Girişimciler, Yatırımcılar: Hazır Ofis Sektörü Hızla Büyüyor!

Hazır ofis sektörünü değerlendiren Cansel Turgut Yazıcı, sektörün büyüme ivmesini gözler önüne serdi. Teknolojinin artması ile iş hayatının mobil hale gelmesinin farklı ihtiyaçları beraberinde getirdiğini belirten Turgut, hazır ofis sektörünün doğuşunu da bu kavrama bağlıyor. Mobilize hayatın daha çok seyahat etme imkanı sağladığını söyleyen Eva Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık Genel Müdürü Turgut, “Bu durum kişi ve kurumların daha fazla seyahat etmesine neden oldu. Çalışmak için gereken alanlar azaldı, toplantılar konferans odalarından dışarı çıktı. Kişiler gerek seyahat ettiği şehirde gerekse ülkede tam teşekküllü, ihtiyaçlarını tek elden karşılanacak, yüksek kalitede donanıma ve hizmete sahip ufak ama kullanışlı ofislere ihtiyaç duymaya başladılar..

Hazır ofis sektörünü değerlendiren Cansel Turgut Yazıcı, sektörün büyüme ivmesini gözler önüne serdi. Teknolojinin artması ile iş hayatının mobil hale gelmesinin farklı ihtiyaçları beraberinde getirdiğini belirten Turgut, hazır ofis sektörünün doğuşunu da bu kavrama bağlıyor.

Mobilize hayatın daha çok seyahat etme imkanı sağladığını söyleyen Eva Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık Genel Müdürü Turgut, “Bu durum kişi ve kurumların daha fazla seyahat etmesine neden oldu. Çalışmak için gereken alanlar azaldı, toplantılar konferans odalarından dışarı çıktı. Kişiler gerek seyahat ettiği şehirde gerekse ülkede tam teşekküllü, ihtiyaçlarını tek elden karşılanacak, yüksek kalitede donanıma ve hizmete sahip ufak ama kullanışlı ofislere ihtiyaç duymaya başladılar. Öte yandan bahsi geçen bu ofislerde çalışan sayısı az olacaksa ofisin ufak olması da gerekli oldu. Hal böyle olunca ufak ama her türlü konfora sahip “hazır ofis alanı” ihtiyacı doğdu. Ekonominin kuralı işledi talep gelince arz yaratıldı ve yaratılmaya devam ediliyor.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de hazır ofis ihtiyacının özellikle yabancı yatırımcılar sayesinde artış gösterdiğini belirten Turgut, “Ülkemizde hazır ofis sistemleri çok büyük alanlara ihtiyaç duymayan özellikle ülkeye yeni giren yabancı firmaların, kaliteli hizmet almak ve merkezi bir lokasyonda olmak istediklerinde taleplerini karşılayan oldukça yeni bir sektör. Birkaç yıl öncesine kadar bilinmeyen bu sektör şuan hızla büyümekte ve her geçen gün talep eğrisini yükselterek güvenilirliğini ispatlamaktadır. Günlük hatta saatlik toplantı odası kullanımlarının olması da ofisinde toplantı odası olmayan veya küçük bir toplantı odasına sahip şirketler için de çözüm alanı sunmaktadır.” dedi. Sektörün çok hızlı bir şekilde büyümesinin başlıca sebebini yabancı yatırımcıların proje bazlı ya da kısa vadeli ofis ihtiyaçlarına bağlayan Turgut, “Bu yatırımcıların tercih ettiği A sınıfı ofis plazalarında yer alan hazır ofis sistemleri günlük, aylık ve yıllık kiralanabilmesi aynı zamanda tüm ofis ihtiyaçlarının hazır bir şekilde müşteriye sunulması ayrıntılarla uğraşmak istemeyenler için büyük bir fırsattır.” şeklinde konuştu.

Hazır ofis sistemlerinin genellikle yeni kurulan ve az sayıda çalışanı bulunan şirketler için de fırsat olduğunu dile getiren Turgut, “Şirketler, sektörlerinde kendilerine yer bulup büyümeye başlayana kadar hazır ofis sistemlerinden yararlanıyor. Ofis kurulumu için gereken yüklü miktar parayı harcamadan, büyüme vakti gelene kadar prestijli adresler olan bu sistemlerde kalmayı tercih ettiklerini fark ediyoruz.” dedi.

Hazır ofis sektöründe irili ufaklı yerli ve yabancı birçok şirket bulunduğunu ifade eden Turgut, ülkemizde yabancı firmaların en büyük farkının prestijli binaları tercih etmeleri olduğunu belirtti. Hizmet açısından büyük farklar görülmediğini savunan Turgut, yabancı firmaların yıllardır bu sektördeki tecrübeleriyle bir adım daha önde olduklarını ifade etti.

Ülkemizde sadece yabancı zincirlerin değil hazır ofis sektöründeki yerli oyuncuların da son 3 yılda hızla büyüme görüldüğünü belirten Turgut, uluslar arası şirketlerin diğer bir avantajının dünyanın birçok yerindeki faaliyet alanlarında kulanım hakkı sunması olduğunu dile getirdi.

Haberimizi, ofis kurmakla zaman ve sermaye kaybetmek istemeyen girişimcilerimiz ve girişimcilerin ofis ihtiyaçlarına yatırım yapmak isteyen yatırımcılarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor