TESİD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri Sahiplerini Buldu!

TESİD tarafından bu yıl 11.si düzenlenen “TESİD Yenilikçilik Yaratıcılık Ödülleri”, 21 Aralık 2012 Cuma günü, BTK Başkanı Dr. Tayfun Acarer’in katılımıyla, Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Tesid Başkanı, bu yıl 100. Kuruluş yıldönümünü kutlayan Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nün özel ödülünün de yer aldığı yarışmanın, sektörün desteğiyle gerçekleşebildiğini belirterek bu yılın sponsorları Aselsan, Avea, İnform, Netaş, TTGV, TTNet, Turkcell ve Vodafone’a teşekkür etti. Detaylar haberimizde..

Türk Elektronik Sanayileri Derneği (TESİD) tarafından bu yıl on birincisi düzenlenen “TESİD Yenilikçilik Yaratıcılık Ödülleri”, 21 Aralık 2012 Cuma günü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer’in katılımıyla, Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Ödül töreninde konuşan TESİD Yönetim Kurulu Başkanı C. Müjdat Altay, “Elektronik sektörü gelişmelerin çok sık ve derin, bunların pazara yansımasının yarış edercesine hızlı olduğu bir sektördür. Bugün elektronik sanayi, hemen her alanda diğer sanayi dallarına ara malı olarak çoğu yerde gömülü sistemler sağlayan, hizmet sektörünün neredeyse tüm alt yapısını kurup işleten bir noktaya ulaşmıştır. Sektör, halen dünya ticaretinde %13’lük bir paya sahip, bu oranın 2020 yılında %21’e çıkacağı öngörülüyor. Türk elektronik sanayi ise 2012’nin ilk dokuz ayında 12 Milyar Dolar üretim, 6,5 Milyar Dolar ihracat gerçekleştirildi. Geçen yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında ithalatta % 6 azalma, ihracatta % 12 oranında artış gözleniyor. 2023 yılında elektronik sektöründeki ihracat hedefimiz ise 45 milyar dolar. Bu hedefe ancak kendi teknolojimizi üreterek ulaşabiliriz. Bu da ancak inovasyon ve ArGe kültürünün yaygınlaşması ile mümkün olacaktır. TESİD Yenilikçilik Yaratıcılık Ödülleri’nin bu yolda önemli bir teşvik unsuru olduğuna inanıyor, tüm katılımcıları kutluyorum.” dedi.

Tesid Başkanı, bu yıl 100. Kuruluş yıldönümünü kutlayan Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nün özel ödülünün de yer aldığı yarışmanın, sektörün desteğiyle gerçekleşebildiğini belirterek bu yılın sponsorları Aselsan, Avea, İnform, Netaş, TTGV, TTNet, Turkcell ve Vodafone’a  teşekkür etti.

TESID 2012 YENILIKÇILIK YARATICILIK ÖDÜLLERI

TESİD – Boğaziçi Üniversitesi Jüri Özel Ödülü:
Firma : ARGELA
Ürün: Akıllı Mobil İletişim Merkezi

KOBİ Dalında

KOBİ Dalında Yaratıcı Fikir Ödülü
Firma: FİBERLAST
Ürün: 25 W Nanosaniye Atımlı Fiber Lazer

KOBİ Dalında Yenilikçi Ürün Ödülü
Firma: SİSOFT
Ürün: Multifonksiyonel Hastabaşı Uygulama Platformu-SİSOPMİ

KOBİ dalında Yenilikçiliğin Ticarileştirilmesi Ödülü
Firma: E3TAM
Ürün: O2KS Optik Kalite Kontrol Sistemi

Büyük Firma Dalında

Büyük Firma Dalında Yenilikçi Ürün Ödülü
Firma: ASELSAN
Ürün: 4900 Atlas Sayısal Haritalı El Telsizi

Büyük Firma Dalında Ürün Geliştirme Süreci Ödülü
Firma: ARÇELİK Ürün: Ankastre Mutfaklar için Endüksiyon Ocak

Büyük Firma Dalında Yenilikçiliğin Ticarileştirilmesi Ödülü Firma: HAVELSAN
Ürün: Gemi Bilgi Dağıtım Sistemi

TESİD Hakkında
Türk Elektronik Sanayicileri Derneği TESİD, Türkiye’de elektronik sanayi, bilgi teknolojileri ve bunlarla ilgili hizmet sektöründe ArGe ve/veya üretim yapan kuruluşların derneğidir. 1989 yılında kurulmuş. Halen 75 ayrı sanayi kuruluşuna mensup 160 üyesi bulunmakta. Kamu kesimi dahil Elektronik Sanayi, Bilgi Teknolojileri ve bunlarla ilgili hizmet sektörünün tüm sanayici, meslek, bilim ve işadamlarının dernek çatısı altında bir araya gelmelerini ve sektörün sürekli rekabet edebilirliğinin sağlanması, ülke ekonomisi ve insanlarına katkısının arttırılmasını teşvik etmekte. Detay için www.tesid.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Girişim Haber olarak ödül alan yarışmacıları tebrik ediyor, haberimizi KOBİ'ler başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 4.212 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, İş Fikirleri, Yarışma
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor