Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı Başlıyor!

Sabancı Vakfı’nın kadın, genç ve engellilerin sorunlarına çözümler üreten sivil toplum kuruluşlarını desteklediği “Toplumsal Gelişme Hibe Programı”na (TGHP) başvurular başlıyor. Türkiye’de stratejik hibe programlarını başlatan ilk vakıf olan Sabancı Vakfı, toplumsal gelişme için yeni projeler arıyor. Sabancı Vakfı bugüne kadar sadece hibe programlarıyka 360 bin kişiye destek oldu. Detaylar haberimizde..

Türkiye’de stratejik hibe programlarını başlatan ilk vakıf olan Sabancı Vakfı, toplumsal gelişme için yeni projeler arıyor. Sabancı Vakfı bugüne kadar sadece hibe programlarıyla...

Türkiye’de stratejik hibe programlarını başlatan ilk vakıf olan Sabancı Vakfı, toplumsal gelişme için yeni projeler arıyor. Sabancı Vakfı bugüne kadar sadece hibe programlarıyka 360 bin kişiye destek oldu. Sabancı Vakfı Mütevelli heyeti başkanı Güler Sabancı: “Kadın, genç ve engellilerin hayata daha çok katılabilmeleri için tek başına değil, el birliği ile çalışmak gerekir.”

Güler Sabancı: “Hibe programları, bu güçbirliği için önemli bir araç”

Sabancı Vakfı’nın kadın, genç ve engellilerin sorunlarına çözümler üreten sivil toplum kuruluşlarını desteklediği “Toplumsal Gelişme Hibe Programı”na (TGHP) başvurular başlıyor.

4 Ocak-22 Şubat 2013 tarihleri arasında başvuruların alınacağı Program kapsamında, sivil toplum kuruluşlarının kadın, genç ve engellilerin topluma aktif olarak katılmalarını ve fırsat eşitliğinden faydalanmalarını hedefleyen projelerine hibe verilecek. Bugüne kadar uyguladığı tüm Hibe Programlarında 62 projeyle 360 bin kişinin hayatına dokunan Sabancı Vakfı’nın 2013 yılında vereceği toplam hibe tutarı 1,2 milyon TL ile birlikte, toplam desteği 7 milyon TL’yi aşacak.

 Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, yaptığı açıklamada Sabancı Vakfı’nın Türkiye’de stratejik hibe programını başlatan ilk Vakıf olduğunu belirterek; “Toplumumuzun büyük bir kısmını oluşturan kadın, genç ve engelliler odak noktamızı oluşturuyor. Kadın, genç ve engellilerin toplumsal yaşama katılabilmeleri için var gücümüzle çalışıyor; onların hayatlarında fark yaratmak adına tek başına değil, el birliği ile çalışmak gerektiğine inanıyoruz. Hibe Programlarımız bu güç birliği için önemli bir araç” dedi.

Sabancı Vakfı’nın 40 yıla yakın bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Sabancı, “Kadınlar, gençler ve engellilerin toplumsal yaşamdaki sorunlarını yakından görebilen, bu sorunlar için çözümler geliştiren sivil toplum kuruluşlarının projelerine hibe vererek, toplumsal gelişmeye hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.

Toplumsal gelişme hibe programı başvuru süreci

Toplumsal Gelişme Hibe Programı’na başvurular, 4 Ocak-22 Şubat 2013 tarihleri arasında Sabancı Vakfı web sitesi www.sabancivakfi.org üzerinden yapılacak.

Hibe Programı’na Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre kurulmuş ve Türkiye’de yerleşik tüm Dernek, Vakıf, Kooperatif ve Üniversiteler başvurabiliyor. Seçim sürecinde, engelli kadın, genç kadın ya da engelli genç olduğu için iki kez ayrımcılığa maruz kalan çifte dezavantajlı grupların sorunları için kapsamlı çözüm önerileri geliştiren projelere öncelik verilecek. Projeler, önce konu uzmanları, ardından akademisyenler, sivil toplum ve medya uzmanlarından oluşan Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirilerek, hibe almaya hak kazanan kurumlar belirlenecek.

Haberimizi sosyal girişimci olarak toplumsal sorunların çözümüne fikir üreten girişimciler başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor