10 Yaşında Bir E-ticaret Girişimcisinin Başarı Öyküsü

Hannah Altman, yaşıtları okuma yazmayı sökerken o ticarete başladı. İnternet üzerinden plastik kalem satarak 8 yaşında işe başlayan küçük kız 2 yıl içinde 500 bin dolarlık ciroya ulaştı. İşte küçük bir e-ticaret girişimcisinin büyük başarı öyküsü..

Hannah Altman, yaşıtları okuma yazmayı sökerken o ticarete başladı. İnternet üzerinden plastik kalem satarak 8 yaşında işe başlayan küçük kız 2 yıl içinde 500 bin dolarlık ciroya ulaştı. İşte küçük bir e-ticaret girişimcisinin büyük başarı öyküsü..

10 Yaşında bir E-ticaret girişimcisinin başarı öyküsü

Hannah Altman henüz 10 yaşında ve kendisine ait 500.000 dolar ciroya ulaşan bir e-ticaret şirketine sahip. Hannah’nın hikayesi oldukça ilgi çekici. 8 yaşında iken plastik kalem başı satma fikri ile www.HannahsCoolWorld.com isimli siteyi başlatan Hannah, şirketi kurduğu 2009′dan bugüne 300.000′e yakın kalem başı, neredeyse 150.000 adet şekilli silgi satışı olduğunu belirtiyor.

Hannah’nın anne ve babası şirketin hızlı ilerleyişini farketmiş olacaklar ki, gündüz işlerini bırakıp 10 yaşındaki kızları Hannah için çalışmaya başlamışlar. Şu an 5. sınıfta olan Hannah şirketini geliştirmek için çok çalışıyor. Hannah, okuldan sonra en az 1-2 saat internet üzerinden satışını yapabileceği ürünleri araştırıyor, gelen siparişleri inceliyor.

Hannah’nın anne ve babası, Lauren ve Rick Altman, kızlarına paylaşmanın önemini de öğrettiklerini belirtiyor. Hannah’nın kurdugu vakıf “Hannah’s Cool World National Wildlife Foundation”, Michigan Humane Society ve bazı yaz kamplarına düzenli bağışlarda bulunuyor. Şirket aynı zamanda 2010 yılında her satışının 1 dolarının “Rock Can Roll” isimli yardım kuruluşuna bağışlandığı Hip To The Skippy isimli bir plastik bilezik satışı başlatmış.

Hannah’nın henüz bu kadar küçük yaşta başlattığı ve kısa bir sürede genişleyen bu online ticaret sitesi, yaratıcı fikirlerin her türlü ekonomik koşulda yol alabileceğinin adeta kanıtı. Son günlerde ABD’de ulusal televizyonlarda ve gazetelerde birçok habere konu olan bu başarı hikayesi, yeni nesil girişimcilerin büyüdüklerinde neler yapacağının ufak bir göstergesi gibi.

Yazar Yorumu: Ülkemizdeki yeni neslin internette geçirdiği vakti düşündükçe; "Ey yeni nesil, ey gençlik, ey çocuklarımız; bakın internet böyle verimli de kullanılabiliyor!" diye haykırasım geliyor. Ama haykırmaktaki amacım sırf girişimcilik olsun, para kazanılsın diye değil, gençliğimizin/geleceğimizin interneti ve yeni nesil teknolojileri sadece bomboş vakit geçirmek için değil, hayatlarını daha da verimlileştirmek ve kendilerini geliştirmek için kulllanmalarını sağlamak. Umarım bu haberimizle bu yönde az da olsa bir farkındalık sağlayabiliriz, özellikle de geleceğimizin zihninde.

İlave olarak; bu ve benzeri çocuk/genç girişimcilik haberlerine Girişim Haber olarak zaman zaman yer verdiğimiz gibi, internette pek çok popüler haber sitelerinde ve çeşitli online platformlarda bu tip haberler paylaşılıyor ve okunuyor. Hikaye itibariyle de ilgiyi hakeden haberler. Ancak, bu tip haberlerde yer verilen gençlerin/çocukların çok çok fazla sayıdaki benzerlerinin içinden adeta cımbızla çekilerek ön plana çıkartılan, bulundukları ortamlardan başarıyla sivrilebilen çocuklar/gençler olduğunu belirtmekte fayda var. Yani eğitimini alıp uzmanlaşmadan, benzeri heveslerle iş dünyasına bilinçsizce atılan ve hayatının çoğunu zor durumda geçiren birde buz dağının görünmeyen olumsuz tarafı olduğunu söylemek gerekiyor. Dolayısyla bu tip haberleri okuyunca Nasıl biran önce zengin olurum?u düşünmek yerine, Hangi sektörde ve nasıl bilinçli/başarılı bir girişimci olurum? sorusuna odaklanmak çok çok daha mantıklı. En azından geleceğiniz için, toplumumuzun geleceği için.

ETicaretMag.com kaynaklı bu güzel haberimizi, yaş kısıtlarına takılan girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm değerli okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Not: Yayınladığımız bu makale 2012 yılına aittir, dolayısıyla içerdiği bilgiler ve veriler yayınlandığı tarih itibariyle geçerlidir.

Yazar İdris Cin Hakkında

YTÜ Matematik Mühendisliği mezunu, 2005 yılında yazılım mühendisi olarak bilişim sektöründe çalışma başladı. Şimdilerde data, martech ve ai odaklı projelerde Teknik  Proje Yöneticisi olarak çalışıyor. 2006-2010 yıllarında girişim analizlerini kişisel blogunda paylaştı, Eylül 2010'da yeni medya girişimi Girişim Haber'i kurdu. Yayın Yönetmenliğine ek olarak yazılarıyla da bu platformda yer alıyor.

Yorumlar

Ali
Ali
Ben o yaşlarda donuma işemeyi bırakınca bütün aile sevinmişti. Hayata bak be.
murat
murat
geç kalmış değilsin :d
pingback
stepdergisi.com
Pingback from stepdergisi.com
Step Dergisi   –  Sosyal Girişim
Akın DAĞYARAN
Akın DAĞYARAN
Bu haberi internet girişimi olarak gösterilmesini doğru bulmuyorum en azından Türkiye gibi ülkeler için…

Biliyorsunuzdur ki Türkiye’de 1 yılda 10 binden fazla internet şirketi kapanıyor ya da kapanmak zorunda kalıyor, sebepleri çok fakat en basit yaklaşımla bürokratik engeller ve bankaların saçma sapan (kendilerinin bile kurmayı zor yapabildiği) sanal POS süreçleri örnek gösterilebilir.

Bu minik girişimciyi! Çevre koşulları, ülkesinde sunulan imkanları ve şansı sebebiyle tebrik ediyorum.
Sutekin Kürşat
Sutekin Kürşat
Öncelikle girişim çocuğun değil Anne Babasının girişimi, bu yanılsamalardan vazgeçin. Kızın yaptığı sadece tasarım yapmak ve anne babanın bunları satmak için bir platform oluşturmaları. Başlarda siparişler azken biraz da kendi kazancını harcamanın ve para bilincinin oluşması için bazı şeyleri kıza yaptırmışlardır hevesli olduğu süre boyunca, hepsi bu.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor