Türkiye'nin Yeni Sağlıkçı Sosyal Girişimcileri Aranıyor!

Sağlık alanında öncü çözümler sunan sosyal girişimciler daha fazla sağlık için desteklenecek! Sağlık alanındaki sorunlara çözümler sunan sosyal girişimcilerin desteklenmesini sağlayan Daha Fazla Sağlık projesi için 2013 yılının yeni adayları aranıyor. Desteklenecek girişimci projelerin seçiminde yenilikçilik, yaratıcılık, girişimcilik, sosyal etki ve etik doku kriterleri göz önünde bulundurulacak. Detaylar haberimizde..

Sağlık alanında öncü çözümler sunan sosyal girişimciler daha fazla sağlık için desteklenecek! Sağlık alanındaki sorunlara çözümler sunan sosyal girişimcilerin desteklenmesini sağlayan Daha Fazla Sağlık projesi için 2013 yılının yeni adayları aranıyor. Desteklenecek girişimci projelerin seçiminde yenilikçilik, yaratıcılık, girişimcilik, sosyal etki ve etik doku kriterleri göz önünde bulundurulacak.

İlaç firması Boehringer Ingelheim ile sosyal girişimci ağı Ashoka, sağlık alanında dönüşüm sağlanabilmesi için sosyal girişimciliğin desteklenmesine önem vererek üç yıldır küresel bir işbirliği sürdürüyor.

Daha Fazla Sağlık (Making More Health) projesi kapsamında sağlık alanında toplumsal sorunlara öncü çözümler getiren sosyal girişimciler destekleniyor.  2013 yılında da tüm hızıyla devam eden proje için yeni sosyal girişimciler aranıyor! Bu yıl, dünya çapında seçilecek kişiler arasında Türkiye’den de en az bir sosyal girişimcinin yer alması hedefleniyor.

Boehringer Ingelheim'ın 125’inci kuruluş yılında sağlık sektörünün geleceğini şekillendirmek ve dönüşüm yaratmak amacıyla hayata geçirdiği ve bu yıl üçüncü yılındaki proje kapsamında, Türkiye’den de en az bir girişimci seçilecek ve tüm dünyada toplam 50 sosyal girişimci desteklenecek. Titiz bir seçim süreci sonunda belirlenecek sosyal girişimcilere maddi desteğin yanında halkla ilişkilerden stratejik danışmanlığa, kurumsal gelişimden etkinlik organizasyonuna kadar birçok profesyonel alanda da destek verilecek. 2013 yılında Türkiye’den seçilecek bir sosyal girişimciye üç yıl boyunca 110 bin dolarlık maddi destek, verilecek.

Toplumsal dönüşümde önemli bir araç: Sosyal Girişimcilik

Sosyal girişimcilik, toplumun önde gelen sorunlarına yenilikçi çözümler getirmek ve sağlık alanında dönüşüm yaratabilmek için önemli bir araç. Sosyal girişimciliğe en çok önem veren ilaç firmalarından Boehringer Ingelheim, kaliteli sağlık hizmetlerine erişimi sağlayan, dezavantajlı toplulukları hedef alan veya bireyleri yerel sağlık sorunlarıyla baş etme konusunda güçlendiren girişimci projeleri önemsiyor ve sağlam bir şekilde devam ettirilebilmesi için destek oluyor.

2012 yılında Daha Fazla Sağlık projesi kapsamında Türkiye’den Ruh Sağlığında İnsan Hakları Derneği’nin (RUSİHAK) www.rusihak.org kurucu üyesi Şehnaz Layıkel desteğe layık görüldü.  Layıkel'in girişiminin temelinde, zihin ve ruh sağlığı alanında uluslararası standartların hayata geçirilmesini sağlamak ve bu alanda sorun yaşayan bireyleri hayata katılımlarını güçlendirmek yer alıyor.

Proje hakkında daha detaylı bilgi almak ve katılım için www.makingmorehealth.org ziyaret edebilirsiniz.

Boehringer Ingelheim Hakkında:

Boehringer Ingelheim, dünyanın önde gelen 20 ilaç şirketinden biridir. Genel merkezi Almanya’nın Ingelheim kentinde bulunan şirket, dünya genelinde 145 iştiraki ve 44.000’den fazla çalışanı ile faaliyet göstermektedir. Aile şirketi olarak kurulduğu 1885 yılından bu yana kendini insan ve hayvan ilaçları için yüksek tedavi değeri olan yepyeni ürünlerin araştırma, geliştirme, üretim ve pazarlamasına adamıştır. Bu bağlamda, 2011 yılında Boehringer Ingelheim, net satışı olan 13.2 milyar €’nun yaklaşık %23.5’ini en büyük iş segmenti olan Reçeteli ürünler alanında ARGE faaliyetlerine ayırmıştır.

Sosyal sorumluluk konusunda üzerine düşen görevi yerine getirmek Boehringer Ingelheim kültürünün önemli bir parçasıdır. Sosyal projelere olan bağlılık ve tüm çalışanlarını önemseme, saygı, eşit fırsatlar, kariyer ve aile yaşamı arasındaki denge ortak işbirliğinin temelini oluşturmaktadır. Çevre koruması ve sürdürülebilirliği Boehringer Ingelheim’in girişimlerinde her zaman ana odak noktası olmuştur.

Ashoka Hakkında:

Dünyanın ilk ve en geniş sosyal girişimci ağı Ashoka, günümüzün acil toplumsal sorunlarına sistematik ve kalıcı çözümler getiren sosyal girişimcileri buluyor, onları maddi ve manevi destekleyerek potansiyellerini gerçekleştirmelerini ve çözümlerini yaygınlaştırmalarını sağlıyor. Ashoka, toplumsal değişimin katalizörleri olan bu bireylere 30 yıldır ev sahipliği yapıyor; bugün 70 ülkede 3000 sosyal girişimciyi  kamu, özel sektör ve sivil toplum liderleriyle buluşturuyor. Ashoka üye seçimlerinde son derece titiz ve kapsamlı, çok aşamalı bir seçim süreci uyguluyor. Üye seçimlerini saatler süren bireysel görüşmeler ile yerel ve uluslararası uzmanların katılımıyla oluşan jüriler gerçekleştiriyor. Ashoka 70 ülkede aynı yüksek standartları uyguluyor.

Ashoka üyeleri İnsan Hakları, Ekonomik Kalkınma, Çevre, Sağlık, Öğrenme / Gençlik ve Vatandaş Katılımı gibi çeşitli alanlarda sistematik ve uzun vadeli sosyal değişim sağlıyorlar. Daha detaylı  bilgi için: www.turkey.ashoka.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi, sağlık sektöründe faal olan girişimcilerimiz ve sosyal girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor