KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ve Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, girişimciliğin desteklenmesi ve girişimcilik kültürünün yaygınlaşması amacıyla, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi “İlk Adım” Sosyal Sorumluluk İşbirliği protokolünü bugün Ankara Marriot Otel Toplantı Salonunda imzaladı.
İşbirliği Protokolü imza töreninde konuşan KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, KOSGEB’in yeni destek sisteminde, girişimciliğin ayrı bir destek programı olarak ela aldığını ve bu programın Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, Yeni Girişimci Desteği, İŞGEM Desteği ve İş Planı Ödülünden oluşan 4 farklı modülü kapsadığını belirtti. Detaylar haberimizde..
KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ve Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, girişimciliğin desteklenmesi ve girişimcilik kültürünün yaygınlaşması amacıyla, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi “İlk Adım” Sosyal Sorumluluk İşbirliği protokolünü bugün Ankara Marriot Otel Toplantı Salonunda imzaladı.
İşbirliği Protokolü imza töreninde konuşan KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, KOSGEB’in yeni destek sisteminde, girişimciliğin ayrı bir destek programı olarak ela aldığını ve bu programın Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, Yeni Girişimci Desteği, İŞGEM Desteği ve İş Planı Ödülünden oluşan 4 farklı modülü kapsadığını belirtti.
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin minimum 70 saatlik eğitim ve atölye çalışmasını kapsadığını söyleyen Kaplan, bu programda girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri egzersizleri yapılması ve iş planı hazırlanmasını doğrultusunda eğitimler verildiğini sözlerine ekledi.
Eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayarak işletmesi kuran girişimcilere “Yeni Girişimci Desteği” kapsamında verilen destek miktarının 27.000 TL’den 30.000 TL’ye çıkarıldığını kaydeden Kaplan, geri ödemeli destekle birlikte bu miktarın 100.000 TL’yi bulduğunu ifade etti.
Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan ise yaptığı konuşmada, reel sektörün özelliklede KOBİ’lerin desteklenmesi anlamında hayati bir öneme sahip olan KOSGEB’le birlikte çalışmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.
Ülkemizin genç, dinamik ve yoğun bir iş gücü potansiyeline sahip olduğunu belirten Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her yıl ortalama 750 bin kişi istihdama katılıyor. Yani her yıl 750 bin gencimize iş bulmak zorundayız. Bu da girişimciliğin bireysel çıkışlardan ziyade bir memleket meselesi olması gerektiği gerçeğini ortaya koyuyor. Bu bağlamda girişimcilik ekosisteminin ortaya çıkabilmesi için, sürecin kamu ve özel sektör ortaklığında koordine edilmesinin önemli olduğuna inanıyoruz. Eskiden ülkemizde insanlar doktor, öğretmen, asker, vs. olmak isterken bugün bunların yerini “kendi işimi kurmak istiyorum” ifadesi aldı.”
Kurulduğu günden bu yana misyonu doğrultusunda reel sektörün en önemli destekçilerinden birinin Halkbank olduğunu kaydeden Aslan: “Bu projeyle 74 yıldır büyük bir sorumlulukla ve başarıyla yürüttüğü misyonunu finansal kaynak sağlamanın dışındaki yöntemlerle de sürdürdüğünü bir kez daha gösteriyor.” dedi.
Haberimizi destek arayışı içerisinde bulunan girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.
Erdem Öztürk / Girişim Haber