Dizayn Grup "Fikrine Güvenen Girişimciler Gelsin" Diyor!

“Beyin Göçüne Karşı Beyin Gücünü Teşvik Ediyoruz” projesi ile 28 özgün fikri hayata geçiren, yalnızca AR-GE’ ye 28 milyon lira yatırım yapan Dizayn Grup, bu yıl 8.’sini düzenleyeceği “Beyin Göçüne Karşı Beyin Gücünü Teşvik Ediyoruz” kampanyası ile beyin göçüne ‘dur’ diyor! Türkiye’nin geleceğini kaybetmesine seyirci kalmayan Dizayn Grup, kampanya dâhilinde yeni fikir, buluş ve projeler için ‘Fikrine güvenen gelsin’ çağrısında bulunuyor. İşte detaylar..

Dizayn Grup bu yıl 8.’sini düzenleyeceği “Beyin Göçüne Karşı Beyin Gücünü Teşvik Ediyoruz” kampanyası ile beyin göçüne ‘dur’ diyor! Türkiye’nin geleceğini kaybetmesine seyirci kalmayan Dizayn Grup, kampanya dâhilinde yeni fikir, buluş ve projeler için ‘Fikrine güvenen gelsin’ çağrısında bulunuyor.

Beyin göçüne karşı, beyin gücünü teşvik etmek amaçlı düzenlenen kampanyaya özellikle plastik işleme teknolojileri, yenilenebilir enerji, ileri tarım teknolojileri ve tıbbi tanı teknolojileri gibi konulara ilişkin proje, buluş ve yeni fikirlerle başvuruda bulunabiliniyor.

Dizayn Grup, “Beyin Göçüne Karşı Beyin Gücünü Teşvik Ediyoruz” projesi ile 28 özgün fikri hayata geçirdi, yalnızca AR-GE’ ye 28 milyon lira yatırım yaptı. Şimdi de “Beyin Göçüne Karşı Beyin Gücünü Teşvik Ediyoruz“ kampanyası ile Türkiye’nin bölgesel olarak hem eğitim hem de bilimsel üretim değerlerini arttırmayı hedefliyor.

Dizayn Grup, “insanlığın çare bulamadığı sorunlara çözüm geliştirmek” misyonu ile başlattığı, 1996 yılından bu yana sürdürdüğü ve beyin göçüne “dur” demeyi hedefleyen sosyal sorumluluk projesinin, bu yıl 8.si düzenlenen kampanyası için basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, aynı zamanda projenin de mimarı olan Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mirmahmutoğulları detaylı bir sunumla projeye ilişkin bugüne kadar yapılanları ve hedeflerini anlatarak merak edilenleri yanıtladı.
 
2500 başvuru oldu, 28 proje hayata geçti!

Konuşmasına, “Sadece teknolojisini kendisi üreten ülkeler bağımsızdır.” diyerek başlayan Mirmahmutoğulları, kampanyaya bugüne kadar 2500 başvuru olduğunu, bunlar arasından 28 projenin hayata geçirildiğini belirtti.

Özgün, sıra dışı ve endüstriye dönüştürülebilecek olması koşuluyla, fikir aşamasında olsa bile her projeye destek verdiklerini açıklayan Mirmahmutoğulları, proje sahibinin de mutlaka bu süreçte yer alması gerektiğini vurgulayarak, kendi bünyelerinde olmasa bile projeye ön desteği vererek ilgili sektörlere yönlendirdiklerini ve Dizayn Grup’a ait www.projepazari.com’dan desteklenemeyen ve diğer sektörlere uygun olan projeleri duyurduklarını dile getirdi.

28 projeye yalnızca AR-GE için 28 milyon lira yatırım yapıldı!

Dizayn Grup olarak, hayata geçen 28 projeye, yalnızca AR-GE için 28 milyon lira yatırım yaptıklarını açıklayan  Mirmahmutoğulları,  “bununla da kalmayıp, projenin tüm evrelerinde ciddi zaman ve para harcıyoruz. Amacımız,
bu gerçeğe dikkat çekmek, ekonomiye kazandırılacak projeleri hayata geçirmek ve kamuoyunda farkındalık yaratarak,  diğer firmaların, hatta ülkelerin de da konuya ilgisini sağlamak.” diyerek, beyin göçünün gelişmekte olan ülkelerin kaderi olduğuna işaret etti.

“Dizayn Grup olarak melek yatırımcıların en meleğiyiz ”

Mirmahmutoğulları, toplantıda bir gazetecinin devlet Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın bugün açıkladığı,  Bireysel Katılım Sermayesi (Melek Yatırımcılar) konusuyla ilgili sorusuna, “Çok olumlu. Biz de böylece devletin katkısı ile daha çok projeyi destekleyebiliriz. Bu fikir çok yeni ama biz 1996’dan beri sürdürdüğümüz için, “melek yatırımcıların en meleği” ünvanını hak ediyoruz” diyerek esprili bir dille cevap verdi.

İbrahim Mirmahmutoğulları, kurulmuş ve belli bir aşamaya gelmiş, iyi ürünlere sahip ancak maddi sıkıntı yaşayan şirketler için de yakında başlatacakları “Dost Eli” Projesinin de müjdesini verdi.

Dizayn Grup Beyin Göçünü Tersine Çevirmeye Devam Ediyor

“Sadece teknolojisini kendileri geliştiren ülkelerin bağımsız olabildiği” felsefesini oluşturan Dizayn Grup kurumsal sosyal sorumluluk bilinci ile “Beyin Göçüne Karşı Beyin Gücünü Teşvik Ediyoruz” kampanyasının 8.’sini yürütüyor. Türkiye’de bir ilk olan ve birçok fikri ve beyni ülkemize kazandıran proje, Türk insanının beyin gücünün ve ürettiklerinin farkına varılarak hak ettiği değeri görmesini sağlamayı da amaçlıyor.

Dizayn Grup, kampanya ile beyin göçüne dur diyerek Türk insanının beyin gücünü teşvik etmeye devam ediyor. Tüm fikir ve projelerle başvuruda bulunabilinen kampanya kapsamında uygun görülen fikir ve projeler, Dizayn Grup tarafından desteklenecek. Destek verilen projeler, fikir sahibinin patent başvurusu yapması sağlanarak yasal açıdan da koruma altına alınacak.

Fikirler ürüne dönüşecek

Geçmiş kampanyalarda destek verilen bazı önemli projeler hakkında bilgi veren Mirmahmutoğulları, gerçekleştirilen yedi kampanyaya katılan yüzlerce proje ışığında yeniden ‘Beyin Göçüne Karşı Beyin Gücünü Teşvik Ediyoruz’ kampanyası başlattıklarının, böylelikle Türkiye’nin bölgesel olarak hem eğitim hem de bilimsel üretim değerlerini arttırmayı hedeflediklerinin altını çizerek, ”Kampanyaya katılan projeleri konularında uzman, seçkin üniversite öğretim üyeleri ve grubumuzun uzman teknik kadrosu tarafından değerlendirilerek, ilk 7 kampanyada olduğu gibi, proje, buluş ve yeni fikirlere destek sağlayacağız, endüstriyel ürün haline dönüştürülmelerine imkân vereceğiz.” dedi.

Kampanyaya son başvuru tarihi 30 Haziran 2012 

Dizayn Grup, “Beyin Göçüne Karşı Beyin Gücünü Teşvik Ediyoruz“ kampanyası ile Türkiye’nin bölgesel olarak hem eğitim hem de bilimsel üretim değerlerini arttırmayı hedefliyor. Katılan projeler, konularında uzman seçkin üniversite
öğretim üyeleri ve grubun uzman teknik kadrosu tarafından değerlendirilerek, proje, buluş ve yeni fikirlere destek veriliyor, endüstriyel ürün haline dönüştürülmesi sağlanıyor.

Kampanyaya özellikle plastik işleme teknolojileri, yenilenebilir enerji, ileri tarım teknolojileri ve tıbbi tanı teknolojileri gibi konulara ilişkin proje, buluş ve yeni fikirlerle başvuruda bulunabilecek. Üniversite öğrencileri, teknisyenler, mühendisler, akademisyenler, özel sektör ve kamu kuruluşu çalışanlarının katılabileceği kampanyanın son başvuru tarihi 30 Haziran 2012 olacak.

Daha fazla bilgi için www.dizayngrup.com adresini inceleyebilirsiniz. Başvurular için Başvuru Formu sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Girişim Haber olarak yeni fikir ve projeleri olan girişimcilerimize, Dizayn Grup'un bu "Fikrine Güvenen Gelsin!" çağrısına kulak vermesini tavsiye ediyor, haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor