Seri "Startup Yatırımcısı" Intel Capital, İstanbul Ofisini Açtı!

Yazılım, donanım ve servis alanından start-up'lara yaptığı yatırımlar ile tanınan Amerikan uluslararası şirketi Intel Capital, İstanbul ofisini hizmete açtı. Daha önce Türkiye'de Nokta ve Grupanya şirketlerine yatırım yapan şirket, 2005 yılından beri Türkiye'deki teknoloji şirketlerine yatırımı yapıyordu. Intel Capital'in Türkiye'nin yanı sıra Orta Doğu ve Kuzey Amerika pazarlarından sorumlu olarak Barış Aksoy görev yapacak. Detaylar haberimizde..

Yazılım, donanım ve servis alanından start-up'lara yaptığı yatırımlar ile tanınan Amerikan uluslararası şirketi Intel Capital, İstanbul ofisini hizmete açtı. Daha önce Türkiye'de Nokta ve Grupanya şirketlerine yatırım yapan şirket, 2005 yılından beri Türkiye'deki teknoloji şirketlerine yatırımı yapıyordu.

Intel Capital'in Türkiye'nin yanı sıra Orta Doğu ve Kuzey Amerika pazarlarından sorumlu olarak Barış Aksoy görev yapacak.

Aksoy, yerel girişimcilere yakın olmanın büyük bir değer taşıdığını söyledi. Intel Capital İstanbul ofisinin Türkiye'nin yanı sıra Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki girişimcilere sermayeye ulaşmaları konusunda kolaylık sağlayacağını, bunu yaparken de şirketin global ağından ve teknoloji deneyiminde faydalanabileceğini kaydetti.

Barış Aksoy kimdir?

İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Fakültesi’nden mezun olan Barış Aksoy, Wharton School of the University of Pennsylvania’da işletme yüksek lisansı yaptı. Aksoy Intel Capital’den önce, University Venture Fund’da ve Calix’te görev yaptı. Aksoy, 2008 yılından itibaren ABD’de hızla büyüyen internet ve medya sektörlerinde global yatırımlara yön vermeye ve bu yatırımları yönetmeye odaklandı. Türk yatırımları Nokta ve Grupanya’nın yanı sıra Aksoy’un, Intel Capital’in eğitim şirketi merkezli yenilikçi tablet Kno, Gree tarafından satın alınan büyük mobil oyun ağı OpenFeint, Facebook ve mobil platformlarda sosyal oyun geliştirici Crowdstar ve online video reklam platformu yönetimi Yume gibi başarılı yatırımlarında imzası bulunuyor.

Intel Capital 51 Ülkede Faaliyet Gösteriyor

Intel’in global yatırım kuruluşu olan Intel Capital, dünya çapında yenilikçi teknoloji girişimlerine ve şirketlerine sermaye yatırımları yapıyor. Intel Capital, kurum, ev, mobilite, sağlık, tüketici interneti ve yarıiletken üretimini hedefleyen donanım, yazılım ve hizmetler sunan geniş bir şirket yelpazesine yatırım yapıyor. 1991 yılından bu yana Intel Capital 51 ülkede 1.234’ün üzerinde şirkete 10,6 milyar dolardan fazla yatırım gerçekleştirdi. Bu zaman diliminde Intel Capital bünyesindeki 199 şirket dünya çapında farklı borsalarda halka açıldı, 296 şirket de satın alındı ya da farklı şirketlerle birleşti. 2011 yılında Intel Capital fonlarının yaklaşık yüzde 51’ini ABD ve Kanada dışında kullanarak 158 şirkete 526 milyon milyon dolar yatırım yaptı.

Intel Capital ve avantajları hakkında daha detaylı bilgiye www.intelcapital.com adresinden ulaşabilirsiniz. Haberimizi teknoloji odaklı projesine güvenen girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 6.277 kişi okudu.
Kategori: Uluslararası, Bilişim / Teknoloji, Yatırım
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor