Hobi Olarak Başladı, Bölgenin Enginar Üreticisi Oldu!

Makine mühendisi Osman Ragıp Özkan (61), “emekliliğimde vaktimi nasıl geçirebilirim” diye düşünürken, Ege bölgesinde ailelerin kendi ihtiyaçları için ektiği enginarı fark etti. 10 yıl kadar önce enginar üretimine yönelen Özkan ürettiği enginarları şimdi de kurduğu internet sitesi üzerinden direk tüketiciye ulaştırıyor. Konyalı Osman Ragıp Özkan, şimdilerde 38 dönüm tarlada, yıllık 200 bin adet enginar üretiminin hikâyesini anlattı. Emekli olduktan sonra uğraşacağı bir iş bakınan Özkan önceleri serada domates yetiştirmeye başlamış. Daha sonra, Ege bölgesinde küçük çaplı üretimi yapılan enginar işine girmeye karar verdiğini söylüyor. Şimdilerde 38 dönüm tarlada ürettiği enginarı başlangıçta pazarcı esnafın, çeşitli satış merkezlerine sattığını ifade ediyor. Detaylar haberimizde..

Makine mühendisi Osman Ragıp Özkan (61), “emekliliğimde vaktimi nasıl geçirebilirim” diye düşünürken, Ege bölgesinde ailelerin kendi ihtiyaçları için ektiği enginarı fark etti. 10 yıl kadar önce enginar üretimine yönelen Özkan ürettiği enginarları şimdi de kurduğu internet sitesi üzerinden direk tüketiciye ulaştırıyor.

Konyalı Osman Ragıp Özkan, şimdilerde 38 dönüm tarlada, yıllık 200 bin adet enginar üretiminin hikâyesini anlattı. Emekli olduktan sonra uğraşacağı bir iş bakınan Özkan önceleri serada domates yetiştirmeye başlamış. Daha sonra, Ege bölgesinde küçük çaplı üretimi yapılan enginar işine girmeye karar verdiğini söylüyor. Şimdilerde 38 dönüm tarlada ürettiği enginarı başlangıçta pazarcı esnafın, çeşitli satış merkezlerine sattığını ifade ediyor.

Tarım Bakanlığı’nın İyi Tarım Uygulamaları kapsamında ürün ürettiklerini söyleyen Özkan, bir hobi olarak başladığı işi geliştirme niyetinde. Zira uluslar arası satış için de gerekli belgeleri alacağını ifade ediyor.

Özkan bundan bir ay kadar önce de internet üzerinde satışa yöneldiklerini, kendisinin internet üzerinden satışta başlangıçta acemi olduğunu ifade etti.

Özkan aradan kısa süre geçmesine karşın satışlardan memnun olduklarını ifade etti. Özkan internetten satış sürecini şöyle ifade ediyor: “Müşteri mail yolu ile veya telefonla bizi arayarak sipariş veriyor. Alınan sipariş sonrası ürün dalından kesiliyor ve istenilen şekilde kargo ile verilen adrese gönderiliyor.”

Özkan ürün direk tüketiciye ulaştırıldığı için daha uygun fiyatta olduğunu ifade etti. Özkan’ın beyanına göre piyasada 2.5 liraya satılan enginarın tanesini bir liraya sattıklarını söyledi. Datça’nın en büyük enginar üreticisi olduğunu söyleyen Özkan, 10 yıl önce küçük çaplı başladığı üretimin bu noktaya gelmesini tahmin edemediğini söyledi.

Osman Ragıp Bey'in başarısında kritik öneme sahip internetten satış yaptığı e-ticaret sitesinin adresi; www.enginarsatis.com

Hobisini işe dönüştüren ve başarılı olan Osman Ragıp beyi tebrik ediyor, Hürriyet kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 13.998 kişi okudu.
Kategori: Başarı Hikayeleri, Tarım / Hayvancılık, Yeni Girişim
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorumlar

Levent Bali
Levent Bali
bahsi geçen internet sitesi http://enginarsatis.com/

(Editöre mesaj: Bu haberi bulup yayınlayıp içerisinde çokça geçen internetten satış sözlerine rağmen internet sitesini "bulup" yazmamak çok özensiz bir iş.)
İdris Cin
İdris Cin
Levent Bali; öncelikle bilgilendirmeniz için teşekkürler, haberimizi bilgilendirmeniz doğrultusunda güncelledik.

"Üslubu dozajını aşmayan" her türlü eleştiriye elbette açığız. Kaldı ki; bu eleştiriler sayesinde gelişiyor ve güçleniyoruz.

Sevgiler, Selamlar
İdris Cin
Kemal karaagac
Kemal karaagac
Bilgilendirldigim icin tesekkur ederim Ragip a basarilar dilerim bugun verecegim siparisle sizlere yorumumu iletecegim

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor