Bayrampaşalı Tekstilcilerden Guiness Rekor Girişimi

Bayrampaşa Tekstilci ve İşadamları Derneği (BATİAD), dünyanın en büyük kazağını ördü ve 9 Şubat'ta Guiness Rekoları Kitabı için dev bir organisazyon girişimine hazırlanıyor. BATİAD, Dünya’nın en büyük kazağını ördü ve Guiness Rekorlar Kitabındaki Peru’nun 23m olan kazağını 43m ile geçerek bu rekoru Peru’dan alıyor. Bayrampaşa’ya kazandırılan bu ünvan çerçevesinde Türkiyede ilk defa kutlanacak olan Dünya Kazak Giyme Gününde Bayrampaşa Belediye binasının ön yüzüne asılarak sergilenecek. Detaylar haberimizde..

Bayrampaşa Tekstilci ve İşadamları Derneği (BATİAD), dünyanın en büyük kazağını ördü ve 9 Şubat'ta Guiness Rekoları Kitabı için dev bir organisazyon girişimine hazırlanıyor.

Bayrampaşa Dünya Rekoru Kırmak İçin Gün Sayıyor

BATİAD, Dünya’nın en büyük kazağını ördü ve Guiness Rekorlar Kitabındaki Peru’nun 23m olan kazağını 43m ile geçerek bu rekoru Peru’dan alıyor. Bayrampaşa’ya kazandırılan bu ünvan çerçevesinde Türkiyede ilk defa kutlanacak olan Dünya Kazak Giyme Gününde Bayrampaşa Belediye binasının ön yüzüne asılarak sergilenecek.

300 Kilo İp Kullanıldı

Yaklaşık 300 kilo ip kullanılarak örülen dev kazağın yapımı bitti. Rekor sonrasında Bayrampaşa Belediye Parkı’nda; BATİAD, 23 ünlü mankeni ağırlayarak sokak defilesine bir yenisini daha ekleyecek. Daha önceki sokak defilesini 54 firmanın katılımıyla gerçekleştiren BATİAD bu kez sponsorlar aracılığıyla sokak defilesi yapacak.

Organizatörlüğünü Banu Noyan’ın yapacağı sokak defilesinin sunuculuğunu Vatan Şaşmaz ve Tuba Özay üstlenecek. Şenay Akay ve Ece Gürsel gibi ünlü isimlerin katılacağı defilenin finalinde trikodan yapılmış Gelinlik ve Damatlık modelleri tanıtılacak.

9 Şubat Dünya Kazak Giyme Günü için 43 metrelik dev bir kazakla Guiness Rekorlar Kitabı’na girecek olmanın heyecanını yaşadıklarını dile getiren BATİAD Başkanı Doğan Bakırcı, gerçekleştirecekleri ikinci sokak defilesi ile de ünlü isimleri Bayrampaşa’da ağırlayacak olmanın tatlı telaşını yaşadıklarını belirtti.

Daha önce 23 metrelik kazakla en büyük kazak üretim rekorunun Peru’nun elinde olduğunu söyleyen Bakırcı, “Yapacağımız 43 metrelik kazak ile Guiness Rekorlar Kitabına gireceğiz. Bu rekoru Peru’dan, Bayrampaşa’ya getiriyoruz. Bu rekorun kolay kolay geçileceğini düşünmüyorum. 9 Şubat Dünya Kazak Giyme Günü nedeniyle bu rekor kazağımızı görsel bir şölen eşliğinde sunacağız. Ayrıca bu özel törene katılanlara kazak hediye edeceğiz” dedi.

Doğan Bakırcı'nın başdanışmanı Eray Arabacı ise yapılacak etkinliklerle ilgili şunları söylüyor; "Dünya rekoru için gün sayıyoruz. Bu rekorumuzu da adına yakışır bir etkinlikle lase etmek niyetindeyiz. 9 Şubat Cumartesi günü saat 16:00'da etkinliğimiz başlıyor. Ünlü mankenlerin katılımıyla defile yapılacak. Bununla bitmiyor, o gün 2000(bin) adet Bay ve Bayan kazağı dağıtılacak gelecek vatandaşlara. Ayrıca son günlerdeki (Enerji Hanım projesine) katılım yapmak için slogan yaptık; "Kazak giy ısı derecesini iki derece düşür. Ülke ekonomisine tasarufta bulun." Etkinlik günü Sayın Enerji Bakanımız Taner YILDIZ, Aile ve sosyal politikalar Bakanı Fatma ŞAHİN ve bir aksaklık olmaz ise Sayın Emine ERDOĞAN’ da aramızda olacaklar.

9 Şubat Cumartesi günü saat 16:00’da Bayrampaşa belediyesi’nin önündeki park’ta buluşalım. Sanatçıların ve Dans guruplarının yanında sıcak salep ve çikolata ikramında bulunacağız. Ayrıca bütün Ana Haber Kanalları’nın bu görüntüleri çekmek için sabırsızlandıklarını canlı yayında Dünya rekorunu Guiness Rekorlar Kitabı’nın İngiliz hakeminin elinden belgemizi alacağız."

Kazak Giyelim Enerjide %20 Tasarruf Edelim

En büyük kazak rekoru artık ülkemizin. Peki, kazak giyerek ülke ve dünya ekonomisine sağlayacağınız yararları biliyor musunuz? Sadece kazak giyerek enerjiden %20 tasarruf edebilirsiniz.

BATİAD ve çalışmaları hakkında daha fazla bilgi için www.batiad.org.tr web adresini inceleyebilirsiniz. Unutmayın, 9 Şubat Dünya Kazak Giyme Günü yapılacak etkinlik saat 16:00'da Bayramapaşa Belediye binası önündeki parkta. Afiş için tıklayınız.

Haberimizi tekstil sektöründe faal okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor