Dünyanın En Büyük Muz Üreticisi, Türk Müteahhitleri Bekliyor!

Latin Amerika’nın en yüksek petrol rezervine ve muz üretimine sahip ülkelerinden biri olan Ekvador, altyapı ve inşaat alanındaki fırsatlarıyla dikkat çekiyor. DEİK Türk-Ekvador İş Konseyi Başkanı Dursun Ali Tever, Ekvador’un geniş bir pazar değil, alım gücü son derece düşük bir pazar olduğunu belirterek, “Tüketim mallarından ziyade altyapı ve inşaat alanlarındaki fırsatlara odaklanılmasında fayda var” dedi. Detaylar haberimizde..

Latin Amerika’nın en yüksek petrol rezervine ve muz üretimine sahip ülkelerinden biri olan Ekvador, altyapı ve inşaat alanındaki fırsatlarıyla dikkat çekiyor.

DEİK Türk-Ekvador İş Konseyi Başkanı Dursun Ali Tever, Ekvador’un geniş bir pazar değil, alım gücü son derece düşük bir pazar olduğunu belirterek, “Tüketim mallarından ziyade altyapı ve inşaat alanlarındaki fırsatlara odaklanılmasında fayda var” dedi.

Ekvador’da inşaat endüstrisinin büyüdüğünü dile getiren Tever, altyapı alanında en çok Çin ile ticaret yapıldığını kaydetti. “Türkiye’nin ithalatta güçlü olduğu, fiyatlarının rekabet edebildiği alanlar öncelikli olmalı” diyen Tever, otomotiv sektöründe özellikle yan parçalar, lastikler, ulaşım araçları, demir-çelik ve elektrikli makinelerin yatırım için öne çıkacağını söyledi.

Tever, geçtiğimiz aylarda Türkiye’yi ziyaret eden Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa’nın Pasifik Rafinerisi projesi için Türk yatırımcıların da ilgisini beklediğini hatırlattı.

İthalat 5 Kat Arttı

İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin son derecede sınırlı olduğuna dikkat çeken Dursun Ali Tever, şu bilgileri aktardı: “Türkiye ile Ekvador arasındaki ticarette ihracatımız, ithalatımıza göre son derece az. Son 10 yılda ihracatımız 5 milyon dolar iken 2012’de 55 milyon dolara çıktı. 22 milyon dolar olan ithalatımız ise 100 milyon dolara ulaştı. Türkiye, Ekvador’un ihracatında 36. sırada bulunuyor.”

Tever’in verdiği bilgiye göre, Türkiye’nin Ekvador’a ihracatında öne çıkan sektörler demir-çelik, buzdolabı, traktör, kauçuk-lastik, ilaç ve cam eşyalar.

Ekvador’dan ithalatımızda ise en belirgin sektör gıda. Ekvador’un dünyanın en büyük muz üreticisi olduğunu belirten Tever, “Türkiye’nin Ekvador’dan ithalatının yüzde 92’sini muz oluşturuyor. İthal ettiğimiz diğer ürünler de kahve, tütün, tropik meyveler ve kakao” diye konuştu.

İTO kaynaklı alıntı haberimizi, inşaat sektöründe faal olan ve global pazar arayışında olan girişimci müteahhitlerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor