Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak misyonuyla çalışmalarını sürdüren TÜGİAD, Girişimcilik Sertifika Programını tüm Türkiye’de yaygınlaştırarak, gençlerin girişimci ruhunu ateşlemeyi ve Türkiye’nin yeni girişimcilerinin yaratılmasına öncü olmayı hedefliyor.
TÜGİAD’ın Gazi Üniversitesi işbirliğiyle düzenlediği 44 saatlik programda, katılımcılar girişimcilik kavramından iş fikri bulmaya, üretim planından finansal plana kadar pek çok konuda bilgi sahibi olacak. 15 Mart’ta başlayacak program, toplam 44 saat sürecek. Detaylar haberimizde..
Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak misyonuyla çalışmalarını sürdüren TÜGİAD, Girişimcilik Sertifika Programını tüm Türkiye’de yaygınlaştırarak, gençlerin girişimci ruhunu ateşlemeyi ve Türkiye’nin yeni girişimcilerinin yaratılmasına öncü olmayı hedefliyor.
TÜGİAD’ın Gazi Üniversitesi işbirliğiyle düzenlediği 44 saatlik programda, katılımcılar girişimcilik kavramından iş fikri bulmaya, üretim planından finansal plana kadar pek çok konuda bilgi sahibi olacak. 15 Mart’ta başlayacak program, toplam 44 saat sürecek.
Türkiye’nin ilk ve tek ulusal ve uluslararası genç işadamları derneği TÜGİAD, Başkan Ali Yücelen’in göreve başladığından bu yana geçen 8 aylık süreçte, girişimcilik kültürünün tüm Türkiye’ye yaygınlaştırılması konusundaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Girişimcilik Teşvik Paketi kanun tasarısının ardından, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işbirliği yapan TÜGİAD, ücretsiz “Girişimcilik Sertifika Programı” başlatıyor.
15 Mart 2013 tarihinde başlatılacak program, fakülte binasında, hafta için 18.30-21.30 saatlerinde yapılacak. Toplam 44 saatte tamamlanacak programda; konunun uzmanları tarafından verilen derslerde, katılımcılara üç ana modülden oluşan bir program sunulacak.
Birinci modülde; girişimcilik modüllerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri yapılacak. İkinci modülde, iş planı kavramı ve pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan ve finansal okuma gibi bilgiler verilecek. Eğitimin üçüncü modülünde ise iş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilmesi gereken hususlar konu edilecek. Programı başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifikaları dağıtılacak.
Programın Türkiye genelinde, tüm iller ve ilçelere de yaygınlaştırılması veya öğrencilerin merkez illere getirilerek programa katılmalarının sağlanması hedefleniyor.
Kontenjanın sınırlı olduğu ücretsiz programa katılmak için yasasuzengin@hotmail.com adresine mail atmak ya da 0312 216 12 02 nolu telefondan Asude Yasemin Zengin ile irtibata geçmek gerekiyor.
TÜGİAD Hakkında
1986 Yılında kurulan Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Türkiye’nin ilk Ulusal ve tek Uluslararası yetkinliğe sahip Genç İşadamı Derneği’dir.
Otomotiv Yan Sanayii, İnşaat – Yapı Malzemeleri, Tekstil Sanayii, Turizm İşletmeleri, Gıda – Tarım – Hayvancılık, Enerji – Yeşil Ekonomi, Kimya, Maden – Metal İşleme, Makine – İmalat Sanayii, Mobilya – Kerestecilik, Lojistik Hizmetleri, Bilgi Teknolojileri, Medikal Ekipmanlar, Finansal Hizmetler – Danışmanlık, Dış Ticaret ve Diğer Hizmetler başta olmak üzere farklı sektörleri temsil eden 21 – 45 yaşları arasında 760 Genç Girişimci Üyesi ile TÜGİAD bugün, 450 bin kişilik bir istihdam gücünü ve yaklaşık 18 Milyar Dolarlık bir ihracat hacmini temsil etmektedir.
G20 Genç Girişimciler İttifakı’nda (G20 GGİ) Türkiye’yi temsil eden TÜGİAD, aynı zamanda İttifakın stratejik planlama ve iş planından sorumlu icra kurulu üyesidir. TÜGİAD, 84 ülkede 200 bin genç girişimciye ulaşmayı hedefleyen MAME’de (Akdeniz – Afrika ve Orta Doğu Genç Girişimciler İletişim Ağı) kurucu üye ve kurumsal yapılanmadan sorumlu icra kurulu üyesidir.
TÜGİAD ve çalışmaları hakkında daha fazla bilgiyi www.tugiad.org.tr adresinden edinebilirsiniz.
Haberimizi başta genç girişimcilerimiz olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.