Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), girişimcilere devlet desteğine ilişkin önerileri içeren "Girişimcilik Destek Kanun Tasarısı" metnini açıkladı.
"Tasarı metnini" açıklayan TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen, yatırımcılar ve yabancı sermaye için getirilen teşviklerin girişimcilere de verilmesini istediklerini söyledi. Türkiye’nin ekonomik ve sosyal açıdan hızlı bir gelişim ve dönüşüm süreci içinde bulunduğunu belirten Ali Yücelen, yeni fikirler, süreçler, buluşlar, ürünler, yazılımlar oluşturmanın ve bunları uygulamanın Türkiye’nin geleceği açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Detaylar haberimizde..
Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), girişimcilere devlet desteğine ilişkin önerileri içeren "Girişimcilik Destek Kanun Tasarısı" metnini Mardin’in Midyat ilçesinde açıkladı.
"Tasarı metnini" açıklayan TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen, yatırımcılar ve yabancı sermaye için getirilen teşviklerin girişimcilere de verilmesini istediklerini söyledi. Türkiye’nin ekonomik ve sosyal açıdan hızlı bir gelişim ve dönüşüm süreci içinde bulunduğunu belirten Ali Yücelen, yeni fikirler, süreçler, buluşlar, ürünler, yazılımlar oluşturmanın ve bunları uygulamanın Türkiye’nin geleceği açısından büyük önem taşıdığını söyledi.
Midyat’ta yaptığı açıklamada başta ABD olmak üzere yenilikçi yaklaşıma açık ülkelerde yeni girişim oranının yüzde 50′ler seviyesinde olduğunu söyleyen Ali Yücelen, dünya genelinde yeni iş girişiminde bulunmanın ise her geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 50 daha zorlaştığını belirtti.
Türkiye’nin Geleceği İçin Girişimci Desteklenmeli
Türkiye’de yeni fikir, süreç, buluş ve ürün geliştirme süreçlerinin son yıllarda artan oranda desteklenmeye başlandığını anlatan Yücelen, bu yeni fikir, süreç, buluş, ürün ve benzerlerin çok azının hayata geçirilebildiğini söyledi. Yücelen sözlerine şöyle devam etti:
“Bunun en önemli nedeni uygulama ve hayata geçirilme aşamasında girişimcilerin ihtiyaç duydukları desteklerden yoksun olmalarıdır. Bunların başında yatırım ve işletme sermayesi ihtiyacı gelmektedir. Türkiye’de mevcut devlet destekleri belirli bir yatırımı gerçekleştirebilecek sermaye, teminat ve kredibilite birikimine sahip olan yatırımcıları desteklemektedir. Bu kapsam dışında kalan yenilikçi ve yaratıcı girişimciler ise yeterince desteklenememektedir.
Bir fikir ancak bir girişimcinin ruhu ile birleşerek gerekli sosyo-ekonomik mekanizmaların desteği ile ekonomik bir birim olarak hayata geçirilebilirse o ülkenin ekonomisine ve marka değerine katkıda bulunabilecektir.
Bu nedenle TÜGİAD olarak girişimcilerin yatırım ve üretim aşamasında desteklenmesi ihtiyacının olduğundan tespitle bir “Girişimcilik Destek Kanunu” hazırlığı sürecini başlatmış bulunmaktayız.”
Girişimcilik Kurulu Kurulmalı
Ali Yücelen, desteklenecek sektörler ve konuların tespiti, başvuru kriterlerinin belirlenmesi ile başvuruların değerlendirilerek karara bağlanması için ‘Girişimcilik Kurulu’ kurulmasını da önerdiklerini, kamu ve özel sektör temsilcilerinden oluşacak Kurul’da TÜGİAD olarak görev almaya hazır olduklarını söyledi.
Yücelen, bu yasanın çıkması halinde yeni fikir, süreç, buluş ve ürünleri ile yenilikçi ve katma değer oluşturan girişimcilerin, bunları hayata geçirerek ekonomiye büyük katkı sağlayacaklarını bildirdi.
TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen ve yönetim kurulu üyeleri, TÜGİAD, Girişimcilik Destek Kanun Tasarısı’nı Meclis’te parti gruplarına sunarak destek isteyecek ve taslağın yasalaşması için çaba harcayacak. TÜGİAD ve çalışmaları hakkında daha fazla bilgi için www.tugiad.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
TÜGİAD kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.
İdris Cin / Girişim Haber