Önümüzdeki 5 Yılda Türkiye'de Girişimcilik Patlaması Yaşanacak

Business Week Yazarı Scott Kirsner’e göre dünyanın farklı yerlerindeki uluslararası yatırımcıların da artık Türkiye’yle daha çok ilgilendiğini söyledi. Scott Kirsner Türkiye’de girişimciliğin daha çok gelişeceğini belirterek, ”Türkiye’de önümüzdeki 5 yıl içinde bir girişimcilik patlaması yaşanacak” dedi. Kirsner, ABD Dışişleri Bakanlığı ile Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfınca (TEPAV) düzenlenen ”Girişimcilik Haberlerinin Yaygınlaştırılması” toplantısında Türk gazetecilerle bir araya geldi..

Business Week Yazarı Scott Kirsner’e göre dünyanın farklı yerlerindeki uluslararası yatırımcıların da artık Türkiye’yle daha çok ilgilendiğini söyledi. Scott Kirsner Türkiye’de girişimciliğin daha çok gelişeceğini belirterek, ”Türkiye’de önümüzdeki 5 yıl içinde bir girişimcilik patlaması yaşanacak” dedi.

Kirsner, ABD Dışişleri Bakanlığı ile Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfınca (TEPAV) düzenlenen ”Girişimcilik Haberlerinin Yaygınlaştırılması” toplantısında Türk gazetecilerle bir araya geldi.

Küresel Girişimcilik Programı’nın etkinlikleri kapsamında, İstanbul’daki TOBB binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Amerikalı gazeteci, medyanın, küçük girişimcilerin haberlerine yer vermesinin girişimciliğin yaygınlaştırılması ve desteklenmesine önemli katkılar sağladığını söyledi.

Kirsner, 12 yıldır girişimcilik haberleri yaptığını ve Boston Globe’da da ”İnovasyon Ekonomisi” başlıklı yazılar yazdığını anlattı. Okurların büyük şirketlerin birbirine benzer haberlerinden sıkılabildiğini ifade eden Kirsner, ancak küçük girişimcilerin daha önce duyulmamış ilginç haberlerinin yatırımcıların ve okurların daha çok dikkatini çektiğini dile getirdi.

Kirsner, ”Okuyucular, aynı şirketlerden benzer haberleri tekrar tekrar almaktan sıkılabiliyor. Ancak parlak fikirleri olan küçük şirketlerin ilginç haberlerini okurken zevk alıyor. Bu haberler, yeni fikirlere yatırım yapmak isteyen yatırımcıların ve yeni iş alanları arayan nitelikli çalışanların da dikkatini çekebiliyor” diye konuştu.

Küçük Girişimcilere Destek Gerekiyor

Bilinen büyük şirketlerin çoğunun bir zamanlar küçük girişimciler tarafından kurulduğuna işaret eden Kirsner, ”Birçok ülke, işsizliği azaltmak, yeni mezun gençlere istihdam sağlamak amacıyla küçük girişimciliğe destek veriyor. Gazetecilik elbette tarafsızlık gerektiren bir meslektir ancak, biz de haberlerimizle bu şirketlerin ayakta kalmalarına, ileride başarıya ulaşmalarına destek veriyoruz” şeklinde konuştu.

Küçük girişimcileri, daha tanınmadıkları dönemde erkenden keşfedip onların haberlerini yapmanın gazetecilik başarısı açısından da önemli avantajlar sağladığını belirten Kirsner, ”Kimsenin ziyaret etmediği dönemde, daha yeni kurulduğunda ben Youtube’un haberini yapmıştım” dedi.

Gençler Artık Film Yıldızı Olmak İstemiyor

ABD basınının da girişimciliğe büyük önem verdiğini, girişimcilerin kaçta kaçının başarılı olduğunun, kaçta kaçının yıldız haline geldiğinin istatistiklerinin tutulduğunu aktaran Kirsner, ”Başarılı girişimcilerin haberleri toplumu girişimciliğe özendirerek, bu kişileri rol model haline getiriyor. Bu haberler, başarılı girişimcileri topluma rol model olarak sunuyor. Gençler artık, film yıldızı, şarkıcı ve futbol yıldızı olmak yerine Bill Gates, Steve Jobs ve Mark Zuckerberg gibi olmak istiyor” değerlendirmesinde bulundu.

ABD ve başka uluslararası medya kuruluşlarının, Türkiye’deki başarılı girişimcilerin haberlerine de ilgi gösterdiğini vurgulayan Kirsner, ”Dünyanın farklı yerlerindeki uluslararası yatırımcılar da artık Türkiye’yle daha çok ilgileniyor. Türkiye’de girişimcilik daha çok gelişecek. Önümüzdeki 5 yıl içinde Türkiye’de girişimcilik patlaması yaşanacak. Girişim sermayesi yatırımcıları arasında Çin, Brezilya ve Türkiye ön plana çıkıyor” yorumunu yaptı.

Boston Globe’da ”İnovasyon Ekonomisi” başlıklı yazılar da yazan Scott Kirsner, New York Times ve Newsweek gibi basın kuruluşlar için de yazıyor.

Yazar Yorumu: Öngörülen bu trend patlamasının bilinçli-kontrollü bir şekilde gerçekleşmesini ve balon değil içinin dolu olmasını umuyorum. Aksi taktirde geçici bir balon olmaktan öteye gidemeyecek, ülkemize fayda yerine zarar sağlayacaktır. Bu noktada en büyük görev biz medyacılara düşüyor. Bu anlamda Girişim Haber olarak eksiklerimiz/yanlışlarımız varsa siz değerli okurlarımızdan bizimle ( haberlerimize yorum yazarak, mail ile yada iletişim sayfamızdan ) iletişime geçerek bizleri olumlu/olumsuz eleştirmenizi rica ediyor, duyarlılığınız için teşekkür ediyorum.

AA kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 7.927 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Trendleri, Ulusal
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorumlar

mert
mert
Girişimhaber.comda  günümüzdeki şirketlerin  nerde nasıl ne zaman ve ne gibi aşamalardan geçtiğini haber yaparsa mutlu oluruz. Çünkü biz amerikalı okuyucular gibi büyük şirketlerin benzer hikayelerini henüz okumadık ve sıkılmadık  Smile
Girişim Haber Ekibi
Girişim Haber Ekibi
Mert Bey; bu güzel öneriniz için teşekkür ediyoruz. Önerinizi dikkate alıyor olacağız.

Sevgi ve Saygılarımızla,
Girişim Haber Ekibi

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor