Türkonfed: Kalkınma Ajanslarında Yeni Yapılanma Şart

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), bölgesel kalkınma politikalarında kalkınma ajanslarının rolünü tartıştığı bir rapor yayınladı. Raporda, kalkınma ajanslarında etkinliği artırmak için yeni yapılanmaya ihtiyaç olduğu kaydedildi. Konfederasyon, aynı raporda kalkınma ajanslarının bölgesel rekabeti geliştirmede rolü ve etkin çalışma yöntemleri konusunda tespit ve önerilerde de bulundu. Detaylar haberimizde..

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), bölgesel kalkınma politikalarında kalkınma ajanslarının rolünü tartıştığı bir rapor yayınladı.

Raporda, kalkınma ajanslarında etkinliği artırmak için yeni yapılanmaya ihtiyaç olduğu kaydedildi. Konfederasyon, aynı raporda kalkınma ajanslarının bölgesel rekabeti geliştirmede rolü ve etkin çalışma yöntemleri konusunda tespit ve önerilerde de bulundu.

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında TÜRKONFED Başkanı Erdem Çenesiz, kalkınmanın aktörleri olan ajansların bölgesel politika geliştirme sürecinde üstleneceği rollerin doğru tarif edilmesi gerektiğini belirterek, "Kalkınma ajansları, sürecin etkin ve aktif aktörleri olarak yeniden yapılandırılmalıdır." dedi. Çenesiz, kalkınma ajanslarının temel işlevinin, bölgesel rekabeti geliştirmek ve yatırım ortamını iyileştirmek olduğunu belirterek, ajansların rolüyle ilgili raporda yaptıkları tespitlere şöyle değindi: "Bölgesel kalkınma politikalarının başarıya ulaşması; rekabet gücüne, istihdama ve ulusal kalkınmaya da katkı sağlayacaktır. Bölgesel farklılıkları gidermenin yolu ise bölgelere yönelik politikalar geliştirmektir. Bölgesel ve yerel bir perspektifle bölgelerin üstün ve zayıf yönleri ve öncelikleri ortaya konmalıdır."

"Bölgesel Kalkınma ve Kalkınma Ajansları" raporunu hazırlayan Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Doğruel ise rekabet gücü düşük bölgelerde kalkınma ajanslarının lider ve yönlendirici bir rol yüklenmesini, rekabet gücü yüksek bölgelerde ise tamamlayıcı bir rol benimsemesini öneriyor.

Hazırlanan raporun sunum metnine buradan, raporun tam metnine buradan erişebilir, ayrıca TÜRKONFED'in kalkınma ajansları için “ikili yapı” önerisi buradan okuyabilirsiniz.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Hakkında

8 yıllık örgütlü bir sivil çalışma sonucu, 1996 yılından beri faaliyet gösteren Türkiye Sanayici ve İşadamı Dernekleri Platformu üyesi dernekler ile, 2000 yılından beri faaliyet gösteren Sektörel Dernekler Platformu üyesi derneklerin oluşturduğu federasyonlar tarafından, resmen Kasım 2004’te kuruldu.

Batı Anadolu, Marmara ve Kuzey Anadolu, İç Anadolu, Trakya, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz, İstanbul, Doğu ve Güneydoğu Anadolu federasyonları TÜRKONFED’in coğrafi dağılımının temelini oluşturmaktadır. Yapı ürünleri, Seramik, Demir Çelik, Otomotiv, Kimya, Müteahhitlik, Nakliye, Asansör, Kırtasiye, Fuarcılık sektörleri de örgütlenmedeki öncü sektörlerdir.

Bugün TÜRKONFED’in bünyesinde 13 federasyon, 112 dernek ve 10 binden fazla iş insanı bulunmaktadır. TÜRKONFED üyesi iş insanları, 208 milyar dolarlık iş hacmine, 1 milyonu aşkın istihdam kapasitesine ve 65 milyar dolardan fazla ihracat hacmine sahiptir. Daha fazla bilgi için: www.turkonfed.org

Zaman Gazetesi'nin haberinden derlediğimiz haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 4.542 kişi okudu.
Kategori: STK, Ulusal
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor