TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kadın girişimci oranının yüzde 6,5 olduğunu belirterek, girişimci sayısının artırılması için kadınların iş kurmaya heveslendirilmesi gerektiğini bildirdi. Bu oran geçtiğimiz sene % 6 idi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) düzenlenen, ODTÜ ve ODTÜ Teknokent'in yürüttüğü 'Girişimcilik ve İnovasyon Destek Programı'nın (TEKNOJUMPP) açılış toplantısına katıldı. İşte detaylar..
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kadın girişimci oranının yüzde 6,5 olduğunu belirterek, girişimci sayısının artırılması için kadınların iş kurmaya heveslendirilmesi gerektiğini bildirdi. Bu oran geçtiğimiz sene % 6 idi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) düzenlenen, ODTÜ ve ODTÜ Teknokent'in yürüttüğü 'Girişimcilik ve İnovasyon Destek Programı'nın (TEKNOJUMPP) açılış toplantısına katıldı.
Hisarcıklıoğlu, yaptığı konuşmada, Türkiye'de her yıl 750 bin kişinin istihdama katıldığını belirterek, "Her yıl 750 bin kişiye iş bulmak zorundayız. 750 bin gence iş bulacağız. Nasıl bulacağız? Devlet yoluyla bulma devri artık bitti, nerede bulacağız, özel sektörde. Buna kim iş verecek, girişimciler." diye konuştu.
Ülke ve bir anlayış olarak girişimciliğin desteklenmesi gerektiğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, zengin olmak ve iş bulabilmek için bunun yapılması gerektiğini, bunun da üretim ve ihracatla gerçekleşeceğini ifade etti. Nüfusun yarısının girişimcilikte hiç görülmediğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, "Kadınlar içinde girişimciye bakıldığı zaman oran nedir? 1 milyon 420 bin işletme var. Baktığım zaman bunlar içindeki kadın girişimci oranı yüzde 6,5" dedi. Hisarcıklıoğlu, girişimci sayısının artırılması için kadınların girişimci olmaya heveslendirilmesi gerektiğini anlattı.
Pazarlamada işin markalaşmasına önem verilmesi gerektiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, girişimci olmak için öncelikle hayal gücü gerektiğini belirterek, "Hayalden sonra hedeflerin olması gerekiyor. Hedef olmadan hiçbir yere varılamaz. Hayal ve hedefe ulaşmanın yolu da çalışmaktan geçiyor" dedi.
Duyurusunu sizlere önceden yaptığımız Girişimcilik ve İnovasyon Destek Programı, teknolojik tabanlı girişimciliğin yaygınlaştırılmasına ve iş hayatına uluslararası düzeyde başarılı girişimcilerin kazandırılmasına destek veriyor.
Oran Geçtiğimiz Sene %6 İdi
Geçtiğimiz sene 1 Milyon 300 Bin olan işletmenin yaklaşık 80 Bin'i kadın girişimcilerimizin işletmesiydi ve kadın girişimci oranımız %6 idi. Bu sene ise 1 milyon 420 bin işletme var. Bu işletmelerin 90 Bin'den fazlası kadın girişimcilerimize ait. Dolayısıyla kadın girişimci oranı yüzde 6,5'lara çıkmış oluyor. Geçtiğimiz seneki oran ile ilgili TEB'in hazırladığı video'yu aşağıda sevrinize sunuyoruz.
Yazar Yorumu: 2023 vizyonumuz gereği eğer dünyanın en güçlü 10 ekonomisi arasına girmek istiyorsak; kadın girişimcilerimizin ekonomimizde daha etkin ve güçlü olmasını teşvik etmeli ve sağlamalıyız. Öyle ki; kadın girişimciler oranımızı en az %20 seviyelerine çıkarmamız gerekiyor. Zira rakiplerimiz olan en büyük 12 ekonomi şuan bunu başarıyla yapıyor. Sadece onlar yapıyor diye değil, kadın girişimcilerimizin oranını artırarak; ekonomimize yeni renkler, yeni yaklaşımlar ve yeni fikirler kazandırmak durumundayız. Böylece sadece ekonomimizin güçlenmesiyle kalmayıp toplumsal pek çok problemimizi de aşacağımızı inanıyorum.
İHA kaynaklı haberimizi kadın girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.
İdris Cin / Girişim Haber