İçe Dönük Girişimciler İçin 9 Önemli Etkileşim Tavsiyesi!

Kimseyi tanımadığınız bir partiye gittiğinizde pek konuşkan olmayabilir ya da uçağa bindiğinizde yanınızdaki yolcu ile pek bir şey paylaşmak istemeyebilirsiniz. Ama iş bir ürün/hizmeti satmak ya da birini bir konu üzerinde ikna etmek olduğunda iletişim kurmaya açık olmalı ve etkili bir iletişim kurmalısınız. İşte içe dönük karakterli girişimciler için 9 etkili satış tavsiyesi..

Kimseyi tanımadığınız bir partiye gittiğinizde pek konuşkan olmayabilir ya da uçağa bindiğinizde yanınızdaki yolcu ile pek bir şey paylaşmak istemeyebilirsiniz. Ama iş bir ürün/hizmeti satmak ya da birini bir konu üzerinde ikna etmek olduğunda iletişim kurmaya açık olmalı ve etkili bir iletişim kurmalısınız. Grant Cardone‘ın tecrübelerinden yararlanarak bu 9 kanıtlanmış yöntemi denemeniz işinize oldukça yarayabilir!

Bir ikna etme durumuyla karşılaştığınızda doğal olarak rahat hissetmiyorsanız bu yöntemler sizi bu durumlara ısındırabilir.

 1. Bahsettiğiniz şey hakkında heyecan duyun: Bir şey hakkında heyecan duyarsanız, tüm dünyanın bunu duyması için can atarsınız. Bahsettiğiniz ürün/hizmet ya da başka bir şey olabilir, onun hakkında heyecan duymak, karşı tarafın sizi nasıl gördüğüne daha az odaklanmanızı sağlayacaktır. Bununla beraber en güzel yanı ise sunmakta olduğunuz şey hakkında olan heyecanınızı daha rahat aktarabileceksiniz.

2. Her yeni gün korktuğunuz bir şeyin üstüne gidin: Ne kadar büyük ya da küçük bir korku da olsa cesaretinizi toplamalı ve korkularınızla yüzleşmelisiniz. Örneğin büyük korkunuz dışarı çıkıp başkalarından fikriniz ile ilgili yorum almaksa karşınıza çıkan her fırsatta bunun üstüne gitmelisiniz. Bu sayede hem insanların fikriniz hakkındaki yorumlarını öğrenirsiniz hem de iletişiminizde hangi yöntemlerin daha etkili olduğunu, insanların hangi durumlarda size daha açık davrandığını fark edebilirsiniz. Bu pratik ayrıca bir korkunuzla yüzleşip onu alt etmeye başladığınız için kendinize olan güveninizi de arttıracak ve başka korkularınızla yüzleşmeniz için size cesaret verecektir.

3. O kadar ısrarcı olun ki bu yüzden eleştiri alın: Hayatta ve iş dünyasında, özellikle satış yaparken, eğer hiç eleştiri almazsanız başarılı olamazsınız. Müşterilerinize iş konusunda o kadar yoğun iş takibi yapın ki müşterileriniz bundan şikayetçi olsunlar. Buna onların iş takibi konusunda hayranlığını kazanana kadar devam edin. Eğer ürününüze/fikrinize, şirketinize ve kendinize güvenirseniz şikayetçi olunacak kadar ısrarcı olmakta istekli olursunuz.

4. Karşılaştığınız herkese “merhaba” deyin: Gerektiği zaman dışadönük ve etkili iletişim gerektiren durumlara hazır olmak için en etkili yollardan birisi her karşılaşmanızda insanların gözlerinin içine bakmak ve “merhaba” demektir.

5. İnsanların aynı olmadıklarını fark edin: Ardı ardına başarısızlıkla sonuçlanan satış aramalarınızdan sonra kalan diğer adaylarınızın da sizi hep reddeceğini düşünebilirsiniz. Bu anda yapmanız gereken kendinizi bir adım geri çekip, insanların birbirlerinden farklı ve özel olduğunu hatırlayın. Bu sizi bir sonraki denemenizde yine başarısız olabileceğiniz şüphesinden uzak tutacaktır.

6. Kendinizi dışarı çıkmak için zorlayın: Sık sık evinizden ve ofisinizden dışarı çıkın ve insanlarla sohbet edin. Yeni bir yere alışmakta zorlanıyorsanız, kendinize bir yer seçin ve oradaki herkesi tanıyana ve rahat hissedene kadar oraya gidin.  Devamında sohbetin kolaylaştığını göreceksiniz.

7. Topluluk önünde konuşma fırsatlarını değerlendirin: İnsanlarla konuşurken rahat olmanın bir başka yolu da topluluk önünde konuşmaktır. Topluluk önünde konuşma atölyeleri, münazara çalışmaları ya da tiyatro atölyeleri topluluk önünde rahat hissetmenizi sağlayacak deneyimi sunabilir.

8. Yapacak yeni işler bulun: Yapacak yeni şeyler buldukça, kendinizi rahatsız hissedecek boş zamanınız kalmayacaktır. Meşgul olduğunuzda başkalarından yardım istemeniz, yardım almanız ve insanlarla konuşmanız gerekir.

9. Başkalarına ikna konusunda yardım edin: İkna konusunda başarısız bir kaç denemeden sonra içinize kapanabilir ve huzursuz olabilirsiniz. Bu durumda başkalarına yardım etmek dışardan bir gözle duruma bakmanıza ve risk üzerinizde olmadan rahat bir şekilde karar vermenize yardımcı olur. Bu sayede elde ettiğiniz bir başarı özgüveninizin geri gelmesini sağlayacaktır.

Makalemizi iletişim sıkıntısı yaşayan okurlarımız ve girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 25.030 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Rehberi

Yorumlar

blog.sirketortagim.com
blog.sirketortagim.com
Haberimiz blog.sirketortagim.com tarafından alıntılandı: blog.sirketortagim.com/.../

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor