Mardin'de Taş Ocağı Kurdu, En İyi Kadın Girişimci Seçildi

Ekonomist Dergisinin ‘Yöresinde Fark Yaratan Kadın Girişimci’ kategorisinin bu yılki birincisi yine Mardin’den.. Mardin Taş Ocakları’nın işletmecisi Yasemin Kalyanın Mardin’de bir taş ocağı. Mardin Taş Ocakları’nın işletmecisi Yasemin Kalya'nın Mardin’de bir taş ocağı kurma fikri, Tekirdağ Çerkezköy İlçesi Belediyesi’nin Mardin’deki taş saat kulesini görüp aynısını ilçe meydanına yapmak istediğini söylemesi ile başlar. İşi bilmediği halde doğunun kültürünü Batı’ya taşıma fikri ve Mardin’in taşını tüm ülkeye tanıtabilirle ihtimali bu teklifi kabul etmesine neden olur. Detaylar haberimizde..

Ekonomist Dergisinin ‘Yöresinde Fark Yaratan Kadın Girişimci’ kategorisinin 2012 yılı birincisi yine Mardin’den oldu. Mardin Taş Ocakları’nın işletmecisi Yasemin Kalya'nın Mardin’de bir taş ocağı girişimi bulunuyor.

Mardin Taş Ocakları’nın işletmecisi Yasemin Kalya'nın Mardin’de bir taş ocağı kurma fikri, Tekirdağ Çerkezköy İlçesi Belediyesi’nin Mardin’deki taş saat kulesini görüp aynısını ilçe meydanına yapmak istediğini söylemesi ile başlar. İşi bilmediği halde doğunun kültürünü Batı’ya taşıma fikri ve Mardin’in taşını tüm ülkeye tanıtabilirle ihtimali bu teklifi kabul etmesine neden olur.

Profesyonel olarak taş çıkarma ve işleme amacıyla doğduğu şehir olan Mardin’e giderek işletmesini kurup çalışmalara başlar. Üç çalışan ile başladığı bu yolculuk, 20 çalışan ve pek çok eserle devam ediyor. Mardin Sabancı Müzesi, Mardin Müzesi, Mardin merkezdeki 5 yıldızlı Erdoba Elegance Otel, Mardin Valiliği, Van merkez ve Hakkari Yüksekova ilçelerinde iki adet cami Mardin taşı ile inşa edildi. Mardin taşlarını Diyarbakır Orta Doğu Fuan’nda, İstanbul CNR Natural Stone Fuarı’nda ve Şam’daki Mermer Fuan’nda tanıtan Kalya’nın öncelikli hedefi daha geniş bir alandan taş çıkarmak, işlemek ve Mardin taşını daha geniş alanlarda kullandırabilmek için çalışan bir firma haline gelebilmek.

Başarılı ve örnek girişimci Yasemin Kalya'yı tebrik ediyor, haberimizi Mardinli okurlarımız ve bayan okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorumlar

mehmet üzüm
mehmet üzüm
öncelikle tebrikler ve başarılar yasemin hanım ben gaziantepten yazıyorum ve aynı işi memleketimde yapmayı yıllardır hayel ediyorum ama türlü osermayeyi bulamıyorum en son girişimci olarak baş vurmaya karar verdim bu konuda bana önereceğiniz tavsiye edeceğiniz yardımcı olabilecek bi yol gösterirseniz sevinirim işinizin devamı için başarılar.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor