TÜBİTAK'tan Elektrikli Araçlar İçin %100 Ar-Ge Desteği!

Ülkemizde Ar-Ge ve faaliyetlerine olan eğilim ve ilgi her geçen gün artmakta. Kurumumuz olarak ta zaman zaman yapmış olduğumuz firma görüşmelerinde bunu net bir şekilde görmekteyiz. Her ne kadar hedeflenenin gerisinde de olsak geleceğe yönelik umut verici olduğu da bir gerçek. Ülkemizde Ar-Ge ye destek anlamında teşvikin şüphesiz ki merkezi olan TUBİTAK, şimdi de bu güne kadar birçok destek program ile firmalara destek olmuştur ve olmaya da devam ediyor. Son olarak 1007 Programı ile elektrikli araçlar için %100 Ar-Ge gesteği geliyor. Detaylar haberimizde..

Ülkemizde Ar-Ge ve faaliyetlerine olan eğilim ve ilgi her geçen gün artmakta. Kurumumuz olarak ta zaman zaman yapmış olduğumuz firma görüşmelerinde bunu net bir şekilde görmekteyiz. Her ne kadar hedeflenenin gerisinde de olsak geleceğe yönelik umut verici olduğu da bir gerçek.

Ülkemizde Ar-Ge ye destek anlamında teşvikin şüphesiz ki merkezi olan TUBİTAK, bu güne kadar birçok destek program ile firmalara destek olmuştur ve olmaya da devam etmektedir. Son olarak ta Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (1007 Programı) kapsamında Kamu Araştırmaları Destek Grubu (KAMAG) tarafından 18 Şubat'ta çağrıya çıktı. Çağrının başlığı “Elektrikli Araç Teknolojilerinin Geliştirilmesi” şeklindeyken, hedefinin ise “Elektrikli araç teknolojilerinden kritik nitelikte olan bileşenlerin yerli olarak geliştirilmesi ve buna bağlı olarak geliştirilen bu bileşenlerin kullanıldığı yerli bir elektrikli araç üretilmesi” olduğu açıklandı.

Elektrikli araç üretimi konusunda söz sahibi bir ülke konumuna gelmek isteyen Türkiye, bu bağlamda ilgili çağrıdan alınacak teşvikin %100 olduğunu (tabii ki Ar-Ge temelindeki faaliyetlere) ancak destek miktarının gelecek olan projelere göre değişkenlik gösterebileceğini de dip not olarak belirtmekte fayda var.

Program kapsamında üniversite, kamu ve özel sektör kuruluşlarının oluşturacakları Proje Yürütücüsü Kuruluşları (PYK), Ar-Ge faaliyetleri sonucunda elektrikli araç bileşenleri üretecekler.   Projelerin maksimum 4 yıl içinde bitirilmesi gerekiyor ve başvuru için deadline ise 24 Mayıs 2013.

TÜBİTAK Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (1007 Programı) hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

e-biltem kaynaklı alıntı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 4.621 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, Girişimci Destekleri

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor