Avrupa Komisyonundan Genç Girişimciler İçin Erasmus Projesi

Avrupa Birliği'nin KOBİ'lere yönelik en önemli programlarından Girişimcilik ve Yenilik Programı (EIP) kapsamındaki “Yenilik (Innovation) Projeleri” başlığı altında bulunan “Genç Girişimciler için Erasmus” konulu bir Proje Teklif Çağrısı yayınladı. Avrupa Komisyonu: Girişimcilik ve Yenilik Programı (EIP) kapsamındaki Genç Girişimciler için Erasmus Projesi ile; katılımcı ülkelerden yeni girişimcilerin, diğer katılımcı ülkelerden tecrübeli girişimcilerin işletmelerinde bir dönem geçirerek tecrübelerini zenginleştirmelerini, bilgilerini geliştirmelerini ve çevrelerini genişletmelerini sağlayarak girişimciliği geliştirmek, Avrupa KOBİ’lerinin uluslararası görünümünü ve rekabet edebilirliğini geliştirmek ve katılımcı ülkelerde yer alan yeni kurulmuş mikro ve küçük işletmeler ile başlangıç aşamasındaki potansiyel girişimcileri teşvik etmeyi amaçlıyor. Detaylar haberimizde..

Avrupa Birliği'nin KOBİ'lere yönelik en önemli programı olan Rekabet Edebilirlik ve Yenilik Çerçeve Programı’nın 1. alt bileşeni olan Girişimcilik ve Yenilik Programı (EIP-Entrepreneurship and Innovation Programme) kapsamındaki “Yenilik (Innovation) Projeleri” başlığı altında bulunan “Genç Girişimciler için Erasmus” konulu bir Proje Teklif Çağrısı yayınladı.

Avrupa Komisyonu: Girişimcilik ve Yenilik Programı (EIP) kapsamındaki Genç Girişimciler için Erasmus Projesi ile; katılımcı ülkelerden yeni girişimcilerin, diğer katılımcı ülkelerden tecrübeli girişimcilerin işletmelerinde bir dönem geçirerek tecrübelerini zenginleştirmelerini, bilgilerini geliştirmelerini ve çevrelerini genişletmelerini sağlayarak girişimciliği geliştirmek, Avrupa KOBİ’lerinin uluslararası görünümünü ve rekabet edebilirliğini geliştirmek ve katılımcı ülkelerde yer alan yeni kurulmuş mikro ve küçük işletmeler ile başlangıç aşamasındaki potansiyel girişimcileri teşvik etmeyi amaçlıyor.

Toplam bütçesi 3.100.000 Avro olan projenin son başvuru tarihi 31 Mayıs 2012 olup, proje hakkında ki bütün bilgilere Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün ilgili pdf dokümanından erişebilirsiniz.

Proje Teklif Çağrısı ile ilgili ayrıntılı bilgiye http://ab.sanayi.gov.tr/Pages.aspx?pageID=608&lng=tr sayfasından, CIP/EIP Programı’na ilişkin ayrıntılı bilgiye ise http://ab.sanayi.gov.tr/Pages.aspx?pageID=591&lng=tr internet adreslerinden ulaşılabililirsiniz.

Haberimizi konuya ilgi duyan girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor