Leiden Girişimciler Fonundan Türk Gençlere Ödül!

Leiden Girişimciler Fonu 'Girişimcilik – İnovasyon Ödülü', Leiden Üniversitesi'nde tıp öğrenimi gören Asiye Gedik ve Nejla Bekdur adlı Türk gençlere verildi. Girişimcilik ödülü için düzenlenen törene Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, Leiden Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Simone Buitendijk, Leiden Girişimciler Fonu yöneticisi Ed van der Kraan, öğrenciler, işadamları, STK temsilcileri ve diğer davetliler katıldı. Üniversitenin De Stal Salonu'nda gerçekleşen programda konuşan Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, "Türk insanının Hollanda'da geldiği noktayı göstermesi bakımından çok önemli bir gün daha yaşıyoruz. Detaylar haberimizde..

Leiden Girişimciler Fonu 'Girişimcilik – İnovasyon Ödülü', Leiden Üniversitesi'nde tıp öğrenimi gören Asiye Gedik ve Nejla Bekdur adlı Türk gençlere verildi.

Girişimcilik ödülü için düzenlenen törene Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, Leiden Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Simone Buitendijk, Leiden Girişimciler Fonu yöneticisi Ed van der Kraan, öğrenciler, işadamları, STK temsilcileri ve diğer davetliler katıldı.

Üniversitenin De Stal Salonu'nda gerçekleşen programda konuşan Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, "Türk insanının Hollanda'da geldiği noktayı göstermesi bakımından çok önemli bir gün daha yaşıyoruz. Leiden Girişimciler Fonu, ilk defa bir inovasyon ödülü verme kararı alıyor. Ve bu ödülü ilk alan kişiler, 2 tane genç tıp öğrencisi Türk kızımız. Tamamen Hollandalı girişimcilerin tarafsız değerlendirip, bu ödülü onlara vermiş olmaları son derece önemli." dedi.

Leiden Üniversitesi bünyesinde kurulan ve halen 240 Türk üyesi bulunan Biruni Öğrenci Derneği kurucuları olan Asiye Gedik ve Nejla Bekdur, üniversite ile iş dünyası arasında 'ortak çalışma ve köprü kurma' yönünde yaptıkları çalışmalarında dolayı bu ödüle layık görüldü. Togan Oral, "Bu ülkede, başarılı, çalışkan ve topluma faydalı işler yapan Türklerin de olduğunun bir göstergesidir bu ödül. Bizim açımızdan, geleceğimizin bu ülkede var olduğunu ve bununla ilgili umut taşımamız gerektiğini, pozitif düşünmemiz gerektiğinin en önemli göstergesi. Buradaki gençlerimizin başarısı, Hollanda Türk toplumunun teminatıdır. Bu gençler, gelecek nesillere örnek teşkil ediyorlar, bunların sayılarının artması sevindiricidir." dedi.

Leiden Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Simone Buitendijk, Biruni derneğinin yaptığı çalışmalar, diğer öğrenci derneklerine örnek oldu. Asiye ve Nejla'nın başarılı çalışmalarından gurur duydum. Benim gibi gelecekte doktor olacak olan bu gençlerimizin bu güzel ödülü almaları üniversitemiz adına gurur verici." şeklinde konuştu.

Asiye Gedik ise "Bu sene bu ödülü ilk defa verdiler ve bize nasip oldu, çok mutluyuz. Bu yıl Türkiye – Hollanda arasında diplomatik ilişkilerin 400. yılı olması sebebiyle gerçekleştirdiğimiz programlar büyük beğeni topladı ve beraberinde bu ödülü getirdi. Öğrenci arkadaşlarımızın bu gibi etkinliklerle hemen iş hayatına geçişlerine yardımcı olmak istiyoruz." dedi.

Nejla Bekdur, "Birunu Öğrenci Derneği kurucularıyız. Bugün Leiden Girişimcilik Ödülü aldık. Biruni derneği vasıtasıyla akademisyenler, öğrenciler ve işadamlarını bir araya getirme başarısı gösterdiğimiz için bu ödülü hak ettik." ifadelerini kullandı.

Girişim Haber olarak Asiye Gedik ve Nejla Bekdur'u tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor