Arı Çekirdek'den Girişimcilere 185 Bin TL'lik Fırsat!

İstanbul Teknik Üniversitesi ve ARI Teknokent’in inovatif fikirlere sahip, kendi işini kurmak isteyen genç girişimcilere desteği yeni dönemde de devam ediyor. ARI Çekirdek Projesi aracılığıyla rekabetçi üstünlüğe sahip ve bağımsız bir Türkiye için ‘kendi teknolojisini geliştirme yetisini ve alışkanlığını edinmiş’ girişimci nesiller yetiştirmek. “ARI Çekirdek: İnovasyon Atölyesi”nde başarılı bulunan girişimcilere toplamda 185.000 liralık çekirdek sermayenin yanı sıra bir yıl süreyle kullanabilecekleri birer kuluçka ofis ve projelerini geliştirebilecekleri ekosistem tamamen ücretsiz olarak, bir sosyal sorumluluk bilinciyle sunuluyor. Detaylar haberimizde..

İstanbul Teknik Üniversitesi ve ARI Teknokent’in inovatif fikirlere sahip, kendi işini kurmak isteyen genç girişimcilere desteği yeni dönemde de devam ediyor. ARI Çekirdek Projesi aracılığıyla rekabetçi üstünlüğe sahip ve bağımsız bir Türkiye için ‘kendi teknolojisini geliştirme yetisini ve alışkanlığını edinmiş’ girişimci nesiller yetiştirmek. “ARI Çekirdek: İnovasyon Atölyesi”nde başarılı bulunan girişimcilere toplamda 185.000 liralık çekirdek sermayenin yanı sıra bir yıl süreyle kullanabilecekleri birer kuluçka ofis ve projelerini geliştirebilecekleri ekosistem tamamen ücretsiz olarak, bir sosyal sorumluluk bilinciyle sunuluyor.

Sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen proje İTÜ ve ARI Teknokent’in yanı sıra, Elginkan Vakfı, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı, Cardtek Group ve Türk Telekom gibi kurumlarca destekleniyor. Projeye katılmak isteyen girişimcilerden ücret talep edilmezken, “ARI Çekirdek: İnovasyon Atölyesi”ne, lisans 3. sınıftan başlamak üzere tüm üniversite öğrencileri ve 40 yaşını doldurmamış üniversite mezunları başvurabiliyor.

15 Mart 2013 tarihine kadar devam edecek başvurular, Arı Çekirdek’in resmi web sitesi aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor. Yapılacak ön değerlendirmenin ardından projeye katılma hakkı kazanan girişimler, özel olarak kurulan 800 m2’lik Çekirdek MERKEZ alanındaki ortak çalışma alanları, laboratuar imkanları, inovasyon odası, ön Kuluçka ve kuluçka ofislerinden faydalanabilecek.  Fikirden projeye giden süreçte Çekirdek KAMP adımıyla, genç girişimcilere eğitim, danışmanlık, akıl hocalığı ve koçluk imkânları sağlanacak.

Kamp sonrası yapılacak olan Çekirdek YARIŞMA’da ise, girişimci gruplar projelerini sunarak 185.000 TL’lik ödülden pay kazanmaya çalışacak. Başarılı bulunan girişimciler kazandıkları sermaye ödülüyle birlikte bir yıl süreyle kullanabilecekleri kuluçka ofis ve projelerini geliştirebilecekleri ekosistem fırsatları ücretsiz olarak sunulacak.

Ekim ayında başlayan kayıt sürecinin gelen istek üzerine Mart ayına uzatıldığını da belirtelim. Geçtiğimiz yıl 15 finalistin arasından birincilik ödülünü (100 bin TL) “Im on a Cloud” isimli projesiyle Bahadır Ödevci kazanırken, ikincilik ödülü (50 bin TL) “Sıvı Zırh” projesiyle Ares Grup’a, üçüncülük (25 bin TL)  ise “Hidrojen Teknesi” çalışması ile Murat Gürhan’ın olmuştu.

Arı Çekirdek İnovasyon Atölyesi’nin 2013 ödülleri şöyle;

Arı Çekirdek İletişim Bilgileri:

Katılım şartları ve ayrıntılı bilgi için: www.aricekirdek.com.tr
Telefon: 0 212 285 03 13
Mail: cekirdek@ariteknokent.com.tr
Facebook: facebook.com/aricekirdek
Twitter: twitter.com/aricekirdek

Son başvuru tarihi: 15 Mart 2013 (Takvim)

Sosyalmedya.co kaynaklı haberimizi; projesi olan girişimci gençlerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor