Girişimcilerde Bulunan 12 Karakteristik Özellik!

İş dünyası ve girişimcilik ile ilgili tavsiyeler veren makalelerde, genellikle başarılı girişimciler üzerine yazılmış ve güçlü, etik çalışan, ikna kalibiyeti güçlü , zaman yönetimine sahip ve disiplinli gibi ortak özellerinden bahsedilmiştir. Bu haberimizde son yılların başarılı girişimcilerinin, bazılarına göre olumsuz gelebilen ama onların başarıya ulaşmalarında katkısı olan 12 girişimcilik belirtisi yer alıyor. İşte girişimcilere has 12 özellik..

İş dünyası ve  girişimcilik ile ilgili tavsiyeler veren  makalelerde, genellikle başarılı girişimciler üzerine yazılmış ve güçlü, etik çalışan, ikna kalibiyeti güçlü , zaman yönetimine sahip ve disiplinli gibi ortak özellerinden bahsedilmiştir.

İnanılmaz başarılara imza atan girişimciler, sadece mal varlıklarıyla bulundukları yere ulaşmadılar. John D. Rockefeller, Henry Ford ve Oprah Winfrey  gibi insanlar, mükemmele sadece yukarıda belirtilen özelliklerinden dolayı ulaşmadılar ve bilgeler tarafından yönlendirildikleri kısa yolları takip etmediler.

Burada anlatılmak istenilen aslında şu: Sizin hakkınızda veya sizi nasıl etiketlediklerine aldırış etmeyin. Kendinize bakın, kendinizden yola çıkın.

Aşağıda ise; son yılların başarılı girişimcilerinin, bazılarına göre olumsuz gelebilen ama onların başarıya ulaşmalarında katkısı olan 12 girişimcilik belirtisi yer alıyor.

İşte Girişimcilere Has 12 İşaret 

Statülerden Hoşlanmazlar

Bir iş yapılacaksa mantık ararsınız,nedensiz “bu yapılmalı” denilen işleri görev olarak alıp yapmak istemezsiniz. Sadece emirlere göre hareket edip oturan biri değilsinizdir. Hızlısınızdır, takımı beklemeyip harekete geçersiniz. Zaten aynı işler yapılıyordur, farklılık ararsınız.

Kolayca Sıkılırlar

Kendinizi birden sıkılmış bir şekilde bulabilirsiniz ve diğerleri sizi sanki bir probleminiz varmış gibi izlerler. Ama size göre yaptığınız iş kolay gelir, sizinle ilgili bir sorun yoktur ve yeteneklerinizi zorlamadığı ve rekabet etme güdüsü koymadığı için sıkılırsınız. Bir an önce kademeleri aşmak istersiniz. Örneğin Bill Gates’i düşünün,  koleji terk edip dünyanın en zengin adamı olmak için atılım yaptı.

İşlerden Kovulurlar

Kendinize gelince çok yaratıcısınız ama başkalarıyla çalışmaya gelince işinizi kaybedebilirsiniz. Tekerlekteki bir dişli olmak sizin için çok zordur, çünkü başkalarına ilham verecek ve katkı sağlayacak şeyler yapmak istersiniz.

İsyankar Olarak Etiketlenirler

En iyinin, çizgilerin dışına çıkarak yapılacağını biliyorsunuz. Politikaları, kuralları, yasaları  geçerli saymıyorsunuz, zincirleri kırmak istiyorsunuz yani kafanıza göre hareket ediyorsunuz. Tabuları yıkan kuralları çiğneyen biri olarak etiketleniyorsunuz. Elinizden gelse yerçekimine meydan okursunuz.

Otoriteye Direnirler

Ömür boyunca ailenize, öğretmenlerize, patron ve müdürlerinizin otoritesine karşı direniyorsunuz, grup veya toplulukların normlarına göre hareket etmiyorsunuz. Farklı düşünmeyi benimseyip, kurallar dışına çıkıp standartı kendinize yeterli görmüyorsunuz.

Geliştirmek İçin Heveslidirler

Siz işinizi nasıl iyi yapabileceğinizi bilirsiniz, ek olarak daha iyi yapmanın yolunu düşünüp, bir iki kuruş daha fazla verip daha iyisini yapmaktan çekinmezsiniz. Bu da sizin mükemmelliyetçiliğinizin bir belirtisidir.

Kısa Konuşmalarda Kötüdürler

Çoğu insanın rahatlıkla yapabildiği kısa konuşmalarda zorlanırsınız. Bu tarz sosyal ilişkilere uyum, sizin için zaman kaybıdır ve sizi çok rahatsız eder.

Gençliğiniz/Hayatınız Zor Geçmiştir

Başkaları tarafından ağır olarak eleştirilebilirsiniz ve üzerinize alınırsınız, hatta size çocuk, ergen gibi görürler. Bu davranışlar sonucu etrafa kendinizi kanıtlamaya çalışırsınız. Yaratıcı olan kişilerin içinde daima bir çocuk vardır. Soyut kavramlar üzerinden somut yapabilmek girişimciye özgü bir niteliktir.

Saplantılıdırlar

Bir iş üzerinde çalışmaya başladığınızda onu bırakmazsınız, bu huyunuz sizi takıntılı ve çok fazla zorlayan biri olarak etiketlenmenize sebep olabilir. Bu davranışları kusur ya da hastalık olarak niteleyenlere kulak asmayın. Bütün iyi girişimciler kendi vizyonlarına bağlı kalıp gerçekleştirme adına kafa patlatırlar. Starbucks kurucusu Howard Schultz bile ailesi tarafından engellenmeye çalışılmıştır.

Yalnız Hareket Etmekten Korkarlar

İçinizdeki girişimci kendi başına hareket etmekten korkar. Bunun nedeni normal işlere göre girişimcinin düşündüğü işler risk taşır ayrıca bu işin istikrarsızlık taşıma olasılığı da etkendir.

Kendini Çok Sıkarlar

Geceleri uyuyamaz çünkü düşünceler onu rahat bırakmaz, hatta rüyalarında belirir. Uyandığında hiçbir şeyi unutmaz ve hala fikirler hakkında kafa yorar. Kendini çok zorlar, bundan rahatsız olduğu için harekete geçer.

Normlara Uymazlar

İşi kaptıktan sonra yani normal insanların kendilerine yeterli gördükleri bilgilere ulaştıktan sonra normlara uymaz ve kendini diğer insanlardan farklı hisseder. Bu bir sorun teşkil edebilir ya da kabul etmek gerekir, girişimci sabit işlere dayanamaz ve zincirlerini kırmak ister. Kabının dışına taşar.

Çevirisini Pembe Pano'dan alıntıladığımız Entrepreneurs kaynaklı alıntı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor