TV8'de Başlayacak birFİKRİNmiVAR?'ın Başvuruları Başladı!

Televizyon izlemeyi seven girişimciler ekran başına! Türkiye’nin en büyük girişimcilik birFİKRİNmiVAR? yarışması ve başvuruları başlıyor. LabX’in kurucusu olduğu birFİKRİNmiVAR?, kendine özgü ve %100 yerli formatıyla bu sezon TV8 ekranlarına geliyor. Bu yıl 5. kez düzenlenecek olan birFİKRİNmiVAR? yarışması girişimcilere yine büyük fırsatlar sunacak. Yarışmacılar Türkiye’nin en büyük şirketlerinin patronları olan süpriz jüri üyelerine, kendilerinin en çok gelecek vadeden girişimci olduğuna ikna etmeye çalışacak. Herkesin zevkle seyredebilecekleri fırsatlarla dolu yarışmamızda en iyi girişimciler büyük ödül için yarışacaklar. Detaylar haberimizde..

Televizyon izlemeyi seven girişimciler ekran başına! Türkiye’nin en büyük girişimcilik birFİKRİNmiVAR? yarışması ve başvuruları başlıyor.

LabX’in kurucusu olduğu birFİKRİNmiVAR?, kendine özgü ve %100 yerli formatıyla bu sezon TV8 ekranlarına geliyor. Bu yıl 5. kez düzenlenecek olan birFİKRİNmiVAR? yarışması girişimcilere yine büyük fırsatlar sunacak. Yarışmacılar Türkiye’nin en büyük şirketlerinin patronları olan süpriz jüri üyelerine, kendilerinin en çok gelecek vadeden girişimci olduğuna ikna etmeye çalışacak. Herkesin zevkle seyredebilecekleri fırsatlarla dolu yarışmamızda en iyi girişimciler büyük ödül için yarışacaklar.

Yarışma'ya kimler katılabilir?

Yarışmaya şu kriterleri yerine getirn bütün fikir sahipleri katılabilir; Bireysel veya grup olarak yarışmaya katılabilirsiniz. Her grup en fazla üç kişi olabilir ve grup liderleri belirlenmelidir. Kriterler ana başlıkları ile aşağıda belirtildikleri gibi olmalarına rağmen kriterlerin sizi ve hayallerinizi kısıtlamasına izin vermeyin, çünkü her fikir kendine göre özeldir. Pazar potansiyeli çok niş olan bir fikrin finansal getirisi yüksek olabilir. Hatta fikrinizin potansiyeli diğer fikirlerinki kadar yüksek olmasa bile motivasyonunuz ve sunumunuz ile jüriyi kendinize hayran bırakabilir, yine finale kalabilirsiniz. Parlak bir iş fikri, tüm kriterlerin başarılı bir harmanı olacaktır. Bu nedenle tüm hayalleriniz ve fikirleriniz bekleniyor.

 1. Uygulama Kolaylığı
 2. Fikrin Özgünlüğü
 3. Pazar Potansiyeli
 4. Finansal Getiri
 5. Yazılı ve Sözlü Sunum (kısmi olarak sunumda ölçülecek)
 6. Fikri Sahiplenme ve Motivasyon (sunumda ölçülecek

Yarışmaya kaç kişi ile katılınabilir?
Yarışmaya bireysel olarak katılanabileceği gibi en fazla 3 kişilik ekipler halinde de katılınabilir. 1 grup lideri belirlenmeli

Yarışmanın ilk aşamasına kaç iş fikri ile katılınabilir?
Bir grup veya bir kişi birden fazla iş fikri ile yarışmanın ilk aşamasına katılabilir.

Fikri Mülkiyet Hakları nasıl korunacak?
Yarışmacıların fikri mülkiyet haklarını korumak amacıyla jüri üyeleri, yönetim komitesi üyeleri ve iş planı danışmanları bir gizlilik anlaşması imzalayacaklar.

birFİKRİNmiVAR? Hakkında

birFİKRİNmiVAR? Girişimcilik Serüveni son dört senede hem Türkiye’den hem Dünya’dan toplam 10.000’den fazla girişimciye ulaşarak ülkemizin önde gelen şirketlerinin ve üniversitelerinin desteği ile Türkiye’nin en büyük üniversitelerarası girişimcilik yarışması ve TV Show’u haline geldi.

Girişimcilik Yarışması, her sene artan katılımıyla, Türkiye genelinde bir marka yaratarak, öğrencilere, akademisyenlere ve tüm halkımıza girişimci olma ve şirket kurma alanında yeni fırsatlar oluşturmakta. Bugüne kadar binlerce genç girişimcinin iş fikirlerini hayata geçirmeleri için başlıca başvuru noktası haline gelen birFİKRİNmiVAR?, en son 2010/2011 döneminde NTV’de yepyeni bir program kurgusu ile TV Show olarak ekranlara geldi. Son dört senedir yüzbinlerce TL yatırım yaparak başarılı girişimcilerin hayallerini gerçekleştiren birFİKRİNmiVAR?, 5. senesinde Türkiye’nin önde gelen kanallarından biri olan TV8’e transfer olarak, çok daha büyük bir organizasyon ile ekranlara gelecek.

Yarışma hakkında daha fazla bilgi için www.birfikrinmivar.com adresini, yarışmayı bugünlere getiren oluşum olan LabX hakkında bilgi için www.lab-x.org adresini ziyaret edebilir, Facebook ve Twitter sosyal paylaşım profillerini takibe alabilirsiniz.

Siz de bu heyecan dolu serüven içerisinde yer almak istiyorsanız başvuru formunu doldurarak hayalinizdeki işinizin patronu olabilirsiniz. Unutmayın son başvuru tarihi 25 Eylül!

Haberimizi fikri olan girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 8.184 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, İş Fikirleri, Ulusal, Yarışma
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorumlar

gulhan asan
gulhan asan
Cok ozel ve guzel tasarim sahibiyim  altin camiasini canlandiracak tasarimlarim var

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor