Ömer Ekinci 12 Yıldız Projesi İle Sosyal Girişimci Çıraklarını Arıyor!

Uzun süredir gençlerle haşır neşir olan ve bu konuda hayalleri/fikirleri olan Ömer Ekinci, 12 genç yıldız ile Kazan-Kazan-Kazandır modeliyle güzel bir Sosyal Girişime imza atmaya hazırlanıyor. 12 Yıldız, 12 Genç Çırak tarafından yapılacak 12 Sosyal projeyi temsil eden bir sosyal çıraklık projesi. 2009 yılında Müsiad tarafından Yılın Genç Girişimcisi seçilen, hem bilişim sektörüne yönelik pek çok projeyi yürüten hemde ülkemiz girişimcilik ekosisteminin gelişmesine yönelik pek çok projede aktif olan Ömer Ekinci 12 Yıldız Projesi'ni anlatıyor. Detaylar haberimizde..

Uzun süredir gençlerle haşır neşir olan ve bu konuda hayalleri/fikirleri olan Ömer Ekinci, 12 genç yıldız ile Kazan-Kazan-Kazandır modeliyle güzel bir Sosyal Girişime imza atmaya hazırlanıyor. 12 Yıldız, 12 Genç Çırak tarafından yapılacak 12 Sosyal projeyi temsil eden bir sosyal çıraklık projesi.

2009 yılında Müsiad tarafından Yılın Genç Girişimcisi seçilen, hem bilişim sektörüne yönelik pek çok projeyi yürüten hemde ülkemiz girişimcilik ekosisteminin gelişmesine yönelik pek çok projede aktif olan Ömer Ekinci 12 Yıldız Projesi için şunları söylüyor;

Her yıl yüz binlerce gence konuşmak yerine 12 gencin hayatını değiştirmek, daha az süslü, daha az gösterişli ama daha ayakları yere basan bir proje olacak. Maksat medyada yer bulmak değil, şov yapmak hiç değil. Maksat gerçekten her yıl 12 genci usta-çırak ilişkisi içinde geliştirmek, yetiştirmek.

"Bu proje kapsamında benimle bir yıl boyunca sosyal projeler yapacak çevrenizde kim varsa bu yazıyı onunla paylaşın. Bu yolları zorluklarla yürümüş biri olarak, o gençlerden sadece 10 yaş önde bir abileri olarak onlara verebileceğim bir “bilgeliğim” yok, sadece “taze” deneyimlerim var. Kendimi de öyle “Gençler benden faydalansın, bu bilgi/tecrübelerimden nasiplensin” gibi bir pozisyonda görmüyorum. “Genç kardeşlerim, gelin, birlikte gelişelim, birlikten güç doğuralım ve benim edindiğim deneyimleri benim kadar zaman harcamadan edinin.”  diyorum."

12 Yıldız Projesi Nedir?

Her yıl 12 genç seçilecek. Bu 12 genç, o yılın 12 Yıldızı olacak. Bu 12 gencin 6’sını çevremde olan, kendini göstermiş, sivrilmiş, potansiyeli olan ama şans verilmemiş gençlerden olacak. Diğer 6 yıldızı da 6 Kasım’da başlayacak olan başvuru sürecinde belli olacak.

12 Yıldız'dan beklentilerini ve süreçle birlikte 12 Yıldız'ın kazanımlarının neler olacağını blog duyurusunda belirten Ömer Ekinci şunları ilave ediyor;

"Proje bir PR projesi değil, bir yıl boyunca adını duymayacaksınız, yine eğer 12 Yıldız projelerinde başarıya ulaşırsa, projeleri duyacaksınız. Projeyi ben başlatıyorum ama 12 yıldız belirlendikten sonra artık her proje ile ilgili o yıldızın adını duyacaksınız.

Hayalim bir yıl sonra 12, 5 yıl sonra 60, 10 yıl sonra 120 çok başarılı ve ülkesine faydalı genç yetiştirmiş olmak. Milyonlarca insana konferans vermek gibi bir hayalin yanında oldukça sönük görünebilir. Ama daha ayakları yere basan, daha verimli ve benim bu hayata bırakacağım en kalıcı eser olacağını umuyorum.
"

12 Yıldız Projesi'ne başvurular 6 Kasım Salı günü yani bugün saat 15.00 itibariyle başlayacak. 9 Kasım Cuma günü tamamlanacak. Başvuru sonuçları 15 Kasım’da açıklanacak. 15 Kasım – 1 Ocak tarihleri arasında tanışma, kaynaşma ve ısınma süreci olacak ve 1 Ocak itibariyle de projeler başlayacak.

12 Yıldız projesi ile ilgili gelişmeleri takip etmek için Facebook sayfasını ve Twitter hesabını takibe alabilirsiniz. www.12yildiz.org sitesi de 1 Ocak’ta yayında olacak. Başvuru Formuna ise bu linkten ulaşabilirsiniz.

Girişim Haber olarak 12 Yıldız Projesinde Ömer Ekinci'ye ve katılacak genç sosyal girişimcilere başarılar diliyor, bu sosyal girişimcilik haberimizi genç girişimciler başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor