Güçlü Bir Ekonomi İçin KadınlarArası Derneği Kuruldu!

KadınlarArası Derneği; daha çok kadının iş gücüne ve ekonomiye kazandırılması için çalışmalar yapmak üzere kuruluşunu gerçekleştirdi. Kadınların, geleneksel iş modelleri yanında yeni iş modellerinde de uzmanlaşması, geleneksel rollerinde hapsolmadan teknolojinin aracılığı ile esnek zamanlı işlerle üretimde daha çok yer alması amacıyla kurulan KadınarArası Derneği İstanbul’ da faaliyete başladı. Detaylar haberimizde..

KadınlarArası Derneği; daha çok kadının iş gücüne ve ekonomiye kazandırılması için çalışmalar yapmak üzere kuruluşunu gerçekleştirdi. Kadınların, geleneksel iş modelleri yanında yeni iş modellerinde de uzmanlaşması, geleneksel rollerinde hapsolmadan teknolojinin aracılığı ile esnek zamanlı işlerle üretimde daha çok yer alması amacıyla kurulan KadınarArası Derneği İstanbul’ da faaliyete başladı.

Girişimciliğin, Teknolojinin ve Ekonominin İçinde Kadın Modeli

Kadın girişimciliğini, kadın istihdamını desteklemek amacıyla kurulan dernek, kadının güçlendirilmesi ve  özellikle teknolojinin iş yaşamına sağladığı avantajlarla yeni iş modellerinde kadın iş gücünün artması yönünde projeler hazırlamayı hedefliyor.

Dernek; kadınların özellikle özgür bir işe sahip olma ve girişimci olma hayallerinden yola çıkarak, esnek çalışma biçimine uyarlanacak mesleklerin yaygınlaştırılması, eknolojik mesleklerde kadınların daha çok yer alması, kadının güçlendirilmesi amacıyla yenilikçi, vizyoner ve nitelikli projeler gerçekleştirmeyi hedefliyor.

KadınlarArası Derneği, ilk projesi "Kadın Girişimcilik ve İnovasyon Atölyeleri" ni  Türkiye Bilişim Derneği'nin İstanbul Şubesi ile başlattı. Web Tasarım Atölyesi, Görsel Tasarım Atölyesi ve Sosyal Medya Atölyesi olmak üzere üç başlıkta açılan atölyelerde, teoriden pratiğe uzanan eğitimler gerçekleştiriliyor.

Dernek hakkında detaylı bilgiye hakkında, vizyon & misyon sayfalarından ve www.kadinlararasi.org web adresinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca dernek faaliyetlerini facebook ve twitter profilinden takip edebilirsiniz.

Girişim Haber olarak tüm kadın girişimcilerimizi KadınlarArası Derneği'ne katılmaya davet ediyor, çalışmalarında aktif görev almalarını, birlik ve bebaberlik içinde giirşimcilerini daha güçlü bir şekilde devam ettirmelerini tavsiye ediyoruz.

KadınlarArası Derneği'ne çalışmalarında başarılar diliyor, haberimizi İstanbullu kadın girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 5.105 kişi okudu.
Kategori: Kadın Girişimci, STK
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor