Yeni Bir Yol Olarak "Girişim Temelli Sosyal Yatırım" Paneli

TÜSEV ve Anadolu Vakfı evsahipliğinde EVPA katılımıyla 17 Ekim 2012 tarihinde, girişim temelli sosyal yatırım konusunda Türkiye’de ilk kez düzenlenecek Yeni Bir Yol: Girişim Temelli Sosyal Yatırım paneli düzenleniyor. Sosyal girişimciler, yatırımcılar ve vakıf yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşecek panelde, girişim temelli sosyal yatırım kavramı ( venture philanthropy ) tanıtılacak ve bu anlayışın Türkiye’de ne şekilde geliştirilebileceği tartışılacak. Detaylar haberimizde..

Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) ve Anadolu Vakfı evsahipliğinde European Venture Philanthropy Association (EVPA) katılımıyla 17 Ekim 2012 tarihinde girişim temelli sosyal yatırım (venture philanthropy) konusunda Türkiye’de ilk kez düzenlenecek Yeni Bir Yol: Girişim Temelli Sosyal Yatırım paneli düzenleniyor.

Sosyal girişimciler, yatırımcılar ve vakıf yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşecek panelde, girişim temelli sosyal yatırım kavramı ( venture philanthropy ) tanıtılacak ve bu anlayışın Türkiye’de ne şekilde geliştirilebileceği tartışılacak.

EVPA üyelerinden Stichting De verre Vakfı Direktörü Bergen Roelof Prins ve UBS Filantropi Danışmanlığı Direktörü Nina Hoas’un deneyimlerini paylaşmasını takiben EVPA Genel Müdürü Kurt Peleman, Anadolu Vakfı Genel Müdürü Selim Güven ve TÜSEV Program Direktörü Sevda Kılıçalp’in girişim temelli sosyal yatırımın Türkiye için uygunluğunu ve bu modelin teşvik edilmesi için neler yapılabilebileceğini ele alacak.

Girişim Temelli Sosyal Yatırım ( Venture Philanthropy ) Nedir?

Finansal yatırım prensipleri ve araçlarının, bağışçılık ve sosyal yatırım amacıyla kullanılması olarak tanımlanan girişim temelli sosyal yatırım, günümüzde toplumsal kalkınma için sunulan alternatif modeller arasında yer almakta. Bu yöntemi uygulayan vakıflar veya fonlar, sosyal amaçlı kuruluşların sosyal etkisini arttırma amacıyla kuruluşlara özel tasarlanmış gerek mali gerek mali olmayan, uzun vadeli destek sunar, kuruluşların kapasitelerini geliştirir, performans ölçümlemesi yapar, onları ağlarından faydalandırır. Ayrıca sosyal etki yaratmak için aktarılan fonlardan mali geri dönüşüm sağlar ve bu mali getiri genellikle yeni yatırımlarda kullanır. Avrupa’da girişim temelli sosyal yatırım konusunda çalışan uzman kişi ve kuruluşları temsil eden EVPA tarafından konuyla ilgili hazırlanan bilgi notuna buradan ulaşabilirsiniz.

17 Ekim 2012 tarihli etkinliğe katılmak istiyorsanız, katılım talebinizi 5 Ekim 2012 Cuma gününe kadar 0212 243 83 07 no’lu telefondan ya da aysegul@tusev.org.tr adresinden Aysegül Ekmekçi’ye iletebilirsiniz.

Haberimizi sosyal girişimciler, vakıf yöneticileri ve yatırımcılar başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor