İSTKA, Yaratıcı Endüstri Projelerini Destekliyor!

Sürdürülebilir kalkınmada öncü olma ve İstanbul’u marka şehir haline dönüştürme hedefi ile yola çıkan İSTKA, 2012 yılı ikinci dönem Mali Destek Programları kapsamında, “ Yaratıcı Endüstrilerin Geliştirilmesi” temalı hibe programı için ilana çıktı. Bu programa, yaratıcı endüstriler kapsamda ele alınan reklamcılık, mimarlık, el sanatları, sanat ve antikacılık (resim, heykel, diğer güzel sanatlar, vb.), tasarım, moda, film, müzik, gösteri sanatları (bale, dans, drama, müzikal, tiyatro, opera, kostüm tasarımı, sahne tasarımı, koreografi, vb.), yayıncılık (kitap, dergi, gazete, dijital içerik, vb. yayıncılığı), televizyon ve radyo, bilgisayar ve video oyunları sektörlerinden kar amacı gütmeyen kurumlar ve işletmeler başvurup yararlanabilecek. Detaylar haberimizde..

Sürdürülebilir kalkınmada öncü olma ve İstanbul’u marka şehir haline dönüştürme hedefi ile yola çıkan İSTKA, 2012 yılı ikinci dönem Mali Destek Programları kapsamında, “ Yaratıcı Endüstrilerin Geliştirilmesi” temalı hibe programı için ilana çıktı. Programın toplam bütçesi 30 milyon TL.

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), 2012 yılı ikinci dönem Mali Destek Programı kapsamında, “Yaratıcı Endüstrilerin Geliştirilmesi” temalı hibe programı için ilana çıktı. Bu programa, yaratıcı endüstriler kapsamda ele alınan reklamcılık, mimarlık, el sanatları, sanat ve antikacılık (resim, heykel, diğer güzel sanatlar, vb.), tasarım, moda, film, müzik, gösteri sanatları (bale, dans, drama, müzikal, tiyatro, opera, kostüm tasarımı, sahne tasarımı, koreografi, vb.), yayıncılık (kitap, dergi, gazete, dijital içerik, vb. yayıncılığı), televizyon ve radyo, bilgisayar ve video oyunları sektörlerinden kar amacı gütmeyen kurumlar ve işletmeler başvurup yararlanabilecek.

Yüksek katma değer üreten ve İstanbul’un özgünlüğünü geliştiren yaratıcı endüstrilere odaklanarak İstanbul Bölgesi’nin küresel rekabet gücünün artırılmasının yanı sıra, sosyal kalkınma, kentsel mekan kalitesi, çevresel ve kültürel sürdürülebilirliğe katkı sağlamayı amaçlayan program için ayrılan bütçenin 15 milyon TL’si işletmeler, diğer 15 milyon TL’si ise kar amacı gütmeyen kurumlar için ayrıldı.

Son başvuru tarihinin kar amacı gütmeyen kurumlar için 14 Şubat 2013, işletmeler için 8 Şubat 2013 olduğu programda proje başına verilecek asgari destek tutarı 200 bin TL olarak belirlenirken, azami destek tutarı ise işletmelerde 400 bin TL, kar amacı gütmeyen kurumlarda 600 bin TL olarak belirlendi.Programın öncelikleri “Yaratıcı endüstrilerde kümelenmenin, yenilikçiliğin, girişimcilik kapasitesi ve iş geliştirmenin teşvik edilmesi, yaratıcı insan gücünün yetiştirilmesi ve İstanbul’a çekilmesi, yaratıcı endüstrilere ilişkin farkındalığın artırılması ve yaratıcı endüstrileri destekleyecek ve geliştirecek fikri mülkiyet haklarının korunması” olarak sıralanıyor.

Proje için; kar amacı güden işletmelerin yanı sıra valilik, kaymakamlıklar, kamu kurumlarının il ve bölge müdürlükleri ve başkanlıkları, diğer kamu kurumlarının ilde bulunan en üst birimleri, yerel yönetimler (İl Özel İdaresi, belediyeler ve tüzel kişiliği haiz bağlı kuruluşları), İstanbul Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlıkları, üniversiteler ve üniversitelere bağlı uygulama ve araştırma merkezleri, fakülteler, yüksekokullar, enstitüler, Sanayi Odası ve Ticaret Odası, Organize Sanayi Bölgeleri, Küçük Sanayi Siteleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, birlikler, odalar, meslek örgütleri ve Sivil Toplum Kuruluşları başvuru yapabiliyor.

Destek programı hakkında detaylı bilgi için ilgili İSTKA dokümanını incelemenizi tavsiye ediyoruz.

Haberimizi, endüstriyel alanlarda faal olan girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlamızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 5.934 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, KOBİ, Reel Sektör, Yatırım

Yorumlar

A.ADİL USTAOĞLU
A.ADİL USTAOĞLU
gercekleşmesi ve fikirlerin hayata gecmesi konusun da ihtiyac sahiplerine kullandırılması cok güzel.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor