Yurtdışında Oluşturduğu Dağıtım Ağıyla Yılın Girişimcilik Ödülünü Aldı!

İzmir'de faaliyet gösteren, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği'nin de üyesi olan Kozmopolitan Gıda A.Ş., Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)'nın Yılın Küresel Doğan Girişimci Ödülü'nü aldı. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Özdolgun, ABD ve Kanada pazarlarındaki dağıtım ağlarıyla başarılı bir küresel girişimcilik modeli oluşturduklarını söyledi. Kurulduktan sonra üç yılda ABD ve Kanada'da sağladıkları başarı sayesinde bu ülkelerin en büyük market zincirlerinde kendi markalarıyla yer aldıklarını ifade eden Özdolgun, "ABD pazarında Wal-Mart, Sam's Club, Shoprite, Pathmark, Stop&Shop, A&P ve TJ Maxx, Kanada pazarında ise Sobey's market zincirlerine kendi markamızla ürün satıyoruz. Bu başarımız neticesinde Yılın Küresel Doğan Girişimcisi dalında Türkiye çapında birinci olduk." diye konuştu. Detaylar haberimizde..

İzmir'de faaliyet gösteren, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği'nin de üyesi olan Kozmopolitan Gıda A.Ş., Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)'nın Yılın Küresel Doğan Girişimci Ödülü'nü aldı.

Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Özdolgun, ABD ve Kanada pazarlarındaki dağıtım ağlarıyla başarılı bir küresel girişimcilik modeli oluşturduklarını söyledi. Kurulduktan sonra üç yılda ABD ve Kanada'da sağladıkları başarı sayesinde bu ülkelerin en büyük market zincirlerinde kendi markalarıyla yer aldıklarını ifade eden Özdolgun, "ABD pazarında Wal-Mart, Sam's Club, Shoprite, Pathmark, Stop&Shop, A&P ve TJ Maxx, Kanada pazarında ise Sobey's market zincirlerine kendi markamızla ürün satıyoruz. Bu başarımız neticesinde Yılın Küresel Doğan Girişimcisi dalında Türkiye çapında birinci olduk." diye konuştu.

Halen Türkiye'nin toplam ihracatının yüzde 60'ının KOBİ'ler tarafından yapıldığına dikkat çeken Özdolgun, ilk aşamada veri tabanına kayıtlı yaklaşık 680 bin firma arasından bin 100 başvurunun kabul edildiğini, sonraki aşamada bu sayının sekiz kategoride 40 firmaya indirildiğini, bunlar arasından da birincilerin seçildiğini aktardı.

Sinan Bozdağ, Hakan Özdolgun ve Aytur Aksu'nun 2009 yılında kurdukları Kozmopolitan Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., başta zeytinyağı ve zeytin olmak üzere sirke, sos ve gurme kategorisinde 75 çeşit ürün ihraç ediyor. Şirket ABD, Kanada ve Singapur'da kurduğu dağıtım ağı modelleriyle bu ülkelerin en önemli marketlerinin raflarında kendi markalı ürünleriyle satış yapıyor.

Kozmopolitan Gıda A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bozdağ, başarıların altında yatan sebepleri şöyle anlattı: "Bir ortağımız sürekli ABD'de yaşıyor. ABD ve Kanada pazarlarında başarılı olmamız için hepimiz çok çalışıyoruz. Biz üçümüz kardeş gibiyiz. Şirketlerimizi sıfır noktasından, el ele gönül gönüle vererek bu noktaya getirdik. Özellikle gıda sektöründe, Türkiye'den ABD'ye gidip şirket kuran birçok girişimci maalesef başarısız oldu. Bizim esas başarımız, insana yatırım yaparak iyi bir ekip oluşturmak ve oranın ithalatçılarıyla değil, direkt olarak zincir marketleri muhatap alarak kendi markalarımızla yer almamızdan geçiyor. Şu anda ürünlerimizi, ABD ve Kanada dışında yaklaşık 15 ülkeye daha satıyoruz ve hepsinde de aynı modeli uygulamaya çalışıyoruz."

Girişimci Hakan Özdolgun'un girişimi olan Kozmopolitan Gıda hakkında detaylı bilgiyi www.cfgoil.com web sayfasından inceleyebilirsiniz.

Girişim Haber olarak Kozmopolitan Gıda A.Ş ve çalışanlarını aldıkları ödül için tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor