Kendi Hıçkırığına Çözüm Ararken 13 Yaşında Girişimci Oldu

13 yaşındaki ABD’li Mallory Kievman, hıçkırık tutmasına çözüm ararken geliştirdiği bir “lolipop” ile girişimci ve bilim insanı olmayı başardı. Geliştirdiği lolipopa “Hiccupop” adını veren Kievman, buluşuna patent beklerken şirketini kurdu ve en genç CEO oldu. Detaylar haberimizde..

ABD’nin Connecticut Eyaleti’nde yaşayan 13 yaşındaki Mallory Kievman, hıçkırık tutmasına çözüm ararken geliştirdiği bir “lolipop” ile hem girişimci hem de bilim insanı olmayı başardı. Geliştirdiği lolipopa “Hiccupop” adını veren Kievman, buluşuna patent beklerken, şirketini kurdu ve en genç CEO oldu.

İleride doktor olmak isteyen Kievman, hıçkırık tutmasına karşı iyi geldiği bilinen bütün “büyükanne” formüllerinin hemen hepsini denedi ve sonunda şekerle elma sirkesinden oluşan bir lolipop yaparak çözüme ulaştı.

Mallory Kievman, New York Times Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, bulduğu ilginç formül ile boğaz ve ağızda hıçkırığa yol açan sinirlerin aldığı mesajları iptal etmeyi başardığını kaydetti. Uzmanlar, Kievman’ın çok temel bir sorunu çözdüğünü ve kurduğu şirketin 100 yıl yaşayabileceğini ifade etti.

Dünyaca ünlü birçok yayın kuruluşunda haber olan Mallory Kievman, Tech Coctail'in kendisine yönelttiği sorulara verdiği cevapları buradan okuyabilirsiniz. Mallory Kievman ve girişimcilik hikayesi ile ilgili ufak bir video'yu da sizlerle paylaşıyoruz;

Yazar Yorumu: Bu ve benzeri çocuk/genç girişimcilik haberlerine Girişim Haber olarak zaman zaman yer verdiğimiz gibi, internette pek çok popüler haber sitelerinde ve çeşitli online platformlarda bu tip haberler paylaşılıyor ve okunuyor. Hikaye itibariyle de ilgiyi hakeden haberler. Ancak, bu tip haberlerde yer verilen gençlerin/çocukların çok çok fazla sayıdaki benzerlerinin içinden adeta cımbızla çekilerek ön plana çıkartılan, bulundukları ortamlardan başarıyla sivrilebilen çocuklar/gençler olduğunu belirtmekte fayda var. Yani eğitimini alıp uzmanlaşmadan, benzeri heveslerle iş dünyasına bilinçsizce atılan ve hayatının çoğunu zor durumda geçiren birde buz dağının görünmeyen olumsuz tarafı olduğunu söylemek gerekiyor. Dolayısyla bu tip haberleri okuyunca Nasıl biran önce zengin olurum?u düşünmek yerine, Hangi sektörde ve nasıl bilinçli/başarılı bir girişimci olurum? sorusuna odaklanmak çok çok daha mantıklı. En azından geleceğiniz için, toplumumuzun geleceği için.

İş fikrinizin bir ihtiyaca çözüm bulduğu durumlarda, çevrenizden de destek bulduğunuzda nasıl kısa sürede size maddi olarak geri dönebileceğine güzel bir örnek olan bu kısa ve öz başarı hikayesini tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Not: Yayınladığımız bu makale 2012 yılına aittir, dolayısıyla içerdiği bilgiler ve veriler yayınlandığı tarih itibariyle geçerlidir.

Yazar İdris Cin Hakkında

YTÜ Matematik Mühendisliği mezunu, 2005 yılında yazılım mühendisi olarak bilişim sektöründe çalışma başladı. Şimdilerde data, martech ve ai odaklı projelerde Teknik  Proje Yöneticisi olarak çalışıyor. 2006-2010 yıllarında girişim analizlerini kişisel blogunda paylaştı, Eylül 2010'da yeni medya girişimi Girişim Haber'i kurdu. Yayın Yönetmenliğine ek olarak yazılarıyla da bu platformda yer alıyor.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor