CYEA 2012 Yaratıcı Genç Girişimci Yarışmasını Es Geçmeyin!

JCI Türkiye tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Creative Young Entrepreneur Award (CYEA) – Yaratıcı Genç Girişimci Yarışması 2012”nin başvuruları devam ediyor. Son başvuru tarihi 15 Haziran. Junior Chamber International’ın her yıl dünya çapında geleneksel olarak gerçekleştirdiği Creative Young Entrepreneur Award (CYEA) – Yaratıcı Genç Girişimci Yarışması 2012 çalışmaları yine Türk Telekom ana sponsorluğunda ve Para Dergisinin katkıları ile başladı. JCI Kadıköy Şubesi tarafından düzenlenen yarışmada her yıl Türkiye’nin en yaratıcı üç girişimcisi seçiliyor. Dünya finalinde katılımcı ülkelerin finalistleri ile yer aldığı yarışmada dünyanın en yaratıcı üç girişimcisi seçilerek uluslararası iş dünyasına lanse ediliyor. Detaylar haberimizde..

JCI Türkiye tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Creative Young Entrepreneur Award (CYEA) – Yaratıcı Genç Girişimci Yarışması 2012” Türk Telekom ana sponsorluğunda ve Para dergisinin katkılarıyla başlıyor.

Junior Chamber International’ın her yıl dünya çapında geleneksel olarak gerçekleştirdiği Creative Young Entrepreneur Award (CYEA) – Yaratıcı Genç Girişimci Yarışması 2012 çalışmaları yine Türk Telekom ana sponsorluğunda ve Para Dergisinin katkıları ile başladı. JCI Kadıköy Şubesi tarafından düzenlenen yarışmada her yıl Türkiye’nin en yaratıcı üç girişimcisi seçiliyor. Dünya finalinde katılımcı ülkelerin finalistleri ile yer aldığı yarışmada dünyanın en yaratıcı üç girişimcisi seçilerek uluslararası iş dünyasına lanse ediliyor.

CYEA Türkiye etabında jüri olarak geçtiğimiz senelerde iş dünyasının önde gelen isimleri yer almıştı. Bu yıl yine başarılarıyla örnek oluşturan önemli isimler genç girişimcilerin çalışmalarını değerlendirecek.

Hedef Dünya Birinciliği

JCI Kadıköy Şubesi tarafından düzenlenen yarışma sonunda Türkiye’nin en yaratıcı üç genç girişimcisi seçilecek. Ardından bu finalistler dünya finaline katılacak. JCI Türkiye Başkanı Volkan Öztürk. “Türkiye, girişimcilik ruhunun ve genç nüfusun ekonomiye büyük güç kattığı dinamik bir ülke. Yaratıcı Genç Girişimci Yarışması’nın dünya finalinde Türkiye’ye birincilikler kazandırmayı hedefliyoruz” diyor. Yaratıcı iş fikirlerini başarıyla hayata geçiren girişimciler. CYEA ile dünyaya açılma fırsatı bulacak.

Yenilikçi Fikirlerin Şansı Yüksek

Jüri üyeleri, başvuruları şu kriterlere göre değerlendirecek: Üretim, işletim ve pazarlama alanlarında yaratıcılığın ve hayal gücünün kullanılması. Projenin pazardaki etkisi. Etkili liderlik. İşletme ve pazarlama süreçlerinde inovasyon derecesi. Pazarda öne çıkan ürünlerin ve hizmetlerin gelişimi. Var olan bir işleyişe veya bir işletmeye olumlu değişim sağlamak için yapılan yaratıcı katkıları. Yerel, ulusal ve global pazarlara açılını. Ar-Ge alanında yeni yaklaşımlar, yeni teknolojilerin kullanımı veya bu alanlara yatırım. Yeni hedeflere ilerlemek için alınan sorumluluklar ve riskler…

Geçen yılki Yaratıcı Genç Girişimci Yarışmasında Sportizm Otizm Gençlik ve Spor Kulübü’nün kurucusu Bener Erkonur birinci. Young Leaders Projccts’in kumcusu Dilara Sekili ikinci. Kariyer Enerjim İnsan Kaynakları firması ortaklarından Burcu Atasoy da üçüncü olmuştu.

Yarışmaya Nasıl Başvurabilirsiniz?

Yarışmaya başvurmak isteyen girişimciler başvuru sayfasından başvurularını yapabilir. Başvuruların titizlikle incelendiği yarışmanın geçen yılki jürisinde Türk Telekom Pazarlama İletişimi Bölüm Başkanı İsmail Beyazıt, Brightwell Holdings BV Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas, Big Chefs restoranlarının kurucusu Gamze Cizreli. Ayaydın Grup Başkanı Yalçın Ayaydın, Yemeksepeti.com’un Kurucusu Nevzat Aydın gibi iş dünyasının önde gelen isimleri yer almıştı. Bu yıl da iddialı bir jüri heyeti oluşturuluyor. Bu konuda JCI ekibine KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan da jüri üyesi olarak destek veriyor.

Finalistler 25 Haziran'da düzenlenecek olan ödül töreni ile kamuoyuna duyurulacak. www.cyeaturkey.org web sitesinden detayları ve gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Haberimizi genç girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm girişimcilerimizin ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 5.405 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, İş Fikirleri, Ulusal, Yarışma
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor