Girişimciler ve Yatırımcılar IBM SmartCamp Türkiye′de Buluşuyor !

Türkiye'de ilk defa geçen sene gerçekleştirilen IBM SmartCamp etkinliklerinin ikincisi önümüzdeki günlerde düzenlenecek. Girişimcileri, yatırımcıları ve deneyimli danışmanları bir araya getiren çok özel küresel bir program olan IBM SmartCamp 2012 etkinlikleri başladı. Girişimcileri, yatırımcıları ve deneyimli danışmanları bir araya getiren seçkin bir program olan IBM SmartCamp’ın Türkiye ayağı 2 hafta süreyle 6 farklı teknokentte düzenlenecek IBM SmartCamp Türkiye 2012 ilk etkinliği 18 Haziran tarihinde Gebze Teknopark Konferans salonunda düzenlendi.

Girişimcileri, yatırımcıları ve deneyimli danışmanları bir araya getiren seçkin bir program olan IBM SmartCamp’ın Türkiye ayağı 2 hafta süreyle 6 farklı teknokentte düzenlenecek IBM SmartCamp Türkiye 2012 ilk etkinliği 18 Haziran tarihinde Gebze Teknopark Konferans salonunda düzenlendi. 

Türkiye'de ilk defa geçen sene gerçekleştirilen IBM SmartCamp etkinliklerinin ikincisi önümüzdeki günlerde düzenlenecek. Girişimcileri, yatırımcıları ve deneyimli danışmanları bir araya getiren çok özel küresel bir program olan IBM SmartCamp 2012'nin Türkiye ayağı Gebze, İstanbul, İzmir, Ankara ve Konya’da teknokentlerde düzenlenecek 6 tanıtım toplantısı ile start aldı.  Tanıtım toplantılarının tamamlanmasının ardından 1 Temmuz– 31 Ağustos tarihleri arasında başvurular kabul edilecek.

4 şehrin bölgesel hizmet vereceği yarışmada, katılmak isteyenler bu şehirlerden birinde başvuru yaparak seçmelere katılabilecekler. Girişimcilik ve teknoloji konularında uzman kişiler tarafından yapılacak değerlendirmelerden sonra seçilecek şirketler ‘IBM SmartCamp Türkiye 2012’ finaline katılacaklar. Seçkin bir jüri karşısında yapılacak final sonrasında birinci olan şirket, “IBM Yılın Küresel Girişimcisi –Türkiye” olarak belirlenecek ve teknik destekten kapsamlı bir iş vizyonu oluşturulmasına kadar pek çok konuda IBM’in deneyim ve uzmanlığından üç ay süreyle yararlanmaya hak kazanacak. Ayrıca, Türkiye birincisi şirket, Berlin’de yapılacak bölgesel yarışmaya katılma hakkı kazanacak ve dünya çapında tanınmış girişimci ve yatırımcılarla biraraya gelerek, danışmanlık hizmetleri alma ve görüşmeler gerçekleştirme fırsatı bulacak. Berlin’deki etkinlikte başarılı olan şirketler ise 2013 yılında düzenlenecek “IBM Yılın Küresel Girişimcisi – Dünya’” ödülünün seçileceği IBM SmartCamp dünya finaline katılmak üzere de davet edilecek.

Bugün dokuz büyük araştırma laboratuarında, 3.000’in üzerinde çalışanı ve her yıl ortalama 6 milyar dolarlık AR-GE yatırımı, 38 İnovasyon Merkezi ile IBM, yenilikçi teknolojileri geliştirmek alanında dünyada sayılı şirketler arasında yer alıyor. 100 yılı aşkın deneyimi ve sahip olduğu geniş kaynak havuzu ile özellikle genç girişimci şirketlere yeni fikirler geliştirmeleri açısından sınırsız fırsatlar sunuyor. Küresel Girişimcilik Programı da,  destek ve kaynakları aracılığıyla yeni nesil yenilikçi şirketlerin bankacılık, binalar, şehirler, bulut bilişim, eğitim, enerji, besin, devlet, sağlık, altyapı, üretim, kamu güvenliği, ulaşım, perakende, telekomünikasyon, trafik gibi iş dünyasının hızla büyüyen ve devrim niteliğinde teknolojilere aç olan sektörlerinde yeni iş fırsatları yakalanmasına yardımcı olmayı hedefliyor. 

Etkinlik  Takvimi ve Kayıt İşlemleri:

Tarih: 21/06/2012
Saat: 10:00 – 12:00
Yer: İstanbul İTÜ Arı Teknokent Arı 2 Binası Dr. Akın Çakmakçı Konf. Salonu
LCV: smartcamp-ituari@agetourism.com

Tarih: 25/06/2012
Saat: 14:00 - 16:00
Yer: İzmir BATI-BİNOM, EBİLTEM 2. Kat Konf. Salonu
LCV: smartcamp-batibinom@agetourism.com

Tarih: 28/06/2012
Saat: 10:00 – 12:00
Yer: ODTÜ Teknokent İkizler Konferans Salonu
LCV: smartcamp-odtu@agetourism.com

Tarih: 28/06/2012
Saat: 14:00 – 16:00
Yer: Ankara Bilkent Cyberpark Dr. Fikret Yücel Konf. Salonu
LCV: smartcamp-cyberpark@agetourism.com

Tarih: 29/06/2012
Saat: 10:00 – 12:00
Yer: Konya Teknokent Selçuk Üni. Tekn. Geliştirme Bölgesi Konevi Konf. Salonu
LCV: smartcamp-konyatekno@agetourism.com

Sorularınız  için: Gülgun Kermen Tel: 0212 3171566, e-mail: gulgunb@tr.ibm.com

IBM SmartCamp 2012 ile ilgili daha fazla bilgi almak için www.ibmsmartcamp.com adresini ziyaret edebilir, program ile ilgili gelişmeleri Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Unutmayın başvurular 1 Temmuz– 31 Ağustos tarihleri arasında.

Haberimizi girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz. 

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor