Otobüs ve Uçak Bileti Almanın Online Yolu: BiletBilet!

Fiziksel seyahat bilet satışı tecrübesini internete taşıyarak online e-ticaret yapmaya başlayan başarılı bir girişim; Biletbilet.com. TÜRSAB belgesiyle hizmet veren Biletbilet.com, otobüs biletinin yanı sıra uçak biletlerinin satışlarını gerçekleştiriyor. Detaylar haberimizde..

Fiziksel seyahat bilet satışı tecrübesini internete taşıyarak online e-ticaret yapmaya başlayan başarılı bir girişim; Biletbilet.com

TÜRSAB belgesiyle hizmet veren Biletbilet.com, otobüs biletinin yanı sıra uçak biletlerinin satışlarını gerçekleştiriyor. Şu anda sitede 70 otobüs firması, 200‘den fazla yerli ve yabancı havayolu firması bulunuyor.

3 Adımda Hızlı Bilet, Kolay Bilet!

Kullanıcı arayüzü bakımından sade diyebileceğimiz bir tasarıma sahip olan Biletbilet.com’un ana sayfasında “Otobüs Bileti”, “Uçak Bileti” ve “Pnr Arama” olmak üzere üç farklı kategori bulunuyor. Siteye giren kullanıcılar kategori seçerek, seyahat edecekleri güzergâhları ve tarihi belirliyor. Daha sonra bilet seçimi yapılarak, satın alınıyor.

Biletbilet.com  “Hızlı Bilet, Kolay Bilet” felsefesini benimsemiş. Siteye girdiğiniz anda 3 adımda ister otobüs ister uçak biletini kolay bir şekilde satın alabilirsiniz.

Taksitli satış yapılıyor!

Biletbilet.com’un ödeme süreci sırasında taksitli ödeme seçeneği dikkatimizi çekiyor. Biletbilet.com  ayrıca Türkiye’de ilki gerçekleştiriyor.  Uçak ve Otobüs biletine aynı platformdan taksitle satışa sunan ilk ve tek site olma ünvanını elinde tutuyor. Kullanıcıların otobüs biletlerini 4 taksit, uçak biletlerini ise 12 taksite kadar seçeneklerle satın almaları mümkün.

Biletbilet.com Tanıtıma Ağırlık Verecek

Biletbilet.com’un açılışı üzerinden henüz iki ay gibi kısa bir süre geçti. Ancak sitenin ulaştığı ziyaretçi rakamlarını fikir vermesi açısından paylaşalım. Aldığımız bilgilere göre sitenin ziyaret rakamları günlük ortalama 1000‘e ulaşmış durumda.

Kurucuların gelecekteki planlarının başında adwords reklamları, Facebook, Twitter ve sosyal medyayı kullanarak belli kitlelere ulaşmak var. Bunun yanı sıra radyo, minübüs, dolmuş ve billboard reklamları gibi birçok tanıtım projesi de hazırlanmış durumda. Kurucuların satış hedefiyse altı ay sonunda günlük 1000 adete ulaşabilmek.

Online seyahat bileti satışı Türkiye’de yeni bir kategori olmasıyla beraber rekabetin hızla bir arttığı bir alan olarak karşımıza çıkıyor. Biletbilet.com, online kategorideki rekabet ortamında dişli bir oyuncu olarak yer alacağa benziyor.

Detaylı bilgi ve projeyi incelemek için www.biletbilet.com'u ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi bilet ihtiyacına online çözümler ya da alternatifler arayan tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorumlar

Selda
Selda
Artık her sitede bir otobüs bileti satışı görmeye başladım.
Samimi olarak soruyorum mesela buna benzer bir site olan www.otobus.org sitesinin bu siteden farkı nedir acaba?

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor