Etohum, 2013 İçin Seçtiği 40 Girişimi Zirve'de Açıkladı!

Geçen sene olduğu gibi bu sene de, hava muhalefetine rağmen yoğun ilgi gören Etohum 2013 Girişimcilik Zirvesi 26 Ocak Cumartesi günü tam günlük bir organizasyon olarak gerçekleştirildi Başarılarıyla adından söz ettiren girişimci konuşmacıların tecrübelerini katılımcı genç girişimcilerle paylaştığı organisazyonda 2013 yılı için yatırım yapılmaya değer bulunan 40 girişim açıklandı. İşte Etohum'da 2013'ün 40 girişimi..

Geçen sene olduğu gibi bu sene de, hava muhalefetine rağmen yoğun ilgi gören Etohum 2013 Girişimcilik Zirvesi 26 Ocak Cumartesi günü tam günlük bir organizasyon olarak gerçekleştirildi

Başarılarıyla adından söz ettiren girişimci konuşmacıların tecrübelerini katılımcı genç girişimcilerle paylaştığı organisazyonda 2013 yılı için yatırım yapılmaya değer bulunan 40 girişim açıklandı.

İşte 2013 Yılının Etohum 40 Girişimi

ABCDETaylan Özdere

ABCDE bir online üniversite hazırlık hizmeti. En iyi test materyallerini algoritmalar yardımıyla kişiselleştirerek sunar ve öğrencinin zayıf olduğu noktaları hedef alıp üniversiteye girişte adaylara net bir rekabet avantajı sağlıyor.

Adonis Yazılım  Engin Fırat, Mustafa Birkan

2011 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesindeki Teknogirişim Sermayesi Desteği ile kurulan Adoniss Yazılım, görüntü işleme ve gömülü sistemler alanlarında inovatif projeler geliştiriyor. Şu anda aktif olarak Eyelogic ve Innovation for Fashion adlarının verildiği 2 proje devam etmekte.

Algan YazılımFatih Mehmet Güleç

Tarım ve hayvancılık alanında katma değerli teknolojik ürünlere odaklanan bir girişim.

AngelfishMurat Deligöz

Angelfish Games sosyal ve mobil oyunlar geliştirmeye odaklanmış bir oyun şirketi. Tanınmış mobil oyunu olan Draw Something’in Türkçe uyarlaması olan Çiz Gitsin’i üretmiş. Çiz Gitsin Türkiye’de Apple Appstore’da 1 numaraya oturarak hit olmuş. 3 aylık sürede Çiz Gitsin 250.000 kere indirilmiş.

Announce4meEngin Güler, Erman Çağıral

Announce For Me (announce4.me) duyuru ve ilanlarınızı yayınlayabileceğiniz bir online platform. Announce For Me’nin bugüne kadar görmüş olduğunuz ilan sitelerinden farkı, insanların siteye gelip ilanınızı incelemesini beklemek yerine sizin için ilanınızla ilgilebilecek kitleye ulaşıp onları ilanınızdan haberdar etmesi.

BirHediyenVar Bahar Akın, Melis Gökal

Birhediyenvar.com yeni nesil hediye çeki sitesi. Hediye çeki sahiplerinin, farklı kategorilerdeki yüzlerce ürün ve hizmetten dilediklerine, tek bir hediye çeki ile ulaşmalarını sağlıyor.

BuyuTechÖmer Orkun Düztaş

Büyütech Endüstüriyel Görsel Denetleme alanında yazılım ve donanım çözümleri geliştiren bir Ar-Ge firması. 2011 yılında Intelligent Eye, “x86 tabanlı Akıllı Kamera üretimi” projesi, Sanayi Bakanlığı Teknogirişim Desteği ile kurulmuş. Amacı müşterilerine verimliliklerini ve katma değerlerini arttıracak yüksek hız ve doğrulukta, maliyet etkin çözümler sunmak.

CardGustoSinan Akdal, Behiç Aydın, Erkam Akça

CardGusto yüzlerce restoran ile tüketicileri buluşturan bir yemek kulübü ve sadakat programı. Kullanıcılar üyelik ücreti karşılığında sahip oldukları kulüp kartı ile CardGusto’nun anlaşmalı olduğu restoran ve kafelerde üyelikleri boyunca cazip indirim oranlarından faydalanırlar ve böylece dışarıda daha ucuza ve daha sık yemek yeme imkanına sahip oluyorlar.

Cetciz GamesNafiz Kaymakcıoğlu, Çetin Çağlar

CetCiz Games Hacettepe Bilgisayar Programcılığı mezunu Çetin Çağlar ile Selçuk Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı mezunu Nazif Kaymakcıoğlu tarafından kurulan CetCiz Games mobil platformlar için oyun ve yazılım geliştirmekte.

Clover Games Metin Bayram, Murat Uğur Kurt, Yiğit Türkeri

LoremClover Game Studio, yenilikçi fikirlerini hayata geçirmek isteyen 3 bilgisayar mühendisi tarafından kurulmuş bir şirket. Clover Game Studio yeni oyun fikirleriyle tüm dünyaya ulaşmak istiyor.

Ehli.com - Cenk Duran, Burak Keskik

Ehil.com; tüketicilerin ev geliştirme ihtiyaçları için işinde ehil ve lokal hizmet sağlayıcılara zahmetsizce ulaştığı, hizmet sağlayıcıların da daha az pazarlama bütçesiyle hedefledikleri müşterilere ulaştığı bir internet platformu.

Etkinlik.com.trİrfan Evren, Sezer Fatih Yiğit, Siraceddin El

Etkinlik.com.tr, Türkiye’deki ücretli veya ücretsiz ilgi alanınıza giren her türlü etkinliği takip edebileceğiniz, düzenlediğiniz bir etkinliğiniz varsa hedef kitlenize duyurarak bilet satışı yapabileceğiniz kişiselleştirilmiş, sosyal bir platform. Türkiye’nin her yerinden, her şehrinden çeşitli kategorilerdeki etkinliklere ulaşabileceğiniz bir platform olarak, 1 Temmuz 2012’de beta olarak yayın hayatına başlamış.

EtkiTakipGencay Evirgen, Umut Eroğul, Çağatay Çallı, Can Eroğul

EtkiTakip.com ODTÜ’de araştırma görevlisi olarak çalışmış 4 yüksek bilgisayar mühendisi tarafından kurulmuş, Türkçe içerik analizi konusunda çalışan bir mühendislik şirketi. Bu konuda yaptığı çalışmaları gerçek zamanlı ve otomatik sosyal medya takibi ve analizi konusunda bir ürün haline getirmiş.

EvAlalim.com - Akif Karabıyık, Turgut Bayram

Evalalim.com üzerinde Markalı konut projelerinin, Ofis ve Ticari Ünitelerin internet üzerinden tanıtımı, satışı, tüketici için eşsiz bir kaynak, araştırma, kıyaslama imkanı bulabileceği benzersiz bir mobil ve web portal çözümü.

Fashionple Kyung Oh Kim, Yiğit Tufan Eser

Fashionple dünyadaki bütün Moda Yaratıcıları (Fashion Creatives) için Global Moda Ağı Servisi ve E-ticaret web-portalı platformu. Fashionple ismini; Fashion (Moda) ve People (Insanlar)’dan türetilerek almış.

Firefish - Fatih Bugan

Her konuda tavsiyelerinizi paylaşabildiğiniz bir sosyal servis. Kullanıcılar sevdikleri şeyleri, arkadaşlarının ya da diğer kullanıcıların bilmesinde fayda gördüğü her tür bilgiyi paylaşabiliyor, ihtiyaç anlarında da kendileri için en uygun tavsiyelere kolayca ulaşabiliyorlar.

GameBra.in Yasir Yazıcı, Emre Barış, Yunuz Ayyıldız

GameBra.in sektöre hızlı bir giriş yaparak dönemin en popüler projelerinden biri olan Fatih Projesi’ne 4 adet mobil oyun üretmiş. Ayrıca ülkemizin önde gelen eğitim firmalarından birine oyun üretmekte. Ekip bunun yanında mobil pazara yönelik üzerinde çalıştığımız sıvı dinamiklerine dayanan daha önce hiç denenmemiş bir oyun projesi üzerinde çalışmakta.

Gani ParaBora Ünal, Berkay Ünal

Ganipara şirketlerin veya bireysel kullanıcıların birkaç dakika içinde sanal mağazalarını açmalarını sağlayan bir e-ticaret platformu.

Gripati - Doğukan İbrahimoğlu, Emre Pehlevan

Gripati 2011 yılında Doğukan İbrahimoğlu ve Emre Pehlevan tarafından kurulmuş. Firmanın çıkış noktası mobil oyunlara öncelik vermek olup, “Free 2 Play” oyun prensiblerine bağlı bir şekilde eğlenceli ve indirme ücreti olmayan oyunlar yaratmak.

Gülyabani - Anıl Ayaz, Reşat Dilbaz

Gülyabani bir mobil oyun stüdyosu. Mobil için Casual oyunlar yapmayı amaçlıyor. Şuanki projeleri bir 3d platformer. Özellikle yoğunlaştıkları nokta ilginç ve benzersiz bir konsept yakalamak. Özetle bir kere deneyenin sonrasınıda merak edeceği bir oyun deneyimi ve dünyası sunmak.

ISSDÇağrı Yüzbaşıoğlu

Çağrı Yüzbaşıoğlu tarafından kurulan ISSD’in ürünü görüntü tabanlı bir akıllı kavşak yönetim sistemi olan ‘Chaos’, kavşaklardaki araç yoğunluğu ve ortalama araç hızı gibi verileri kullanarak trafik ışıklarının yönetilmesini sağlıyor. Sistem Antalya, Konya ve Adana’da kullanılmakta.

İşkolig - Barış Bilgiç

İşkolig, çalışanların şirketler ve işler hakkında kimlik belirtmeden (anonim olarak) bilgi paylaşabildiği ve bilgi alabildiği, şirketlere içeriden bakış sağlayan ücretsiz bir kariyer topluluğu.

İyi Uygulama – Erdi Maden, Ender Ayna

İyi Uygulama kullanıcı deneyimi ve etkileşimleri ile zenginleşen ve üyelerine en doğru ve en avantajlı uygulamaları sunan sosyal bir uygulama platformu.

Kara Destan Eren Aydın

Mobil bir oyun girişimi. Çevrimiçi bir rol yapma oyunu olan projede, klasik oyun mekaniği olarak karakterinizle NPC'leri öldürüp güçleniyorsunuz. Çeşitli yeni silahlar ve eşyalar elde ediyorsunuz. Kullanabileceğimiz farklı büyüler ve eşyalar var. Kara Destan'da sadece PvE yer almıyor, diğer oyuncularla da kapışabiliyorsunuz.

KidominiMemet Baygün

Kidomini; "yeni gibi” dünya markası çocuk ürünlerini %80’e varan indirimlerle sunan Kidomini, çocukların hızla büyümesi sebebiyle kullanım ömürleri çok kısa olan bu ürünleri, nakit ödemeye, hediye çeklerine veya sosyal sorumluluk projelerine yapılacak bağışlara dönüştüren bir e-ticaret projesi.

LikelyBurak Kılıç, Berk Çağlayan, Duygu Kutluoğlu

Likely, sizin ve arkadaşlarınızın sosyal ağlardaki aktivitelerini izleyen, damak tadınızı keşfeden ve damak tadınıza uygun mekanları puanlayarak tavsiye eden bir Kişiselleşmiş Mekan Tavsiye Sistemi. Likely yalnızca bu puanlamaları göstermekle kalmaz, uygulama üzerinden rezervasyon yapmanıza, mekanın menüsünü görmenize, hatta sipariş vermenize yardımcı oluyor.

Mortaki - Emir Uluğ

Kişiselleştirilmiş takı ve mücevher üreticisi ve eticaret sitesi.

MuviziEmre Şen, Gujan Şen, Cem Süsal

MUViZi, Türkiye’deki sinemaseverlere geniş içerik yelpazesine sahip online bir platform aracılığıyla en kolay ve yasal şekilde film izletmeyi hedeflemekte. Seç-İzle (T-VOD) modeli ile kullanıcılara yer ve zamandan bağımsız olarak sinema keyfi yaşatmak üzerine odaklanılmış.

Nopact Ömer Kayış, Giray Ökten, Cem Buğra, Can Karakuzulu

No-pact bir mobil eğlence şirketi. 2012 yılında İstanbul’da Cem Buğra, Ömer Kayış ve Giray Ötken tarafından kurulmuş. No-pact, Apple iPhone, iPad, Android ve Windows mobil cihazları için eğlenceli, yenilikçi ve oyuncuyu içine çeken oyunlar geliştiriyor.

Obilet Yiğit Görocak, Ali Yılmaz

oBilet.com, Kamil Koç, Pamukkale, Ulusoy, Varan gibi büyük firmaların yanında 60′ın üzerinde otobüs firmasını tek bir platformda toplamakta. Sistem, firmaları bir araya getirip, kullanıcıya istediği zaman aralığındaki en uygun fiyat seçeneğini sunmakta.

Odak.Net Erdem Şahin

Odak.net, mesleki eğitimlerde özelleşmiş, a) iş arayanların eğitim alarak iş bulma fırsatı yakaladıkları b) eğitimcilerin eğitimlerini sattıkları c) iş verenlerin doğru personele ulaştıkları bir online platform.

OtorediGürkan Gürsoy, Yiğit Nalkıran, Meriç Gürsoy

Otoredi.com müşterilerine online araç kiralama hizmeti sunan bir platform. Araç kiralama ihtiyacı olan müşterilere geniş araç seçenekleri arasından en uygun fiyatlı, isteklerine en uygun özelliklere sahip olan aracı seçip kolayca rezervasyon yapmalarını sağlamakta.

Paraplejik (Konaktıp) – Ufuk Gülsoy

Yürüme desteği gereksinimli hastalar için pnömatik pantolon sistemi geliştirilmesi projesi. Felçli veya yürüme desteği ihtiyacı olan insanın yürütülebilmesi için yapılacak sistemde bir beyne değil kalbe (motor güç) ihtiyaç olduğu ortaya çıkmış. Taşınabilecek ve yeniden doldurulmadan en az 1 gün çalışabilecek bir motor güç ünitesi için enerji gereksiniminin mümkün olduğunca azaltılması gerektiği saptanmış ve bu amaçla bir eklem geliştirilerek patenti alınmış.

Picus Güvenlik Volkan Ertürk, Süleyman Özarslan, Çağlar Abbasoğlu

Bilişim güvenliği ürünlerinin analiz ve denetimi alanında yenilikçi yöntem ve teknolojiler geliştiren Picus Security, Çağlar Abbasoğlu, Süleyman Özarslan ve Volkan Ertürk tarafından kurulmuş. Kurucu ekibin bilgi güvenliği ve yazılım geliştirme alanında 10 yılı aşkın tecrübeleri yanında, bilişim sistemleri alanında ODTÜ’de devam etmekte olan doktora çalışmaları da bulunmakta.

Spine (Playture Prodüksiyon) – Fatih Demirdağ, Ahmet Bayhan

Geliştiricilerin oyunlarını popüler masaüstü ve mobil platformlara (Windows, Linux, iOS, …) kodlarını değiştirmeden aktarmalarını sağlayan bir yazılım projesi.

Sharebugg - Tolga Canözkan, Ozan Küçük, Baturay Tok

ShareBugg, kullanıcılarının gerçek hayatta yaşadıkları deneyimleri sosyal medya üzerinden yakınları ve arkadaşlarıyla paylaşmalarını sağlayan yeni bir akıllı telefon uygulaması.

SNG BilişimÖzgür Alan, Engin Akyürek

SNG Bilişim 2010 yılı Mayıs ayında Bilgisayar Yüksek Mühendisi Özgür Alan tarafından kurulmuş. 2011 yılında Engin Akyürek (Avrupa Çalışmaları Yüksek Lisans) de şirket bünyesinde ortak olarak yerini almış. SNG Bilişim, sosyal ve mobil oyunlar, yapay zeka ve öğrenen sistemler üzerine çalışmakta.

Sofigoİrem Şahin, Anıl Koman, Aylin Sel

Sofigo, hayattan alınan keyfi çoğaltan dizayn ve tasarım ürünlerin satışını üstlenen yeni nesil sosyal bir e-ticaret sitesi. Konumlandırma anlamında, Sofie adında yaşayan bir PR kızı üzerinden üyelerini ürünlerle buluşturuyor ve sipariş anından teslimat üyeye ulaşana kadar olan süreçte müşteriye şeffaflık ve bilinirlik sağlıyor.

Stajyeri.com - Onat Benli, Kemal Aydın, Uğur Can Emiroğlu

Mithatpaşa Anadolu Teknik Lisesi son sınıf öğrencileri Onat BENLİ ve Kemal AYDIN tarafından kurulan Stajyeri.com; meslek liselerini, öğrencileri ve işletmeleri bir araya getiren bir eğitim ağı. Öğrencilerin, işletmeler tarafından oluşturulan ilanlar aracılığıyla staj yeri bulmasını sağlayan site staj girişi sonrası okullara otomatik evrak ve raporlama hizmeti veriyor.

Tarzimon.com - Gizem Koç, Hakan Kaynar, Özlem Turhan

Tarzimon tasarım ürünlerine odaklı sosyal bir pazaryeri. Tarzimon.com’da hem müşterilerin hem de tasarımcıların profilleribulunuyor. Tarzimon’da; tasarımcılar profil açarak ürünlerini satabilir ve haberlerini paylaşabiliyorlar. Müşteriler de MonShop açarak Tarzimon’da beğendikleri ürünleri paylaşıp, çevrelerine önerebilirler ve satışlar üzerinden puan elde edebiliyorlar.

Woutique.comYasir Yazıcı, Emre Barış, Yunus Ayyıldız

Woutique moda üzerine kurulu bir freemium sosyal oyunlaştırma servisi. Dünya çapındaki 20-30 yaşları arasındaki moda ile ilgili akıllı telefon kullanan bayanlar 150 Milyonluk hedef marketi oluşturmakta.

Girişimler hakkında daha fazla bilgi için web sitelerini ve Etohum 40 Girişim duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Girişim Haber ekibi olarak Burak Büyükdemir ve tüm Etohum ekibini gerçekleştirdikleri zirve için tebrik ediyor, her birine hayatlarında başarılar dilediğimiz seçilen 40 girişimi ilgi ve bilginize sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor