Enactus, Geleceğin Sosyal Sorumluluk Projelerini Çağırıyor!

Dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından Enactus (Enterpreunial Action Us), geleceğin sosyal sorumluluk yarışmasına Türkiye’den katılacak üniversite öğrencilerine kapılarını açtı. 1975 yılından beri 39 ülkede faaliyetlerini yürüten, eski adıyla SIFE yeni adıyla Enactus, bu sene ilk defa Türkiye’de hayata geçirilecek olan sosyal sorumluluk yarışması ile günümüz üniversite öğrencilerinin, yarının sosyal sorumluluk sahibi iş liderleri olmalarını amaçlıyor. Detaylar haberimizde..

Dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından Enactus (Enterpreunial Action Us), geleceğin sosyal sorumluluk yarışmasına Türkiye’den katılacak üniversite öğrencilerine kapılarını açtı.

1975 yılından beri 39 ülkede faaliyetlerini yürüten, eski adıyla SIFE yeni adıyla Enactus, bu sene ilk defa Türkiye’de hayata geçirilecek olan sosyal sorumluluk yarışması ile günümüz üniversite öğrencilerinin, yarının sosyal sorumluluk sahibi iş liderleri olmalarını amaçlıyor.

Enactus önderliğinde üniversite öğrencilerinin oluşturdukları takımlar iş fikirlerini, insanların yaşam standartlarını ve kalitesini yükseltmeyi amaçlayan sosyal projelerde uygulama fırsatı buluyorlar. Şirketlerin desteği ve seçkin öğretim üyelerinin yol göstericiliğinde gerçekleştirilen bu projelerde öğrenciler; pazar ekonomisi, girişimcilik, kişisel ve finansal başarı ile iş etiği gibi kendilerine, topluma ve ülkelerine yarar sağlayan konseptleri öğrenip öğretiyorlar.

Katılım Koşulları Neler?

  • Üniversite öğrencilerinden oluşturulacak takımlar, “toplumun ihtiyaçlarının giderilmesi” ve “yaşam standartlarının yükseltilmesi” teması çerçevesinde ürettikleri projelerle yarışmaya katılabiliyorlar.
  • Yarışmaya 1 üniversiteden en az 20 kişi ile oluşturulacak 1 öğrenci takımı ile katılınabiliyor.

Ulusal şampiyon olan takımlar, Enactus Dünya Kupası’na katılmaya hak kazanacaklar.

Enactus Hakkında

Enactus, bugünün üniversite öğrencilerine, sosyal sorumluluk sahibi iş liderleri olmaları yolunda eşlik eden uluslararası bir sivil toplum kuruluşu. Enactus, sürdürülebilir kalkınmanın önemli bileşenlerinden olan iş dünyasının liderleri ve yükseköğrenim kurumları işbirliğini sağlar. Bu misyonuyla köprü görevi gören Enactus, üniversite öğrencilerinin toplumda fark yaratmaları için gerekli olan yeteneklerini ortaya çıkarır.

Enactus 1975 yılında, üniversite öğrencilerine bireyi oldukları topluma, öğrendiklerini öğretme amacı güden bir liderlik eğitimi programı olarak kurulmuş. Öğrenci katkılarının değerlendirildiği rekabetçi ortam ise daha sonrasında gelişmiş.

Günümüzde Enactus projeleri, 39 ülkede 57.000 üniversite öğrencisinin oluşturduğu 1.600’den fazla takım tarafından hayata geçirilmekte. Enactus faaliyetleri şirketler tarafından desteklenmekte, Enactus’ün kurumsal ortakları, sosyal sorumluluk sahibi iş liderlerinin geliştirilmesi yolunda Enactus’e destek vermete. Ayrıca partner üyelikler, sponsorluklar, stratejik ortaklıklar, özel bağışlar, hediyeler ile Enactus çalışmaları geliştirilmekte.

Program, toplumsal yararın yanısıra, katılımcılara kariyer ve kişisel gelişim fırsatı sağladığı gibi sponsor firmalara da toplumsal fayda üretme fırsatı sağlamakta.

Enactus ve global yarışma hakkında daha fazla bilgi için www.enactus.org adresini ziyaret edebilir, yarışmanın Türkiye ayağı hakkında detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için info@sifeturkiye.org adresli mail ile Enactus Türkiye Proje Yöneticisi Yeliz Çelebi'ye ulaşabilirsiniz.

Haberimizi, sosyal sorumluluk sahibi, girişimci ve üniversite öğrencisi olma özelliklerinin hepisini bir arada barındıran gençlerimiz başta olmak üzere, tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor