Girişimci Gençlerin Mobil Oyunu Dünya Devlerine Kafa Tutuyor

İTÜ mezunu 3 Türk bilgisayar mühendisinin kurduğu Clover Game Studio, "Reveal The Maze" isimli ikinci mobil oyununu App Store'da kullanıcılarına sundu. İTÜ mezunu 3 Türk bilgisayar mühendisi olan Metin Bayram, Murat Uğur Kurt ve Yiğit Türkeri'nin kurduğu Clover Game Studio ilk mobil oyununu App Store'da kullanıcılarına sundu. Şirket, oyun piyasasına, ilk oyunu "Reveal The Maze" ile iddialı bir giriş yaptı. Daha önce yapılmış bütün labirent oyunlarından farklı bir yerde duran Reveal The Maze, App Store'da oyun severlerin beğenisine sunuldu. Detaylar haberimizde..

İTÜ mezunu 3 Türk bilgisayar mühendisi olan Metin Bayram, Murat Uğur Kurt ve Yiğit Türkeri'nin kurduğu Clover Game Studio ilk mobil oyununu App Store'da kullanıcılarına sundu. Şirket, oyun piyasasına, ilk oyunu "Reveal The Maze" ile iddialı bir giriş yaptı. Daha önce yapılmış bütün labirent oyunlarından farklı bir yerde duran Reveal The Maze, App Store'da oyun severlerin beğenisine sunuldu.

Clover Game Studio, Reveal The Maze'i, kapsamlı çalışmalar sonucu, 3 bilgisayar mühendisi ve 1 tasarımcıdan oluşan ekip ile geliştirdi. Oyun içinde kullanılan ses ve müzikler için profesyonel destek alan ekip, görüntü kalitesinin üst seviyede olmasını sağlamak amacıyla da, yeni nesil cihazlarda bulunan "Retina Display" özelliğini kullandı. Ayrıca 5 dil desteği bulunan Reveal The Maze için yakın zamanda bir çok dile daha destek verilmesi planlanıyor.

Reveal The Maze, oyuncuları gerçek bir labirent deneyimine davet ediyor. Oyunun başlamasıyla bir topu kontrol eden ve labirentte ilerlemeye başlayan oyuncu, labirentin tamamını göremiyor. Topun sadece çevresini, dairesel olarak görebilen oyuncu, labirentteki duvarların arasından çıkışı bulmaya çalışıyor. Çıkışı ararken ona bazı nesneler yardımcı olurken, bazıları ona engel olmaya çalışıyor. Örneğin: Torch nesnesi sayesinde oyuncu, topun çevresindeki dairesel görüş alanını arttırırken, Blackhole, oyuncunun bütün görüş alanını kapatarak bir süre boyunca böyle ilerlemesine neden oluyor. Toplam 12 nesnenin bulunduğu oyuna, ileriki versiyonlarda bir çok yeni ve şaşırtıcı nesne ekleneceği belirtiliyor.

Reveal The Maze, oyunculara 3 farklı zorluk derecesi sunuyor. Zorluk derecesi arttıkça el-göz koordinasyonunu arttıran oyun, kalibrasyon özelliği sayesinde kullanıcının istediği pozisyonda oynayabilmesine olanak veriyor. Öte yandan, labirentin çıkış noktasını bulabilmesi için gittiği yolları aklında tutması gereken oyuncunun, hafızasını efektif şekilde kullanması sağlanıyor.

Şu an için 4 farklı konseptte 72 bölüm ile oyunseverlerin beğenisine sunulan Reveal The Maze, kısıtlı bir süre için $0.99 lık fiyatıyla satışa sunuldu. Ayrıca 10 bölümlük tanıtım versiyonu da ücretsiz olarak App Store'da bulunmakta. Güncellemelerinde yeni konsept ve bölümlerin sunulacağı Reveal The Maze'in iPad uyumlu versiyonu da kısa bir süre içinde oyunseverlerle buluşacak.

Oyun girişimcileri olan Clover Game Studio ekibini tebrik ediyor, haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor