General Atlantic’ten Yemek Sepetine 44 Milyon Dolar Yatırım!

Yemeksepeti, 14 milyar euro fon büyüklüğüyle dünyanın en büyük 10 yatırım fonu arasında yer alan General Atlantic’in Türkiye’de yatırım yaptığı ilk şirket oldu. Yemeksepeti’ne 44 milyon dolar yatırım yapan General Atlantic, şirketin azınlık hissedarı oldu. General Atlantic’in sağlayacağı stratejik desteğin önemine vurgu yapan Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın, yatırımla sağlanan kaynak sayesinde, Yemeksepeti’nin yeni projeleri ve yurtdışı açılımları daha hızlı ve kuvvetli adımlarla gerçekleşeceğini belirtti. Detaylar haberimizde..

Yemeksepeti, 14 milyar euro fon büyüklüğüyle dünyanın en büyük 10 yatırım fonu arasında yer alan General Atlantic’in Türkiye’de yatırım yaptığı ilk şirket oldu.

Yemeksepeti’ne 44 milyon dolar yatırım yapan General Atlantic, şirketin azınlık hissedarı oldu. General Atlantic’in sağlayacağı stratejik desteğin önemine vurgu yapan Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın, yatırımla sağlanan kaynak sayesinde, Yemeksepeti’nin yeni projeleri ve yurtdışı açılımları daha hızlı ve kuvvetli adımlarla gerçekleşeceğini belirtti.

Türkiye’nin ilk ve en büyük online yemek siparişi sitesi Yemeksepeti, dünyanın en büyük 10 yatırım fonu arasında bulunan General Atlantic’ten yatırım aldı. General Atlantic, 44 milyon dolar tutarındaki yatırımın ardından Yemeksepeti’nin azınlık hissedarı oldu. Yatırım turunda General Atlantic’in yanı sıra Endeavor Catalyst fonu da yer aldı. Yatırım sonrası şirketin yönetiminin kurucu ortakların kontrolünde olacağı belirtildi.

Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın şunları söyledi: “Yemeksepeti’nin küresel çapta kendi alanında en büyük oyuncu olmasını hedefliyoruz. General Atlantic’ten aldığımız yatırımı bu doğrultuda atılmış çok önemli bir adım olarak görüyor ve bunu bir stratejik ortaklık olarak değerlendiriyoruz. Hedefimizdeki yurtdışı açılımlarına yönelik olarak General Atlantic’in sağlayacağı stratejik destek, atacağımız adımlarda büyük katkı sağlayacak ve şirketimize hız kazandıracak. General Atlantic’in Yemeksepeti’ni büyütmek ve iş yaptığı pazarları genişletmek ekseninde şirketimizin yönetim vizyonunu paylaşıyor olması bizim için çok değerli.”

Nevzat Aydın: “Sadece Yemeksepeti değil Türk internet sektörü için de önemli bir yatırım”

Önümüzdeki dönemde Türk internet sektörünü ve Yemeksepeti’ni çok daha hızlı bir büyümenin beklediğini belirten Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın, “Avrupa’da 20 yılı aşkın bir süredir çeşitli yatırımlar gerçekleştirmiş bulunan General Atlantic’in Türkiye’deki ilk yatırımında internet sektörünü ve Yemeksepeti’ni seçmiş olması önemli bir gösterge.” dedi. Nevzat Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: “Öncelikli hedeflerimiz arasında Türkiye’de yemek ile ilgili yeni projeleri hayata geçirmek ve Yemeksepeti’nin çalışmalarını yeni ülkelere taşımak yer alıyor, öncelikle gelişmekte olan pazarları hedefliyoruz ve yakın coğrafyadan başlayarak bir yayılma öngörmekteyiz.”

General Atlantic Yönetici Direktörü Gabriel Caillaux şunları söyledi: “General Atlantic’in stratejisi, uluslararası piyasalarda büyüyen önemli girişimcileri desteklemek ve onlarla aktif şekilde birlikte çalışmak yönünde. Nevzat, kurucu ortakları ve Yemeksepeti yönetim ekibiyle ortaklık kuruyor olmak bize büyük heyecan veriyor. Şirketin yakaladığı büyüme performansından çok etkilendik. Hem Türkiye’de hem de diğer ülkelerde Yemeksepeti’nin online platformunu daha da genişletmeye yönelik çok büyük bir potansiyel olduğuna inanıyoruz.”

Söz konusu yatırımla birlikte Yemeksepeti, Avrupa’da 20 yılı aşkın bir süredir çeşitli yatırımlar gerçekleştirmiş bulunan General Atlantic’in Türkiye’de yatırım yaptığı ilk şirket oldu. Yatırımın ardından Yemeksepeti’nin mevcut yönetim ekibinde herhangi bir değişiklik olmayacağı, Gabriel Caillaux’nun şirkette Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev üstleneceği ve yurtdışı açılım stratejilerinin oluşturulmasına yönelik çalışmalarda destek vereceği belirtildi. Gabriel Caillaux, General Atlantic’in Avrupa’daki internet ve teknoloji ile finans sektörlerine yönelik yatırım çalışmalarını yönetiyor. Caillaux aynı zamanda Axel Springer Digital Classifieds, Privalia ve Groupalia gibi General Atlantic portföyünde yer alan şirketlerin yönetim kurullarında görev yapıyor. NYSE, Genpact ve Lenovo’da da yatırımları bulunan General Atlantic’in internet ve teknoloji alanındaki yatırımları arasında facebook, Gilt, Dice.com,gibi şirketler bulunuyor.

Endeavor Global’ın kurucu ortağı ve CEO’su Linda Rottenberg “Nevzat ve Yemeksepeti ekibi için son derece heyecan verici bu yatırımın bir parçası olmaktan biz de memnuniyet ve gurur duyuyoruz”

Yemeksepeti Hakkında:

Ülkemizin ilk ve en büyük online yemek siparişi sitesi olan Yemeksepeti, 2001 yılında kuruldu. Bugün itibariyle faaliyet gösterdiği 41 il ve Kıbrıs’ta yaygın hizmet vermeyi kendine misyon edinen Yemeksepeti, tüm internet kullanıcıları ve ilgili restoranlara, internetten yemek siparişi verebilme ve alabilme olanağı sağlıyor. Türkiye ve Kıbrıs’ta halen 6.500’e yakın üye restoran ve 1.500.000’den fazla kayıtlı kullanıcıya sahip olan Yemeksepeti, günde aldığı ortalama 50.000 siparişle yaklaşık 130.000 kişiye hizmet veriyor. Yemeksepeti’nin Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki yatırımı Foodonclick.com ise bugün 700’den fazla üye restoranla Dubai, Sharjah ve Abu Dhabi’de hizmet verirken Rusya’daki yatırımı Izrestorana.ru 750’ye yakın restoranla tüm Moskova ve St. Petersburg’dan da sipariş kabul ediyor. Yemeksepeti, internet üzerinden sunduğu hizmetin yanı sıra tüm telefonlarla uyumlu mobil web sitesi, iPhone, Android, BlackBerry ve Nokia uygulamalarıyla mobil cihazlar üzerinden de sipariş kabul ediyor. Daha fazla bilgi için: www.yemeksepeti.com

General Atlantic Hakkında:

Önde gelen bir küresel büyüme sermayesi şirketi olan General Atlantic, büyüyen şirketlere sermaye ve stratejik destek sağlamaktadır. General Atlantic önemli işletmelerle ortaklık kurmak ve küresel çapta istisnai şirketler oluşturmak için işbirliğini ön planda tutan küresel bir yaklaşımı, sektörel uzmanlığı, uzun dönemli yatırım ufkunu ve büyüme etmenlerine yönelik derin bir kavrayışı bir araya getirmektedir. 1980 yılında kurulan General Atlantic, yaklaşık 14 milyar Euro (bağlı sermaye ve portföy yatırımlarından oluşan) tutarında sermayeyi yönetmekte ve Greenwich, New York, Palo Alto, Londra, Münih, Hong Kong, Beijing, Singapur, Mumbai ile São Paulo’daki ofislerinde görev yapan 80’i aşkın yatırım profesyoneliyle hizmet vermektedir. General Atlantic hakkında daha fazla bilgi edinmek ve portföyünde yer alan şirketleri incelemek için www.generalatlantic.com adresi ziyaret edilebilir.

Endeavor Hakkında:

Endeavor, uzun dönem ekonomik büyümeyi desteklemek amacıyla yarının büyük işletmelerini yani etkin girişimcileri seçip, yol göstererek onlara ivme kazandıran küresel hareketin önderliğini yapar. Endeavor bugüne dek 30.000 girişimciyi incelemiş ve yüksek etkinliğe sahip 443 şirketi yöneten, inovasyon ve risk alma anlamında gelecek nesillere ilham kaynağı olacak 708 bireyi seçmiştir. Merkezi New York’ta olan Endeavor, Güney Amerika, Afrika, Güneydoğu Asya ve Ortadoğu’da toplam 15 ülkede faaliyetler yürütmektedir. Endeavor, etkin girişimcilik hareketi küresel çapta yaygınlaştıkça Silikon Vadisi’nde, Güney Amerika’da, Ortadoğu’da ve dünyanın dört bir yanında büyük bir fikri olan herkesin başarıya ulaşabileceğini kanıtlamayı sürdürecektir. Endeavor hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.endeavor.org.tr adresi ziyaret edilebilir.

Yemek Sepeti'ni aldığı yatırımdan dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Yemek Sepeti sadece yatırım almakla kalmadı aynı zamanda girişimcilere inandıkları işleri yaptıklarında başarılı olacaklarını da göstermiş oldu. Tekrardan Nevzat Aydın ve ekibini tebrik ediyoruz.

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor