Genç Girişimciler, MÜSİAD'ın Ücretsiz Ofis Fırsatını Kaçırmayın!

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)'nın “Çocukların ve Gençlerin Girişimcilik, Beceri ve Geleceklerini Destekleme Mali Destek Programı” tarafından desteklenen “MÜSİAD Girişimcilik Merkezi” Nisan ayının ilk haftasında hizmete giriyor. MÜSİAD Girişimcilik Merkezi Projesi, İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından ‘Çocukların ve Gençlerin Girişimcilik Beceri ve Geleceklerini Destekleme Mali Destek Programı’ kapsamında desteklenen, MÜSİAD liderliğinde yürütülen bir proje. Detaylar haberimizde..

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)'nın “Çocukların ve Gençlerin Girişimcilik, Beceri ve Geleceklerini Destekleme Mali Destek Programı” tarafından desteklenen “MÜSİAD Girişimcilik Merkezi” Nisan ayının ilk haftasında hizmete giriyor.

MÜSİAD Girişimcilik Merkezi Projesi, İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından ‘Çocukların ve Gençlerin Girişimcilik Beceri ve Geleceklerini Destekleme Mali Destek Programı’ kapsamında desteklenen, MÜSİAD liderliğinde yürütülen bir proje.

Projenin İçeriği ve Amacı Nedir?

12 ay sürecek olan MÜSİAD Girişimcilik Merkezi Projesi ile çocukların ve gençlerin yaratıcılığının, yenilikçilik ve girişimcilik kapasitelerinin arttırılması hedefleniyor. Ayrıca genç girişimcilerin hayata geçireceği iş fikirleri ile ekonomik kalkınmaya da katkı sağlanması projenin amaçları arasında.

MÜSİAD Girişimcilik Merkezi’nde;

  • Genç girişimciler için iş hayatına yönelik ücretsiz eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilmesi,
  • Genç Girişimcilere özel tam donanımlı ofis hizmeti verilmesi,
  • Genç girişimcilerin kullanımına açık olacak seminer salonu ve toplantı odasının oluşturulması,
  • Sektör öncüleri ile genç girişimcileri bir araya getirecek ‘Tecrübe Paylaşım Günleri’nin düzenlenmesi,
  • Genç girişimcilerin iş dünyasını daha yakından tanımalarına olanak sağlayacak firma ziyaretlerinin yapılması,
  • Çocukların girişimcilik konusunda farkındalıklarını arttırmak için 15 yaş altındaki çocuklar için girişimcilik seminerleri ve yarışmalar düzenlenmesi

gibi faaliyetler yapılacak.

Proje kapsamında değerlendirilecek yenilikçi ve sürdürülebilir iş fikri olan 30 genç girişimciye ücretsiz tam donanımlı ofis, eğitim ve mentörlük hizmetleri verilmesi planlanırken, 15 yaş altı çocuklar için seminerler ve “İşini Seç” yarışması düzenlenmesi de planlanıyor.

Böylece eğitimleri başarıyla tamamlayan ve yenilikçi iş fikirleri olan genç girişimciler kendi işini kurma fırsatını bulacaklar.

MÜSİAD Tecrübelerini Genç Girişimcilerle Paylaşıyor

Genç girişimciler için iş hayatında karşılaşabilecekleri durumlar hakkında bilgi sahibi olabilmeleri ve yerinde görme, durum değerlendirme, analiz yapma, kurgulama kabiliyetlerini geliştirebilmeleri için kendi sektörleri ile ilgili GENÇ MÜSİAD üyesi iş adamlarıyla “Tecrübe Paylaşım Toplantıları” yapılması hedefleniyor.

Kimler Başvurabilir?

Kendine güvenen, girişimcilik hayalleri olan, yenilikçi, sürdürülebilir, ticarileştirilebilir iş fikrine sahip, 18-29 yaş aralığında gençler projeye başvurabilir. Projenin hedef grubu, 30 yaş altındaki genç girişimciler, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarı ile tamamlayan genç girişimciler, proje kapsamında yapılacak sertifikalı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini başarıyla tamamlayacak olan genç girişimciler ve 15 yaş altı öğrencilerdir.

Başvurular 15 Mart'a Kadar Sürecek

MÜSİAD Gençlik Kurulu Başkanı Abdulsamet Temel, MÜSİAD Girişimcilik Merkezi'nin tam donanımlı ofisi, eğitimleri ve mentörleriyle girişimcilere destek olacağını söyledi. Temel, başvuruların MÜSİAD Girişimcilik Merkezi’nin www.isinmerkezi.com adlı web sitesinden 15 Mart'a kadar kabul edildiğini, ilk yıl için projelerine güvenen girişimcilerden 30’unun projesinin kabul edileceğini dile getirdi.

Siz de girişimcilik yeteneklerinizi geliştirip kendinizi iş hayatına hazırlamak istiyor ama nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, MÜSİAD Girişimcilik Merkezi'ne başvurarak ücretsiz Ofis İmkanı ve Mentörlük hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

MÜSİAD Girişimcilik Merkezi Projesi hakkında daha fazla bilgi için www.isinmerkezi.com adresini ziyaret edebilir, başvuru formu sayfasından başvurunuzu yapabilirsiniz.

Haberimizi 30 yaş altı genç girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor