Meslekleri Yoktu, UMEM İle Kendi İşlerinin Patronu Oldular!

UMEM (Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri) Beceri’10 Projesi kapsamında Konya’da kursunu başarıyla bitiren iki kişi kendi işlerinin patronu oldu. Meslekleri yoktu, ama şimdi girişimci oldular. Daha önce bir mesleği olmayan İbrahim Koç ve Yasin Kuru, 2012 yılında UMEM Plastik Enjeksiyon Kalıplama Makinesi Operatörlüğü kursuna kaydoldu. Kursiyerler kurslarını başarıyla tamamladıktan sonra, ortaklık kurarak kalıp parlatma üzerine işyeri açtılar. Detaylar haberimizde..

UMEM (Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri) Beceri’10 Projesi kapsamında Konya’da kursunu başarıyla bitiren iki kişi kendi işlerinin patronu oldu. Meslekleri yoktu, ama şimdi girişimci oldular.

Daha önce bir mesleği olmayan İbrahim Koç ve Yasin Kuru, 2012 yılında UMEM Plastik Enjeksiyon Kalıplama Makinesi Operatörlüğü kursuna kaydoldu. Kursiyerler kurslarını başarıyla tamamladıktan sonra, ortaklık kurarak kalıp parlatma üzerine işyeri açtılar.

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, iki ortağı işyerlerinde ziyaret etti ve “asla doğru yoldan sapmayın” tavsiyesinde bulundu. Kendi iş yerlerini açan gençler ise, UMEM’in hayatlarını değiştirdiğini ifade ederek, mesleği olmayanlara mutlaka bu kurslara katılmaları çağrısında bulundular.

Ziyaretinde Türkiye’nin girişimci insanlara ihtiyacı olduğunu ifade eden Büyükhelvacıgil, İbrahim Koç ve Yasin Kuru’ya başarılar diledi. Genç ortaklara tavsiyelerde bulunan Büyükhelvacıgil, “Bereket bir ve beraber olabilmektedir. Ortaklık kültürünün yaşayabilmesi için ortağınıza daima ‘buyur kardeşim sen önden geç’ demelisiniz. Biz her şeyin emanetçisiyiz. Öyleyse ticarette, asla doğru yoldan sapmayın. En büyük servetiniz, itibarınızdır. Güven duyulacak bir müessese, itibarlı bir insan olmak çok önemli” dedi.

“Sektörünüzdeki duayenlerin tecrübelerinden mutlaka yararlanın, büyüklerle istişare etmekten asla çekinmeyin” tavsiyesinde bulunan Büyükhelvacıgil, Konya Sanayi Odası’nın her zaman yanlarında olduğunu söyledi. Mesleği olmayan gençlerin UMEM’e daha fazla ilgi göstermelerini isteyen Büyükhelvacıgil, proje kapsamında bugüne kadar 73 meslek kursu açıldığı, bu kurslardan mezun olan 416 kişinin işe yerleştirildiği bilgisini verdi.

UMEM’de meslek sahibi olan genç girişimci İbrahim Koç ise, kendilerine destek veren Konya Sanayi Odası’na, UMEM’deki öğretmenlerine teşekkür etti. Koç, “Sanat öğrendik, işimizi severek yapıyoruz. Bir şeyler üretmek çok güzel bir duygu. Yapılan işi gördükten sonra işimize daha büyük zevkle sarılıyoruz” dedi.

Yazar Yorumu: Girişimcilikte başarı için ya belli bir alanda tecrübe/meslek sahibi olmak gerekiyor ya da bu gereklilikleri baskılayacak/yönetecek liderlik vasıflarına sahip olmak gerekiyor. Eğer liderlik vasıflarınız yoksa, bir de belli bir meslek dalında bilgi sahibi değilseniz, kısacası vasıfsızsanız girişimci olmanız çok zor. Mümkün değil diyemem ama çok çok zor. Bu sebeple; UMEM BECERİ projesini vasızsız ama girişimci olmak isteyen okurlarımız için önemsiyorum. Bu tip okurlarımızın ve vatandaşlarımızın önce birer meslek sahibi, akabinde de kendi işlerini kuran birer girişimci olmaları çok da zor değil. Çünkü ilgili devlet organları bu yolun önünü UMEM BECERİ Projesi gibi projelerle açmış durumda.

UMEM BECERİ'10 projesi hakkında detaylı bilgi için Nedir? sayfasını incelemenizi, diğer tüm detaylar için www.umem.org.tr web adresini incelemenizi muhakak tavsiye ediyor, örnek niteliğindeki bu haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor