açıdan zor günler yaşıyor. Bizler de bu nedenle Türkiye’de girişimci avına çıktık. Çok az insan iş kurmaya cesaret edebiliyor. Proje sayesinde genç girişimciler uluslararası sınırları aşarak, projelerini bizlere sunacak. Avrupa’da yaşanan ekonomik krizin aşılması için Türklerin fikirlerine ihtiyacımız var” diye konuştu.

Girişimci Kişisel Gelişimi Etkiliyor

Avrupa Komisyonu’nun girişimciliği canlandıracak ve gençleri yeni fikirlerle iş kurmaya teşvik edecek çalışmaların önemine vurgu yaptığının altını çizen Macaristanlı iş ortağı Zoltan Sabov da şunları söyledi:

“Girişimcilik sadece iş yaratma, rekabet ve büyüme aracı değil, bireylerin kişisel gelişimi ve sosyal sorunların çözümü için önemli bir araç. Avrupa Girişimciler Evi, pratik bir eğitimin yanı sıra, rol oynama çalışmalarını da teşvik edecek. Proje materyalleri, işletme yönetimi tecrübelerinden yararlanma, kişilik haritaları oluşturma gibi çalışmaları da içerecek.

Tecrübelere Dayanan Öğretici Materyaller

AVRUPA Girişimciler Evi projesi ile ortak ülkelerin en iyi tecrübelerine dayanan, bir dizi öğretici materyalin ortaya koyulacağını belirten Sabov, “Projede, şirket sahiplerinin önceki deneyimleri ve iş kurarken ne tür kaynaklardan yararlandıklarına dair analizler gerçekleştirilecek. Proje ayrıca, ortak ülkelerde iş fikrine sahip öğrencilerin, fikirlerini Avrupa düzeyine taşıma konusunda nasıl desteklendiğini de araştıracak” dedi.

Hürriyet kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor