KariyerİST'ten Üniversiteli Öğrencilere Kariyer ve Girişimcilik Eğitimi!

Özgüveni yüksek, kariyerini planlayan, nitelikli donanıma sahip, gençleri yetiştirmek için yeni bir proje hayata geçti. KariyerİST adlı projeyle gençlerin beceri ve gelecek planlamalarında yol gösterecek Kariyer ve Girişim Merkezi kuruldu.Geleceğini planlamak için bu önemli fırsatı değerlendirmek isteyen yaklaşık 400 genç şimdiden başvurusunu gerçekleştirdi. Yapılacak olan seçmeler ise bu hafta başlıyor. Nitelikli donanıma sahip, gençleri yetiştirmek için yeni bir proje hayata geçti. KariyerİST adlı projeyle gençlerin beceri ve gelecek planlamalarında yol gösterecek Kariyer ve Girişim Merkezi kuruldu. Detaylar haberimizde..

Özgüveni yüksek, kariyerini planlayan, nitelikli donanıma sahip, gençleri yetiştirmek için yeni bir proje hayata geçti. KariyerİST adlı projeyle gençlerin beceri ve gelecek planlamalarında yol gösterecek Kariyer ve Girişim Merkezi kuruldu.Geleceğini planlamak için bu önemli fırsatı değerlendirmek isteyen yaklaşık 400 genç şimdiden başvurusunu gerçekleştirdi. Yapılacak olan seçmeler ise bu hafta başlıyor.

KariyerİST Nedir ? Sizlere ne sağlayacak ?

KariyerİST Kariyer ve Girişimcilik Merkezi, İstanbul Mülkiyeliler Vakfı, Kültür Üniversitesi, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ortaklığında yürütülen İstanbul Kalkınma Ajansı Projesi.

İstanbul Kalkınma Ajansının " Çocukların ve Gençlerin Girişimcilik, Beceri ve Geleceklerini Destekleme Mali Destek Programı" çerçevesinde başarılı projeler arasında seçilerek onaylanan ve diğer 61 proje ile birlikte hibeye layık bulunan “KariyerİST Kariyer ve Girişimcilik Merkezi Projesi" 18 Aralık’ta yapılan Proje Lansmanı ile başladı.

Projeden katılımcılar nasıl yararlanacaklar? Nasıl başvuru yapılabilir?

İstanbul genelindeki  üniversitelerin, özellikle 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile yeni mezunları bu projenin hedef kitlesini oluşturuyor. Projeden  yararlanmak için ilk aşamada projenin www. kariyerist.org web sitesinin  ilk sayfasından ulaşabilecekleri basit bir başvuru formunu doldurarak  web sitesi üzerinden göndermeleri yeterli.

Başvuru sahipleri arasından  Seçme ve Değerlendirme Kurulu tarafından seçilecek  500’e yakın katılımcı, projeden yararlanma hakkını elde edecekler. Başvurular konusunda  detaylı bilgi almak isterseniz bu linki tıklayabilirsiniz.

Projeye katılma hakkını elde edenlerin ne gibi avantajları olacak?

Seçme ve Değerlendirme Kurulu’nca seçilerek,  projeye katılma hakkı kazanan katılımcılar  Ocak - Haziran 2013 aylarında aşamalı olarak yapılacak toplam 76 saatlik eğitimlere katılma hakkını elde edecekler.

Kendilerine kariyer planlama konusunda ciddi bir sıçrama sağlayacak bu eğitimleri İstanbul Kalkınma Ajansının desteği sayesinde katılımcılar ÜCRETSİZ olarak edinme imkanına kavuşmuş olacaklar.

Eğitimlerle ilgili detaylı bilgi almak isterseniz bu linki ziyaret edebilirsiniz.

Kariyer Gelişim Döngüsü Eğitimleri katılımcılara neler sağlayacak?

Üç kademeli olarak yapılacak eğitimlerde,birinci kademede öğrenciler ve yeni mezunların hayata ve gelecek hayatlarına bakış açılarında bir farklılaşma yaratılmaya çalışılacak. Bu kademede katılımcıların vizyon sahibi olan, kendini konumlandırabilen ve gelecek odaklı düşünebilen, bu şekilde kendisini farklılaştırma yollarını öğrenmiş, teknolojik odaklı girişimciliği görmüş, sorunları birer proje mantığı içinde görebilen ve proje üretme mantığına sahip , projelerini bir değer haline getirebilen ve sonuç olarak kişisel gelecek ve  kişisel marka olmanın  önemine sahip bireyler haline gelmesi amaçlanmakta.

Katılımcılar, ikinci kademede   kendilerini kişisel olarak geliştirebilecekleri kişisel gelişim eğitimleri alacaklar. Bu eğitimler aynı zamanda  toplumsal farkındalığı artırmak amaçlı olacak.

Birinci ve ikinci kademede temel eğitimleri alan katılımcılar üçüncü kademede mesleklerle tanıştırılacak. Bu kademede 25 adet meslek istasyonu bulunacak ve her istasyonda o meslekten bir uzman  ya da ilgili bölümden bir akademisyen katılımcılara interaktif bir ortamda o mesleği tanıtacak.

Eğitimlerin yanı sıra üniversiteli gençlere ilham vermesi açısından sektörde başarılı olan yöneticiler ve uzmanlar ile merkezdeki gençlerin deneyim paylaşımı gerçekleştirebilecekleri “Mesleki Tanışma ve Deneyim Paylaşım Forumları” gerçekleştirilecek. Bu toplantılarda gençler, başarılı bir kariyere sahip kişilerle deneyim paylaşımı yapmış olacaklar.

Eğitimleri tamamlayan katılımcıları neler bekliyor?

Eğitimleri tamamlayan katılımcılar  “Kariyer Gelişim Döngüsü Eğitimi Sertifikası” alacaklar ve kendi kariyer projelerini hazırlayarak “ Kariyer Proje Yarışması”na katılma hakkını elde edecekler.

Kariyer Projelerini başarıyla tamamlayan ve yarışmaya katılan tüm katılımcılar, projede iştirakçi ve destekçi  olarak  yer alan ilgili kamu, özel sektör ve kurumların insan kaynakları başta olmak üzere yetkililerine seçtikleri alanlara gore  tanıtılacak ve böylece bu kurumlarda staj yapmak  ve gelecekte önemli pozisyonlarda çalışmak için ciddi bir fırsat yakalayacaklar.

Kariyer Proje Yarışmasına katılanlar arasından  Seçme ve Değerlendirme kurulunca başarılı bulunan proje sahipleri projede iştirakçı ve destekçi olarak yer alan özel sektör ve sivil toplum kuruluşları tarafından ödüllendirilecek.

Özel sektör kuruluşları ve ilgili kurumlar bu projeden ne gibi yararlar sağlayacak?

Projede yer alarak program başarıyla tamamlayan ve kariyer projelerini  hazırlayan katılımcılar, gerek projenin web sitesi aracılığıyla, gerekse yapılacak Proje yarışması ile özel sektör kuruluşları ve ilgili kurumlarla tanışma ve kendilerini bu kurumlara tanıtma imkanı bulacaklar.

İlgili kurumlar,  öz güveni yüksek, yenilikçi, girişimci özelliklere sahip proje katılımcıları arasından kendi  iş alanlarında yer almak isteyenlere  kurumlarında staj, eğitim ve benzeri  imkanlar sunarak bu gençleri kendi kurumlarında istihdam etme imkanı bulacaklar.

Bu proje içerisinde yer almak ve bu fırsatı yakalamak istiyorsanız www.kariyerist.org sitesinden online başvurunuzu yapabilirsiniz. Daha detaylı bilgi edinmek için ise ilgili İstanbul Mülkiyeliler Vakfı sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca, eğitimlerle ilgili gelişmeleri KariyerİST Facebook sayfasından ve Twitter profilinden takip edebilirsiniz.

Haberimizi, 3. ve 4. sınıf üniversite öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm okuyucularımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor