Blog Odaklı Bir İçerik Girişimi Daha Geldi: Bloginddeks.com!

Hazırladığı özgün içeriğinin yanı sıra sürekliliği olan blogları bünyesinde bulundurmayı amaçlayan; blog içeriklerine odaklanmış yeni bir girişim daha yayın hayatına başladı. Altyapısı ve tasarımı Nexum tarafından hazırlanan platform, bloglardan seçtiği içerikleri, kategori başlıkları altında günlük olarak okuyucuları ile buluşturuyor. Bloggerların daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayan Bloginddeks, bağımsız bir bilgi ve paylaşım portalı olma özelliğine sahip. Detaylar haberimizde..

Hazırladığı özgün içeriğinin yanı sıra sürekliliği olan blogları bünyesinde bulundurmayı amaçlayan; blog içeriklerine odaklanmış yeni bir girişim olan bloginddeks.com yayın hayatına başladı.

Altyapısı ve tasarımı Nexum tarafından hazırlanan platform, bloglardan seçtiği içerikleri, kategori başlıkları altında günlük olarak okuyucuları ile buluşturuyor. Bloggerların daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayan Bloginddeks, bağımsız bir bilgi ve paylaşım portalı olma özelliğine sahip.

Bağımsız yayıncılığı destekleyen, blogların sosyal medyanın en büyük gücü olduğuna inanan Bloginddeks, editörler tarafından bloglardan seçilmiş içerikleri kaynak göstererek yayınlıyor ya da link vererek ilgili bloga yönlendiriyor. Portalda alışveriş, moda, yaşam, spor, gezi, teknoloji, kültür-sanat, aile, yemek, hobi gibi kategorilerde yazılmış bloglara ulaşmak mümkün.

Bloginddeks’te okuyucular blogları tercihlerine göre takip edebiliyorlar. Üye olarak bloggerlar ile ya da diğer okuyucular ile etkileşimde bulunup fikir alışverişi yapabiliyorlar. Gelişmiş arama uygulaması sayesinde aradıkları kelime ile ilgili yazılan yazılara kolayca ulaşabiliyorlar. Kullanıcılar aynı zamanda kendi blog yazılarını ekleyebiliyor ya da blog önerebiliyorlar.

Bloggerlar, Bloginddeks sayesinde yeni takipçiler kazanabiliyor ve daha geniş kitlelere bloglarını tanıtma olanağına kavuşuyorlar. Bloginddeks geniş yazar ve blogger katılımı ile diğer tüm bilgi ve haber portallerinden ayrılırken farklı fikirlerin çarpıştığı, yazarla okuyucunun ilgili içerik üzerinde tartışabildikleri interaktif  bilgi ve paylaşım portalı olarak öne çıkıyor.

Yazar Yorumu: Bu yeni girişim elbette ülkemizde ilk defa uygulanan bir model değil. Zira 2005'lerde ülkemizde popülerleşmeye başlayan blogların ortaya koyduğu portansiyel buna benzer girişimlerin hayata geçirilmesine sebep olmuştu. Technorati modeliyle yola çıkan, ancak şimdilerde Webrazzi'ye yönlendirilen Blograzzi, gelir modelini oturtamadığı için 3.yılına girmeden kapanan Okunuyoruz.biz, Blograzzi altyapısı ile yola çıkıp gelişen ve sonunda yine kapanan Bloxoo, güncelliğini günümüze taşıyamayan Blog Kazanı ve bu modeller içinde yayın hayatına gelişerek devam eden girişim olarak kalabilen Bumerang YazarKafe bu girişimlerden öne çıkanlar.

İnternette n boyutlu interaktif iletişimin çıkış noktası olan bloglar, 2007'den sonra (bugün ki sosyal medya dediğimiz) sosyal ağların ( facebook, linkedin ) ve mikro blogging servislerinin ( friendfeed, twitter, thumblr ) popülerleşmesiyle oldukça kan kaybetti. Nitekim internet kullanıcıları paylaşmak istediklerini ortalama günde bir yazı olarak bloglarında paylaşırken, blog yazarken; istedikleri an, istedikleri yerde buna izin veren mikro servislerinin gelmesiyle anlık paylaşımlarda bulunmaya başladılar. Bu insanlık tarihimizde iletişim değişiminin web tarafındaki kırılması idi. İşte bu karşı koyulmaz trend kırılmasını gören ve blog küreyi hedefleyen girişimciler odaklarını değiştirdi ve yukarıda saydığım geri çekilmeler yaşandı.

Kırılan bir trendin kısa sürede geri dönmesi ve blogların yeniden çok popüler mecralar olması elbette kolay değil. Ancak kaliteli içerikler paylaşan, sürekliliğini koruyarak bir okur kitlesi edinebilen ve kendine bir gelir modeli oluşturabilen blogların varlığını ve çıkardıkları kaliteli işleri de göz ardı etmemeliyiz kesinlikle. Bu tür blogları bünyesinde barındırmayı başaran, sürekliliğini koruyan ve bence bir gelir paylaşım modeli oluşturabilen blog küre odaklı bu tip servislerden elbette başarı hikayeleri çıkabilir. Ancak tecrübelerim şunu söylüyor; bu modele odaklanan bir girişiminiz varsa; yeni nesil servislerdeki trendleri girişiminize iyi uyarlamanız, bir gelir modeli oluşturana dek heyecanınızın, sabrınızın ve sermayenizin yeterince fazla olması gerekiyor.

Özetle, "etkisini kaybeden (ama tabiki sönmeyecek) bir trend olan bloglar üzerine kurgulanmış bir iş fikri" olarak gördüğüm Bloginddeks'in performansını ve gelişmesini ilgiyle gözlemliyor olacağım.

Bloginddeks ekibine yayın hayatlarında başarılar diliyor, haberimizi blog yazarları başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 4.305 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, Yeni Girişim
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor