Koç Üniversitesi'nin bölgesel ortak olarak bu yıl ikincisini organize ettiği ve önemli sosyal konulara hitap eden Küresel Sosyal Girişimcilik Yarışması'na (Global Social Venture Competition - GSVC) başvurular başladı.
Geçen yıl Türkiye'den 17 proje olmak üzere, 50 farklı ülkeden toplam 600 projenin yarıştığı GSVC, hem finansal açıdan sürdürülebilir hem de sosyal açıdan en yüksek potansiyele sahip katma değerli projeleri ödüllendiriyor. İşte 13 Ocak'da başvurları biten yarışmanın detayları..
Koç Üniversitesi'nin bölgesel ortak olarak bu yıl ikincisini organize ettiği ve önemli sosyal konulara hitap eden Küresel Sosyal Girişimcilik Yarışması'na (Global Social Venture Competition - GSVC) başvurular başladı.
Geçen yıl Türkiye'den 17 proje olmak üzere, 50 farklı ülkeden toplam 600 projenin yarıştığı GSVC, hem finansal açıdan sürdürülebilir hem de sosyal açıdan en yüksek potansiyele sahip katma değerli projeleri ödüllendiriyor. Küresel finalde başarılı olan proje 50 bin dolar desteğin sahibi olacak. UC Berkeley Haas İşletme Okulu ve Columbia Üniversitesi'nin başlattığı ve projenin bölgesel ortağı Koç Üniversitesi işbirliğiyle Türkiye'deki sosyal girişimcilerle buluşacak olan Küresel Sosyal Girişimcilik Yarışması (Global Social Venture Competition-GSVC) için, yarışmacı ekiplere tüm süreçlerde danışmanlık sağlanıyor, mentorlar atanıyor, bilgilendirme toplantıları ile yarışmacılar destekleniyor.
Toplumda sosyal girişimcilik bilincini artırmayı ve geleceğin yaratıcı liderlerini yetiştirmeyi amaçlayan GSVC, yarışmaya dahil olan proje sahiplerine bugüne kadar 250 bin dolardan fazla destek sağladı. Finansal sürdürülebilirlik ve sosyal etki bakımından değerlendirilecek projelerin küresel çapta yarışacağı GSVC öncesi katılımcılar, etkinliklerde verilecek bilgilerle ilk aşamaya hazırlanacak ve 11 Ocak 2013'e kadar yönetici özetlerini teslim edecekler.
Yarışmaya katılmak için, dünyanın herhangi bir yerinde onaylı bir işletme okulunda lisansüstü düzeyinde eğitim gören ya da yarışmaya başvuru tarihinden en fazla iki yıl önce böyle bir programdan mezun olmuş olmak gerekiyor. Yatırımın finansal geri dönüşü ile iş planının misyonu doğrultusunda ölçülebilir sosyal ya da çevresel etkilerini net bir şekilde açıklayan özet gibi özellikler de aranıyor.
Koç Üniversitesi Uluslararası Programlar Direktörü Ayşe İnan, geçen yıl finale kalan bir projeden örnek veriyor ve şöyle devam ediyor: “Bal Yolu adlı proje, iki yılını Türkiye’nin kuzey doğusunu keşfederek geçiren, Catjaffee ve ekibi tarafından hazırlandı. Ekip, kırsal kesimdeki kadınların geçinmesini, çevreyi, Türkiye’yi ve katılan herkesi bal ile doyuracak bir proje tasarladı. Şimdi Bal Yolu, tıpkı California’da Napa Valley civarındaki şarap tadım turları gibi, Kuzeydoğu Türkiye’de bal tadım turlarına dönüştü."
Küresel Sosyal Girişimcilik Yarışması hakkında daha fazla bilgi ve detay için www.gsvc.org ve gsvc.ku.edu.tr adreslerini ziyaret edebilir, başvurularınızı 13 Ocak 2013 tarihine kadar iş planı ve yönetici özeti şeklinde gsvc@ku.edu.tr adresine gönderebilirsiniz.
Haberimizi sosyal girişimcilik projesi olan ve bunu küresel platformlarda sunup uygulamak isteyen girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.
İdris Cin / Girişim Haber