Aydın Şenkut Silikon Vadisinin En Başarılı İkinci Sermayedarı Oldu!

Google kurulduğunda ürün müdürü olarak işe alınan ve dev şirketin 30. çalışan olan Aydın Şenkut, 2005 yılında kurduğu venture capital (risk sermaye) şirketi Felicis Ventures ile başarıdan başarıya koşuyor. Özel sermayeli şirketlere finansal analist hizmeti sunan PrivCo tarafından 2012'nin en başarılı 20 teknoloji şirketi belirlendi. 2012 yılında el değiştiren şirket sayısına göre yapılan sıralamada Intel Capital'in ardından Silikon Vadisi'nin en başarılı şirketi Felicis Ventures seçildi. Detaylar haberimizde...

Google kurulduğunda ürün müdürü olarak işe alınan ve dev şirketin 30. çalışanı olan Aydın Şenkut, 2005 yılında kurduğu venture capital (risk sermaye) şirketi Felicis Ventures ile başarıdan başarıya koşuyor.

Özel sermayeli şirketlere finansal analist hizmeti sunan PrivCo tarafından 2012'nin en başarılı 20 teknoloji şirketi belirlendi. 2012 yılında el değiştiren şirket sayısına göre yapılan sıralamada Intel Capital'in ardından Silikon Vadisi'nin en başarılı şirketi Felicis Ventures seçildi. Felicis Ventures, kuruluşuna destek verdiği yazılımla kontrol edilen network şirketi Meraki'yi 1.2 milyar dolara Cisco Systems'e geçen yıl satmıştı. Meraki, şirketin bugüne kadar satışını gerçekleştirdiği en büyük işlem oldu. Aydın Şenkut, yine finansal olarak destek olduğu sosyal medya pazarlama şirketi Wildfire Interactive, Inc.'i geçen yıl satmıştı. 

Aydın Şenkut'un kuruluşunda parasal destek verdiği şirketler arasında dünyaca ünlü Rovio tarafından geliştirilen Angry Birds, 2009 yılında Intiut tarafından satın alınan personel finans şirketi Mint.com, Apple tarafından geçen yıl alınan Chomp, Facebook'un satın aldığı Karma şirketleri yer alıyor. Her yıl 15-20 arasında şirkete destek olan Şenkut, Google'un kurucusu Larry Page ile bir yıla yakın süre birlikte çalıştı. 

En Başarılı 20 Risk Sermaye Şirketi

1- Intel Capital

2- Felicis Ventures

3- SVAngel

4- Sequoia Capital

5- First Bound Capital

6- BV Battery Ventures

7- DFJ

8- greylockpartners

9- ignition

10- Google Ventures

11- True Ventures

12- Benchmark

13- Lerer Ventures

14- Menlo

15- Polaris

16- Accel Partners

17- Bain Capital Ventures

18- Redpoint

19- RRE Ventures

20- Focus Ventures

Girişim Haber olarak Aydın Şenkut'a ve  Felicis Ventures ekibine başarılarının devamını diliyor, Turk Avenue kaynaklı haberimizi girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz. 

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 10.287 kişi okudu.
Kategori: Başarı Hikayeleri, Uluslararası
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor